Salvie opskrifter

Sprøde Salvie Fritter

Sprøde salvie fritter

40 store salvieblade
Olivenolie
Dej:
50 g. hvedemel
50 g. kartoffelmel
1 æg
1 dl. øl
Pisk ingredienserne til dejen sammen til der ikke er flere klumper. Lad dejen hvile i en halv time. Skyl bladene og lad dem tørre helt. Varm en lille pande op med 2 cm olivenolie i bunden. Når olien er så varm at den syder om en tændstik dypper man bladene enkeltvist i dejen, lader dem dryppe lidt af i nogle sekunder og steger dem sprøde i olien. Man skal straks proppe dem helt ned i olien. En stegepincet er uundværlig til hele processen.
Dryp af på køkkenrulle, og spis straks med flagesalt.
Det er fantastisk tilbehør til alt kalvekød og stegt eller grillet fisk, og en meget elegant snack til en flaske kold mousserende....

Kalvebryst i mælk og salvie

2 kg. kalv, f. eks nakkekam, bryst eller bov. Men tilsvarende svinekød kan man også bruge.
Smør
1 helt pillet hvidløg
Gul skal af 2 citroner
En meget stor håndfuld friske salvieblade
En kvist frisk rosmarin
En kvist frisk merian
1½ l sødmælk, måske mere
Salt og peber

Smør kødet med smør og brun det i en gryde eller stegeso. Kom krydderierne ned til kødet og hæld mælk på. Lad et simre i ovnen i stegesoen/gryden med låg ved 175 C. til kødet er meget mørt, Det tager måske et par timer. Imens er saucen kogt ind til en skøn, skilt, delvist brunet, dybt aromatisk sauce. Hvis man bruger en flæskesteg med svær, skal sværen stikke op over saucen, så den kan blive sprød.
Hvis det koger for meget ind, og er ved at brænde på tilsættes mere mælk. En skilt sauce skal bare piskes sammen og spises med krydderierne i. Den skal hverken sigtes eller jævnes.
Server kødet i skiver med masser af sauce over, og en kartoffel. Evt. grøntsager skal spises før eller efter, ikke til denne her ret.

Pasta Burro e Salvia

Pasta Burro e Salvia


100 g. smør
20 friske salvieblade
75 g. friskrevet parmesan
700 g. fyldt frisk pasta med spinat og ricotta


Kog pastaen i rigeligt, kogende, saltet vand.
Smelt smørret over svag varme, sammen med salviebladene, lad den småkoge i 5 min. Dræn pastaen, men ikke helt, rør de sidst 3-4 spsk. vand i smørsau¬cen, og så tilbage over pastaen. Server straks i dybe tallerkener. Drys med parmesan. Én af de allerbedste saucer til fyldt pasta, selvom den er meget enkelt.

God fornøjelse

Camilla Plum