De bedste æblekager jeg kender får du opskrifter på her

Æblekage med krumledej og Vanillecreme 8- 12 pers.

Ingredienser:

Skær æblerne ud i tykke både, og kom dem i en skål med sukker, citron og kernerne af ½ stang vanilje. Lad dem trække til næste dag, der trækker en masse saft ud af frugten, som også skal i kagen. Og gør frugten fast og meget mere smagfuld. Tag smørret ud fa køleskabet et par timer før du laver dejen. Kruml smør, sukker, salt og mel sammen, en rigeligt stor skål, til det ligner revet parmesan, dvs. er fint krummet, men ikke på nogen måde en dej.. Hvis der er mere saft fra æblerne end de to dl, koger du den ind til det passer. Det er jo guld og skal ikke spildes ! Rør saft, æg og fløde sammen. Fór en meget stor, eller to mindre forme med dejen, i et ret tyndt lag. Den lader sig klemme fast til kanten af formene, bunden må ikke vær mere end 5-7 mm tyk. Hæld æblerne i dejen, måske i et pænt mønster, og cremen over. Bag ved 160 til bunden er bagt og det hele gyldent og smukt. Spis med flødeskum vanilleis eller creme fraiche til.

Tarte Tatin

Den Ultimative æblekage. Bragt, spist og bagt mange gange før, men stadigvæk nok den bedste no-nonsense dessertæblekage. Dvs. uden krydderier, mandler eller andre numre. Og en kage som er så smuk- og enkel, at de ikke fås bedre - en Tarte Tatin naturligvis. Hvis den skal være vellykket skal den laves af dessertæbler - ikke madæbler, som koger for meget ud.

Opskriften kan fylde en halv side- eller forklares i få ord: Steg halve, skrællede udkernede spiseæbler, helst Filippa eller gråsten sagte i en blanding af 200 g smeltet smør og 3-400 g sukker. Vend dem varsomt, og steg dem næsten møre over svag varme. Læg dem tæt med kinden nedad i en tæt springform, sammen med karamellen.

Der kan snildt være to kg. æbler i en enkelt form. Lav en mørdej og rul den tyndt ud så den passer ned oven i æblerne. Tryk let til. Bag ved 165 grader til dejen er gennembagt, ca 35 min. Køl af og vend ud på et fad. Spis med flødeskum. En form er til 8-10 pers. Kagen kan også laves med kvæder, de skal stege ret længe.

Henriettes æblekage

Ingredienser:

Æblerne skrælles, befries for kerner og skæres i småstykker. Kommes i en gryde med vin, sukker og flækket, udskrabet vanilliestang. Koges over svag varme til en meget fast grød. Afkøl grøden. De smuttede mandler hakkes fint, Det kan gøres i en foodprocessor og røres sammen med smør og sukker, til det er helt blødt og cremet. Herefter røres æg og hvider i og til sidst melet. Det skal være en ret blød, smørbar dej.
Smør en springform med et ca. 2 cm tykt lag dej på bund og sider. Dejskraber som man dypper i vand en gang imellem er måden at gøre det på. Kom æblegrøden i, dæk grøden med resten af dejen og bag kagen ved 180 grader i 45-60 minutter til dejen er fast i siderne Hvis kagen bliver for mørk undervejs lægges et stykke folie over. Når kagen er helt kold tages den ud af formen og skæres ud. Server med blødt flødeskum.

God fornøjelse!

Camilla Plum