Bøger af Camilla Plum

Alle bøgerne kan købes hos boghandleren, i gårdbutikken eller i netbutikken.

Mors mad: SOMMER

2017

En bog om sommerglæder og sommermad, krydderurter, tomater, om at fiske, sanke, plukke. Nye kartofler, sommermad, om at sylte, om kombucha og kefir, bær og hyldeblomster, mmm. Camillas børn Asta og Niels har også leveret et par kapitler til bogen, om deres særlige kompetencer.

Du kan bestille Sommerbogen nu og få den signeret.

Udkommet 30. maj 2017, ca. 300 sider med fotos af Anne-li Engstrøm, Gads forlag.

Sylt! Tomat Chili

Hver sensommer og efterår bugner drivhuse og haver af alt for mange chili og tomater på een gang, her er en lille bog om vidunderlige måder at få dem til at holde sig på, til trangere og mørkere tider. Og nogle fine retter du kan lave med dine hjemmesyltede sager.

Bestil bogen i netbutikken

Abracadabra

2014

Min nye, store bog om krydderierne og den skønne mad, man kan lave med dem, er netop udkommet, og den kan bestilles her – signeret hvis du ønske det.

Et par venlige ord om bogen fra Nikolaj Kirk:

Det ikke mange kogebøger jeg glæder mig til udkommer i løbet af året. ofte syntes de »bare« at byde på lange opskirfter og fine studie foto, hvad min verden har set alt for meget af. Men Plum har lige nu smidt denne mursten af en bog om alt det magiske i krydderiernes verden på gaden. Man bliver klog af at læse denne bog, for plum ved om nogen her i landet så meget om planter og smag at langt de fleste jeg kender ikke føler hende til sokkerne. hun skriver gudesmukt og med lyst og energi igennem hele bogen. der er gamle og glemte opskirfter med krydderier og klassisker som kan tåles at blive forklaret igen og igen. Abracadabra burde stå i alles køkken og være en milepæl for hvad bøger om mad også kan være. Plum er og bliver en heltinde i min verden – respekt og kram, kogemanden.

ZEN og kunsten at vedligeholde en surdej

2014

Niels og Carls virkeligt skønne, velskrevne, og helt anderledes bagebog har fået fine anmeldelser og kan købes bl.a. hos boghandleren og i netbutikkken.

Ælle Bælle Frikadelle

Helt ny og gennemrevideret 3. udgave af den populære bog fra 1997, der har placeret sig som en klassiker med stadig appel til nye generationer af forældre.

Bestil den her

Sødt

Ny udgave af Camillas hyldest til alverdens søde desserter, frugter og bær, kager og is. En stor samling af desserter. Illustreret med mange fotos.

Gyldendal
232 sider.

Kan købes her.

Et Ordenligt Brød

En grundig bog af Camilla Plum om alle former for brød, med afsnit om dyrkning, mel, hævemetoder, kornsorter, og arter, og anvendelse af brød i maden.
Bogen kan bestilles signeret.
Gyldendal
269 kr.

Bestil bogen her

Cook Scandinavian

Med sektioner om grøntsager, krydderier, urter, bær, frugt, kød, fisk, skaldyr, æg og sæsonbestemt bagning er dette den ultimative guide til skandinavisk madlavning.
Den indeholder 100 essentielle ingredienser og 300 opskrifter udvalgt af Camilla Plum.

Bestil den hos Saxo

Helt i kage

Peoples Press, 2012
270 kr.

Jeg har skrevet en ny bog om mit livs kager. Dem jeg elsker bedst, og dem andre er vilde med. Det er kager, jeg har serveret for min familie og venner og i alle de cafeer og trakatørsteder, restauranter og cateringer jeg har haft i mit liv. Det er enkelt – det meste af det – gode grundopskrifter, masser af frugt og bær, krydringer og især masser af smag. Til gengæld er jeg ikke så vild med perfektion og husblas, så mine kager ligner noget man selv kan lave derhjemme uden at få nerver.

Hent en smagsprøve her…

Køb den her…

E-bøger

2013

Nye små bøger om at dyrke kartofler, kål, chili, tomater og krydderurter. De er redigerede kapitler fra min store bog Camillas Køkkenhave. Plus en opskrift. E-bøgerne koster 19,95 kr. pr. stk. og kan købes her…

Sødt: Desserter

2012
98 kr.
Udsolgt fra forlaget.

40 udvalgte desserter fra Sødt.

Ælle Bælle Hverdagsmad

2012
98 kr.
Udsolgt fra forlaget.

40 udvalgte opskrifter fra Ælle Bælle Frikadelle – Hverdags/familiemad.

Ælle Bælle Børnefester

2012
98 kr.
Udsolgt fra forlaget.

40 Udvalgte opskrifter fra Ælle Bælle frikadelle – Børnefester-fødselsdag.

Camillas Køkkenhave

Peoples Press, 2012
299 kr.
420 sider
Udsolgt fra forlaget.

Camillas nye bog om at dyrke din køkkenhave.

Mit skandinaviske køkken

Politikens Forlag, 2011
250 kr.
Udsolgt fra forlaget.

Dansk udgave af The Scandinavian Kitchen.

Jul

Politikens Forlag, 2007
299 kr.
Udsolgt fra forlaget.

Pragtfuldt illustreret kogebog med alskens godt i såvel den traditionelle som den eksotiske version af julens dejlige mad akkompagneret af anekdotestof om oprindelsen af råvarer, retter og traditioner.

Camillas Havebog

Politikens Forlag
Udsolgt fra forlaget.

En inspirerende, ligetil, ligefrem og helt nede i jordhøjde bog, om hvordan man gør sit haveliv sjovere og mere frodigt.

Om basale teknikker som frøsåning, forkultivering, stiklinger, drivhuse og krydderurter, om masser af blomster og grøntsager, buketter og frøtagning, og om hvad der er værd at plante og spise, når man dyrker have i dybeste alvor og for sjov.

Bogen er en opfølgning af de populære haveprogrammer på DR2 fra Camilla Plums have, sendt i 2007. Bogen følger en hel vækstsæson i haven på Fuglebjerggaard fra de første frø til den bugnende høst. Dette er ikke et skønmaleri, men glæder og sorger, dræbersnegle og oversvømmelser, præcis som virkeligheden former sig i rigtige, levende haver.

Bogen er på ingen måde et opslagsværk eller leksikal »tour de force« i havekunsten, men en god støtte til de første spæde skridt i haven og ekstra inspiration til gamle haverotter

Forord af Søren Ryge Petersen…

Mormors Mad

Politikens Forlag
129 kr.
Udsolgt fra forlaget.

En lille bog om den mad vi elsker at spise: Spidskål, jordbær, labskovs, kalvekoteletter, oksesteg, sild og torsk med det hele, bankekød og leverpostej, svampe, vildt, julemad, småkager, brød, grøntsager og snaps, mad der rummer tradition og dansk madkultur, men samtidig er indbydende, grøn og frisk så vi har lyst til at spise den. det er en god bog til store børn der flytter hjemmefra, men man risikerer at de ikke engang gider komme hjem for at spise … eller til en dag hvor man bare skal ha’ noget helt uden spidskommen og citrongræs. Det er også en fin gave til danskere i udlandet.

Blomstrende Mad

Politikens Forlag
149 kr.
Udsolgt fra forlaget

En lille bog om glæden ved at parfurmere og pynte sin mad med blomster, her er dyrkningstips, op opksirfter på al slags mad med tallerkensmækkere, roser, lavendler, georginer, glasdolus, dagliljer. Det bliver ikke yndigere.

Blomster

Politikens Forlag
299 kr.
Udsolgt fra forlaget

Se Søren Ryge Petersens anmeldelse til Politiken...