Gårdbutikken

Åbningstider

Se åbningstiderne på forsiden…

Min Butik

I butikken har vi alle vores egne produkter:

Kød og pølser, pålæg, grønt, æbler, mel, syltevarer, krydderiblandinger og honning og i sæsonen selvpluk af jordbær, stikkelsbær, ribs og solbær og æbler.

Desuden har vi alle mulige spiselige specialiteter lige fra frisk grønt og frugt, dejlig ost, krydderier, ting til bagning og køkken, gaveartikler, sæber, havesager, ikke mindst frø. De mærkelige og vidunderlige ting jeg anbefaler i mine opskrifter kan næsten alle fås her.

Markeder

I december har vi julestue med udvidet åbningstid

Følg med i nyhedsbrevet…

Planteskolen

Min lille, men velassorterede Økologiske planteskole har et meget fint udvalg af krydderurter, tomatplanter, Chiliplanter, udplantningsplanter af køkkenurter, bær, frugt, stauder og sommerblomster. Åbent 1. april til og med juni måned. Resten af året kan man besøge den efter aftale.

Bøger fra egen hånd

Bøger af Camilla Plum sælges i butikken. Signeres gerne. Også bøger i Netbutikken.

Økologisk mel fra Fuglebjerggaards marker

Man kan få nymalet mel fra vores marker lige til døren i netbutikken, hvor vi også sælger økologisk manitoba cream-mel, som ikke er her fra, men et vidundermel, som hæver som en drøm.

Vi dyrker selv 'Ølandshvede', en urhvede, som er meget tæt på spelt med et ekstremt højt næringsindhold, flot bageevne og meget stor nøddeagtig smag,  'Dragon', som er en vårhvede, som efter vores mening har den fineste smag af de moderne hveder og et glutenindhold i proteinet på 25%, meget højt for en økologisk hvede.

Honning fra bierne

Honningen kommer fra bistader der står lige omme bagved frugtplantagen. Bierne ejes og passes af Peter Sjøgreen, som også presser ,  tapper og leverer honningen tilbage til os selv. En ordning vi er lykkelige for. Honningens egenskaber varierer fra år til år og med tidspunktet for presning slyngning. Den ypperligste honning får vi fra frugttræernes blomstring i maj. Du kan læse mere om honningen her…

Oksekød og kalvekød af vores egne dyr

Vores køer og kalve er Jersey, græsfodrede, hele året rundt, de får ikke noget kraftfioder, og de spiser kun græs, hø og ensilage som er dyrket her på gården. Om vinteren spiser de også lidt mølleriaffald fra mølleriet, af vores eget korn. Vi sælger små familievenlige udskæringer på frost af okse og kalv af egne dyr, sælge frossent i gårdbutikken…

Desuden får man som abonnent på nyhedsbrevet tilbudt at købe ferskt kød som kvarte eller 1/8 dyr. Det kan bestilles i netbutikken.

Vi samarbejder med Harald Hansen i Slangerup som slagter og Kødsnedkeren i Helsinge som skærer op fro os. Slagtningen sker jævnt hen over året. Vi opdrætter kreaturer og kalve med det mål at sikre den bedst mulige kvalitet, d.v.s. smag og mørhed. Kalvene slagtes mens de stadig har et lyse mælkefodrede præg (ca. 10 mdr.) Desuden hænger de 3 uger før partering.

Spegepølser
Lammemedisterpølse
Merguez

Af produktionskødet får vi slagteren til at fremstille bl.a. oksespegepølser, lammespegepølser, oksefrankfurtere og vores berømte merguezpølser efter en tunesisk opskrift. Og til jul får vi drejet nogle lammemedisterpølser efter Camillas særligt gode opskrift.

Lammekød

Vi har ca. 60 moderfår, som hvert år producerer 1–2 lam hver. Lammene slagter vi løbende henover året, så man kan bestille ferske halve lam hver måned til afhentning i gårdbutikken.

Efter slagtning får de lov til at hænge en lille uges tid for at sikre mørt kød. Sælges som frostvare halve, ferske lam.

Svinekød

Når man får lejlighed til at opleve hvor energiske, muntre og nysgerrige vores grise er på friland, mister man enhver lyst til at tænke på hvordan dette lands ufatteligt mange millioner slagtesvin lovligt produceres.

Vi har en blanding af Ungarsk uldsvin og dansk landrace som giver svinekød af ekstraordinær god kvalitet. Grislingerne  er stribede som vildsvin om foråret, vokser langsomt til, og får alle mulige varianter af pels. Vi sælger kødet i gårdbutikken. Og man kan købe ¼ grise i netbutikken i sæsonen til afhentning i gårdbutikken.

Syltevarer

Vi sylter, tørrer, salter og tryller gårdens produktion af frugt og bær, chili og tomater, blomster og krydderurter om til krydderier, kryddersalte, tørrede produkter sødt og surt syltede delikatesser, en del kan købes Netbutikken.

Krydderiblandinger

Stort sortiment af egne krydderiblandinger, i butikken og i netbutikken.

Frø

Man købe frø i gårdbutikken til 600 forskellige grøntsager, krydderurter, chili, blomster og tomater.

Tomater

Vidunderlige, smagfulde og sunde tomater er en af vores specialiteter, vi sælger frø af vores sjældne og særlige 138 sorter tomater hele året, både i gårdbutikken og i Netbutikken, om foråret og i forsommeren har vi flotte tomatplanter til salg i planteskolen.

Chili

Vi dyrker chili i stor stil, og har ca. 140 sorter chilifrø til salg i gårdbutikken og i netbutikken hele året, Om foråret har vi chiliplanter til salg i planteskolen, Resten af året har vi tørrede chili, chilisalte, chilisaucer, syltede chili, en del sælges også i netbutikken.

Pluk selv i sæsonen af æbler

Fra 1. september og til der ikke er flere æbler på træerne.

Pluk selv i sæsonen af jordbær og andre bær

Annonceres, når det er aktuelt, følg med i nyhedsbrevet.

Fødevarekontrollen

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter