Påskemaden

Det oplagte er jo Lam og Æg, Stenbiderrogn og purløg, men i mit univers er citron og capers, dild og rødbeder også påskemad. Her kommer to af mine to yndlings påskeretter.

Lam i dild

Er så delikat, så eventyrligt lækkert og forårsagtigt, at man næsten får tårer i øjnene.

4 personer

Rens grøntsagerne for jord og skær dem i store stykker, du behøver ikke pille løgene. Skær kødet fra benet i tern på 3 x 3 cm. Sørg for at sener, gums og fedt skæres fra, det er ikke godt i en lammefrikasse. Brun ben og afpuds, krydderurter, dildstængler, peber og grøntsager langsomt men sikkert i en tykbundet gryde til det er lysebrunt og dufter af himlen. Hæld vermouth på og vand til det lige dækker, og en spsk. groft salt. Lad det simre roligt i et par timer. Lad et køle lidt af og sigt det. Du kan give alt det i sigten til dine høns. Tør kødet af og brun let i afbruset smør i den samme gryde. Hæld suppen på og lad det simre, meget stille til kødet er meget mørt. Tag kødet op og kog suppen ind med fløden til den er meget intens sauce. Drys dilden over i sidste øjeblik og rør rundt, Spis med brød, eller en lille kartoffel, og intet andet.

Sildesalat

Sildesalat kan være en delikatesse, et meget fint stykke smørrebrød, virkelig godt til en påskefrokost og meget langt fra færdigkøbt.

4 rigtig gode kryddersilde fileter, 2 faste kogte kartofler i små tern. 2 Bagte eller kogte rødbeder i små tern- den bedste form for convenience jeg kender er færdigkøbte kogte rødbeder!

Lidt syltede rødbeder i tern, og lidt af lagen fra rødbederne, 1 æble i små tern, lidt hakkede Cornichoner, 1 spsk. saltede capers, små syltede løg, og en dressing af ½ mayo og ½ 38 % creme fraiche smagt til med Dijon sennep og frisk revet peberrod. Rør det hele sammen, smag til, og drys med hårdkogt æg og masser af purløg, spis på ristet rugbrød.