Honningkagehjerter

250 g honning
250 g rugmel
2 spsk Kryddderi til brune kager , krydderkage og honninglage eller
1,5 tsk. kanel
0,5 tsk. allehånde
0,5 tsk. revet muscatnød
0,5 tsk. stødt ingefær

*
1 æggeblomme
2.5 g potaske
2,5 g hjortetaksalt
måske lidt vand

Ælt honning, krydderier og mel sammen til en fast dej. Lad den modne/fermentere naturligt i køleskabet eller et køligt sted så længe som muligt i en skål med film over. Når man ikke kan vente længere æltes dejen med resten af ingredienserne. Ælt hurtigt, og helst et køligt sted. Hvis den er benhård tilsættes lidt vand. Dejen skal være til at rulle ud, så den må ikke blive for våd og fedtet.
Lad dejen hvile til næste dag.
Så er det tiden at parkere børnene foran køkkenbordet med hver sin kagerulle, og alle de udstikkerforme der kan skrabes sammen. Når alt er rullet ud og sat på plader skal de bage ca. 10 min. ved 200 grader. Hvis dejen alligevel er for fedtet, kan man rulle ud med lidt mel på bordet. Rugmel giver en tiltalende lidt grov overflade.