Åbningstider frem til Jul

På Gården
Vi har åbent på gården alle hverdage 8-16.00 frem til den 21/12.
Man kan handle i planteskolen, kigge på gården, haven og dyrene, købe frø og et mindre udvalg af krydderier osv. og afhente bestilte varer.

I Landhandelen i Jægersborggade 17
har vi åbent 11-19.00 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.
Og lørdag og søndag frem til jul 10-17.00.
Sidste åbningsdag før jul d. 23/12

Netbutikken har åbent 24 timer i døgnet.

Jul på Fuglebjerggaard

Øko jul på Fuglebjerggaard 2018

Du kan læse alt om Julemarked, Julefrokost, Julemiddag, mmm lige her:
http://fuglebjerggaard.dk/jul/

Alt til din julebagning

Hel Sukat, Kandiserede Orangeskaller, Spiseligt Papir, Økologiske Medjooldadler, Friske Øko Kvæder og Æbler, Danske Kastanjer, Marcona Mandler, Piemonte Hasselnødder, Hunza Abrikoser, Grønne Rosiner, Gule Jumbo Rosiner, Agen Svesker med og uden sten, og alle Julekrydderierne, Allehånde, Ceylon Kanel, Cassia Kanel, Kanelblade, Kryddernelliker, Grønne Kardemommekapsler, Stødt Pomerans, Palmesukker, Ingefær, Skåret Lakrids...

Køb det i netbutikken...

Økologiske Tulipanløg
Økologiske Blomsterløg er nu på tilbud til urimeligt lave priser

Vi har kun blomsterløg i de bedste kvaliteter, som vil give fine blomster til foråret.
Køb dem her

Den nye polske skøre og skønne glasjulepynt er kommet hjem

Det er altsammen mundblæst og håndmalet efter gamle traditioner selvom det bestemt ikke er særligt traditionelt.
Jeg har købt langt mere behersket ind selvom det er svært i år, så der er ikke ret mange af hver. Men mange nyheder! Du kan finde det i Landhandlen i Jægersborggade 17, til vores Julemarked, og i netbutikken

Bestil julepynt i netbutikken

På gården modtager vi kontanter, guldstykker, diamanter og mobilepay.
I Landhandlen i Jægersborgade modtager vi også Credit Cards.

'Camilla Plums Blandede Landhandel' er vores nye gårdbutik i Jægersborggade 17 på Nørrebro.

Vi har masser af planter, vores egne Øko krydderier og blandinger, krydderurter, både friske og tørrede, friskmalet Økomel friske økogrøntsager, økoæbler, nødder, og anden frugt fra gården.
Græsfodret Øko lammekød og Øko oksekød fra gården, og Øko uldsvine-kød fra gården. Fermenterede produkter, kombucha og kefir, surdej og alt det andet dejlige vi plejer at have i gårdbutikken på Fuglebjerggaard, som nu er lukket.
Vi har det meste på lager, men hvis du vil have særlige planter, frø og kolonialvarer så kan du bestille i netbutikken og afhente i Landhandelen.
Eller du kan bare komme forbi og shoppe. Vi har åbent 11-19.00 tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, samt lørdag 10-17.00.

 

ØKOLOGISKE FRØ TIL HELE DIN HAVE

DYRK MAD DER SMAGER AF MERE

Vi har hundredvis af økologiske frøsorter ingen GMO, ingen F1-hybrider, men nøje udvalgte frø til sunde, smukke og meget velsmagende grøntsager, blomster og urter.

Vi har nordens største udvalg af økologiske frø, både grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder. Frø til rodfrugter, sære grøntsager, flerårige grøntsager, m.m.m. Vi dyrker de fleste frø selv, resten er importeret fra hele verden. Vi dyrker de fleste ting selv, på gården og så vi ved at de er gode, og passer til vores klima. Og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan nå at dyrke af hver sort, så vær tidligt ude med din bestilling, hvis du vil have noget særligt til din have. Vi har også konventionelle frø, hvor øko ikke findes endnu, det står tydeligt ved hver enkelt sort, hvad det er.

  • 150 sorter økologiske tomatfrø, udvalgt efter smag gennem 20 år.
  • 148 sorter økologiske chilifrø
  • Meget stort udvalg af Økologiske grøntsagsfrø
  • Økologiske krydderurtefrø
  • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
  • Så selv dine Øko stauder
  • Økofrø til de skønneste sommerblomster
  • Høje ærter/Kæmpeærter frø
  • 30 sorter grønkål, i alle farver og sorter

Vi har frø til 480 + Gamle sorter grøntsager det største udvalg i Norden - frø til gamle arvesorter -heirloom-grøntsager

Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager.
Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider.
Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på. En helt anden ting er så at gamle sorter grøntsager har meget stor positiv indvirkning på vores store livsstilssygdomme, netop på grund af de indholdsstoffer som vi simpelthen mangler fra moderne grønt.Plantesskole

Den Økologiske Planteskole

På gården har vi den fineste lille, men meget velassorterede Planteskole, med speciale i alle slags spiselige planter, mange sjældne arter og sorter, gamle sorter, og først og fremmest de mest velsmagende vi kan finde i verden. Vi har et meget stort udvalg af frugttræer, også dem du ellers ikke kan finde, bærbuske, klatreplanter med spiselige frugter og bær, krydderurter, spiselige stauder, flerårige grøntsager, planter til skovhaven, permahaven, køkkenhaven, og smukke nytteplanter til prydhaven. Vi har et enormt udvalg af udplantningsplanter, tomat- og chiliplanter, løg, knolde og løgplanter, læggekartofler, sætteløg, alt efter sæsonen. Det meste kan du se i netbutikken, men vi har naturligvis meget mere at vælge imellem, i den virkelige planteskole. Fine hårdføre lerpotter, stativer, økojord og gødning, hvis du kommer her og besøger os. Du kan se åbningstiderne på forsiden af Hjemmesiden.

Plantebutikken i byen

Du kan finde rigtig mange planter, frø, lerpotter mmm i vores Landhandel i Jægersborggade 17, men hvis du vil være sikker på at få lige det du ønsker dig, så bestil i netbutikken og afhent i Landhandelen. Her kan du også bestille træer, som vi ikke sender med posten.

Planteskolen på nettet-Den spiselige have

De fleste af alle de vidunderlige planter vi har kan du også købe i netbutikken. Hvor vi også sender frø, stiklinger, podekviste, engangspotter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, have-tuschpenne, og alt muligt andet herligt havehalløj til døren. Besøg netbutikken

Haverådgivning

Du kan få besøg af Camila Plum eller en dygtig gartner til din egen have. Vi rådgiver og hjælper gerne med dine havevisioner.

Mors mad: SOMMER

Ny Bog om sommerglæder, i køkkenet, haven og naturen, du kan bestille den her

Abracadabra

Min store bog Om krydderiernes magiske verden, er på tilbud til 150.-
både i netbutikken & i gårdbutikken.
Du kan bestille den her.

SYLT!

Sensommer er syltetid Sylt-Salt-Tør-Fermenter - dine tomater og Chili med min lille bog 'SYLT'
Drivhusene bugne raf Tomater & Chili som denne bog handler om, men den er også en fin introduktion til fermentering, syltning, tørring, saltning mere generelt.
Du kan købe den her.

Helt i Kage

På tilbud: 150,- kr.
Denne bog har opskrifter på kager, som tænder lys i gæsternes øjne, får deres mundvand til at stige, og som er overkommelige at bage.
Du kan bestille den her.
Økologisk lammekød, får & Uldsvin

Vi har 50 moderfår på gården af stærkt blandede gamle, hårdføre racer. Nogle af dem har horn, en egenskab, vi avler på. De er aldrig fede, men møre og aromatiske. De lever af græs og løvhø, som er tørrede eller friske grene med blade på, som de er meget glade for for. Når fårene er i sidste del af graviditeten om vinteren og skal læmme og give mælk, får de korn fra vores marker.

Vi hænger kødet i 8 dage for at få det så smagfuldt, som det kan blive. Mørt er lammekødet allerede.

Man kan købe frosne udskæringer i Landhandelen eller bestille kødet i netbutikken til afhentning enten på Gården eller i Landhandelen på Nørrebro

Bestil øko-kød i netbutikken

Lammeopskrifter finder du her: http://fuglebjerggaard.dk/mad/2018/03/lam/

Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN –Kombucha , Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til pølser og andet charcuteri, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, Koreansk fermenteret Gochujang Chilipasta og fermenterede grønne tomater lige til at spise.

Både i netbutikken og i gårdbutikken.

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere…

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.

Øko-blomster buketter

Vi binder buketter året rundt af vores sommerblomster, stauder, bær, blade og grene, vilde blomster, korn, græs.

Vi binder buketter til alle mulige lejligheder, og laver også gerne kirkedekorationer, bryllupsdekorationer, guirlander m.m.m.

Det er rigtige havebuketter, som har et helt andet udtryk end blomsterhandlerbuketter.

De kan bestilles her og kan afhentes dagen efter på gården eller i vores butik i Jægersborggade.

Priserne begynder ved 250,- kr.

Billederne er eksempler på den slags buketter vi helst vil lave.

Se eksempler på den slags buketter vi helst vil lave her…

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.


Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Kalender

2018
13. oktober Æble- og Ciderdag
19. oktober kl. 18 Høstmidag på Fuglebjerggaard. Begynd efterårsferien med en skøn økologisk buffetmiddag på landet.
31. oktober Halloween i hele Jægersborggade. Vi laver græskarsuppe og skærer græskarlygter udenfor.
1. - 9. december - Begge dage inklusiv. Julemarked på Fuglebjerggaard.
1. - 9. december - Begge dage inklusiv. Julefrokost på Fuglebjerggaard.
8. december Julemiddag på Fuglebjerggaard
2019
2. februar Kursus: Kombucha, Jun & Kefir
16. marts Podekursus
13. april kl. 18 Påskemiddag på Fuglebjerggaard
20.april Påske i køkkenhaven
27. april. Kl.12-14.00 Den Store Tomat- og Chilidag.
1. maj Rundvisning i forårshaven med Camilla Plum. Kaffe og hjemmebagt kage
11. maj Vild mad - Sankekursus - Foraging og frokost med Camilla
17. maj Store Bededags Rundvisning i forårshaven med Camilla Plum. Kaffe og hjemmebagt kage
30. maj Kr. Himmelfart Rundvisning i forsommerhaven med Camilla Plum. Kaffe og hjemmebagt kage.
8. juni Sommergrønt, spiselige blomster og salater
15. juni Kursus: Nye dufte og krydderurter.
29. juni Spis dine blomster.
7. september Den Store Fermenterings- og Syltedag.

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

Gårdbutikken har åbent, når vi har arrangementer og kurser.

Vi har en spritny video på youtube, hvor vi høster vores afsindige majs.
Se flere videoer fra Fuglebjerggaard på YouTube…

Næsten alle fotos på denne hjemmeside er taget af Anne-li Engström. Se mere om hende og hendes vidunderlige fotos på www.anne-li.dk. Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge
Banner_47x56 Butik Økologimærket.    EU's mærke  

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.