Opskrifter med Chili til dig fra mig

Kylling i yoghurt

Del bryststykkerne på langs i 3 stykker med en kniv. Vend alle ingredienserne til marinaden sammen. Vend kyllingestykkerne i marinaden. Lad dem ligge der i mindst 6 timer, men de bliver kun bedre af at ligge et døgn. Tag kødet op af marinaden og dryp lidt af i en sigte.
Der skal stadig sidde marinade på kødet.
Når alt det andet til maden er færdigt steger man kyllingen, det går hurtigt. Varm en stor pande op til den er meget varm, hæld 4-5 spsk. olivenolie på og vent til den er meget varm. Kom kyllingestykkerne på og lad dem ligge i 2 minutter, vend dem med en paletkniv eller stegepincet og lad dem stege færdig 1-2 minutter på den anden side. Imens de steger skal man lade dem ligge stille på panden.
Når kyllingen er færdig kommer man marinaden på panden og koger den igennem i 3 minutter. Hvis det bliver meget tykt kommer man en lille smule vand i. Spis som sauce.
Fin til nachos, i pita med salat, eller bare med ris og en stor salat.

Raita med ingefær

Bland det hele med de finthakkede krydderurter, gem den ene skefuld urfa biber til drys oven på. Spis med bløde naan eller stegte poppadums eller bare som tilbehør til din aftensmad.

Agurkesalat med chili og ingefær

Skræl agurkerne, flæk dem og skær dem i tykke, skrå skiver.
Vend dem i en skål med resten af sagerne, og lad det trække en halv time. Salaten holder i dagevis i køleskabet.

Chokoladekage med chili

til 12 personer

 • 250 g. smør
 • 400 g. chokolade, min 60 %
 • 500 g. sukker
 • 280 g. mel
 • 10,5 dl. cacao
 • 6 æg
 • 1 spsk. bagepulver
 • 2 dl. stærk kaffe
 • 1 spsk. urfa biber eller Gochugaru - lidt mere groft chilipulver og 1 spsk. stødt kanel til drys.
 • Smør og hakket chokolade smeltes sammen i en gryde, ved svag varme. Rør resten af ingredienserne i. og fordel i to smørsmurte bageforme.
  Bag ved 175 grader i ca. 10 minutter, kagen skal stadig være helt blød.
  Drys med kanel og chili ved serveringen, spis med flødeskum.

  Rødløgssalat

  Eddike og salt trækker det meste af skarpheden ud af løgene så de smager vidunderligt, et spicy tilbehør til al stegt kød, og da især lam.

  Skær rødløgene i ultratynde skiver. Vend dem i en skål med eddike og salt. Lad det trække på køkkenbordet i min. 2 timer. Skyl løgene grundigt i et dørslag, og lad dem dryppe af. Vend med persille, chili og olivenolie, og pynt med sumak, og oliven. Salaten holder sig frisk, grundigt indpakket, i køleskabet til næste dag.

  Rendang

  En indonesisk klassiker, kokos og kød, i en meget vellykket ret som kan holde sig i dagevis,

  Kødet skæres i grove tern på ca. 5x5cm. Løget skæres i grove både.
  Alt fra * og nedefter køres til en fin pasta. Tilsæt en smule kokosmælk, for at få alt pastaen ud af blender eller foodprocessor. Bland kokosmælken i pastaen. Kød og løg kommes i en tykbundet gryde, og dækkes med kokosmælken. Lad simre over middel varme til kødet er helt mørt.
  Spis med ris, masser af friskt råt grønt, og pynt med friske chili i tynde skiver.

  Varm chokolade med Chili, vanille og kanel

  Varm chokolade skal man lave for sin egen skyld, børn kan som regel bedre lide kakao. Denne her er tæt i smagen, og ikke særlig sød. Jo bedre chokolade man bruger, jo mere intens bliver den. Men det er ikke nødvendigt med mere end 60 % chokolade.

  Til 8 personer

  Sæt mælken over varmen med kanelstang, og chili. Kom den hakkede chokolade i, når mælken begynder at dampe.
  Rør sukker, kakao og lidt af mælken glat i en kop. Pisk det i. Tag chokoladen af varmen inden den koger. Smag til. Sigt ned i en varmet kande og drik den med en solid klat flødeskum i.

  Kammuslinger og chorizo i tomat

  Her kommer den herligste tapas, eller antipasto om man vil. Kombinationen af krydret pølse og sødmefyldte kammuslinger er overordentlig god. Man kan bruge andre muslinger og andre krydrede pølser, hvis man da kan finde en velkrydret salcicce Tilbered en krydret karamelliseret tomatsauce af 1/2 kg. tomater, med løg, hvidløg, timian, kashmiri chili, en smule mynte og frisk basilikum. Steg til olien skiller ud på overfladen. Kom 100 g. chorizo i tynde skiver i en anden pande og rist, til de er gennemvarme og lidt brune. Så kommer man så mange kammuslinger, man har råd til, i, men min et par store til hver, varmer dem igennem, og retten er færdig.
  Spis den varm, lunken eller afkølet med brød, og et glas sherry.
  En spansk og meget temperamentsfuld måde med både nye og gamle kartofler. Det smager vanvittigt godt, og så er det nemt. Spis som tapas, eller til al kød og fisk.

  Papas Bravas

  til 4 personer

  Steg chorizoen i olivenolien, tag op når den er blevet sprød. Riv brødet groft, og steg brød¬krummerne i den samme olie. Kog kartoflerne. Steg hvidløg i olivenolie til det gyldner, kom chiliflager spidskommen, merian og paprika i. Så sherry. Lad det koge ind til en tyk sirup, og strø sukkeret over. Ryst kartoflerne i panden. Rør chorizo og friske chili i, drys med brødkrummer og groft salt. Spis med det samme.

  God fornøjelse

  Camilla Plum