Åbningstider

Planteskolen og gården

har åbent alle hverdage 8-16.00
og lørdage 10 - 16.00

I Landhandelen i
Jægersborggade 17

har vi åbent 11-18.00 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.
Og lørdag 10-17.00.
Lukket søndag og mandag.

Netbutikken har åbent 24 timer i døgnet.

Ugens tilbud

Min lille bog 'Sylt' om konservering af chili og tomater, når man nu har flere end man lige kan spise, er på tilbud til 72,50 kr.

Sammen med 136 andre gode tilbud på Bøger, Frø, og Planter.

Besøg Netbutikken

Selvpluk af Vores dejlige Økoæbler er begyndt

Vi har 40 sorter som begynder med Augustæbler, Guldborg og Discovery.
Kom forbi alle hverdage og lørdag 10-16.00 og besøg også dyrene, haven, landet...

25,- kr. pr. kg.

DU KAN LÆSE EN STOR DEL AF HVAD CAMILLA HAR SKREVET OM HAVEN, DYRKNING, FRØ OG PLANTER,
HELT GRATIS PÅ VORES HJEMMESIDE

Læs om dyrkning her

Kom og besøg Fuglebjerggaard

Vi har i tidens løb haft mange forskellige aktiviteter her på gården.
Her er hvad der sker i øjeblikket:

Vi har mange have- sanke- frø- krydderurte - oma kurser, om foråret.

Vi holder skønne middage både i efterårsferien, til jul, påske og Pinse. Med den dejligste sæson-mad fra marken, haven og skoven.

Du kan melde dig til disse hyggelige og overdådige arrangementer i netbutikken.

Vi har får og lam, uldgrise med masser af smågrise , en enkelt ged, Løbeænder, to haner, og en gudsvelsignelse af kattekillinger og katte.
Vi dyrker vores marker, plantager, og køkkenhaven hvor vi laver planter, frø, frugt og grønt, urter og blomster, stiklinger, sære spiselige planter og rødder, knolde og løg til os selv, landhandelen og netbutikken.
Vi har en meget fin planteskole som på ingen måde ligner et havecenter, hvor vi dyrker så mange planter selv som vi kan nå, og desuden har en mængde indkøbte stauder, bær og frugtræer mmm.
Vi har selvpluk af bær, og man kan se her på forsiden hvad vi har pt. Hvis der ikke står noget så har vi ikke selvpluk lige der.

Du er velkommen til at komme og besøge det hele alle hverdage 8-16.00 og lørdage 10-16.00 fra 1. april til og med efterårsferien. Uden for sæsonen har vi lukket i weekenderne.

Julemarked 2019 bliver fra den 5. december til den 8. december.

Den Store Julemiddag i Drivhuset er den 7. december, du kan bestille plads i netbutikken.

Vi har inviteret gæster med deres egne boder og der bliver som sædvanligt den skønneste julemad og kager i det store drivhus alle 4 dage 10-16.00.

Økologiske udplantningsplanter

Vi må erkende, at mange har mere lyst end tid til at dyrke grønt og urter, og derfor har vi simpelthen sørget for at du kan bestille køkkenurter som agurker, tomater, courgetter, græskar, artiskokker, broccoli, salat, hestebønner,, ærter, løg, kål, porrer, selleri, sommerblomster, jordskokker, og naturligvis alle krydderurterne mmm, i bakker og potter, lige til at dyrke hjemme i haven, i byen, eller hvor man nu trænger til dem.
Det er gamle sorter, som smager skønnere, har flere indholdsstoffer, og er mere modstandsdygtige end dem du ellers kan få.

Du kan bestille dem i i netbutikken

Camilla Plums Blandede Landhandel - er vores Gård-til-By-butik i Jægersborggade 17 på Nørrebro.

Landhandlen er som i naturen stærkt årstidspræget. Om foråret og sommeren har vi masser af planter, krydderurter, dahlia og sommerløg, stauder, spiselige planter fra alle mulige slags, Tomat og Chiliplanter, bærbuske og frugttræer, udplantningsplanter, læggekartofler, frø og have-halløj. Om efteråret alle de 40 æblesorter vi dyrker på gården, nødder og anden frugt fra gården, kæmpemæssige græskar og forårsløg til din have.

Til jul har vi alt hvad du skal bruge til julebag og julemaden, Julepynt og kager. Vi har vores egne Øko krydderier og blandinger, krydderurter, både friske og tørrede, vores fine hjemmesyltede sager, friskmalet Økomel, Græsfodret Øko lammekød og Øko uldsvine-kød fra gården. De bedste Øko-æg i alle mulige farver, Fermenterede produkter, kombucha og kefir, surdej og alt muligt andet dejligt hele året rundt.
Vi har det meste på lager, men hvis du vil have særlige planter, frø og kolonialvarer så kan du bestille i netbutikken og afhente i Landhandelen.
Eller du kan bare komme forbi og shoppe.

 

ØKOLOGISKE FRØ TIL HELE DIN HAVE

489 sorter hjemmeavlede økologiske frø fra den danske muld, og 450 sorter spændende frø fra hele verden. De fleste af alle de hundredevis af frøsorter vi har her i netbutikken er dyrket på Fuglebjerggaard.

Vores frøfirma er lille, meget mindre end de fleste tror, vi er kun 4 mennesker beskæftiget med at dyrke, høste, tørre, sortere, rense, pakke, og sende frøene, planterne, knoldene og alt det andet afsted. Det er meget, meget håndholdt, og vi arbejder så hurtigt vi kan. Derudover har vi et skiftende persongalleri af frivillige hænder: praktikanter og folk i jobordninger.

Vi har ingen GMO, ingen F1-hybrider, men nøje udvalgte frø til sunde, smukke og meget velsmagende grøntsager, blomster og urter. Grøntsager og blomster vi gerne selv vil dyrke, nyde og spise.

Vi har nordens største udvalg af økologiske frø, både grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder. Frø til rodfrugter, sære grøntsager, flerårige grøntsager, m.m.m. Vi dyrker langt de fleste frø selv, resten er importeret fra hele verden. Vi dyrker de fleste ting selv, på gården og så vi ved at de er gode, og passer til vores klima. Og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan nå at dyrke af hver sort, så vær tidligt ude med din bestilling, hvis du vil have noget særligt til din have. Vi har også konventionelle frø, hvor øko ikke findes endnu, det står tydeligt ved hver enkelt sort, hvad det er.

  • 165 sorter økologiske tomatfrø, udvalgt efter smag gennem 20 år.
  • 165 sorter økologiske chilifrø
  • Meget stort udvalg af Økologiske grøntsagsfrø
  • Økologiske krydderurtefrø
  • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
  • Økofrø til de skønneste sommerblomster
  • Høje ærter/Kæmpeærter frø
  • 30 sorter grønkål, i alle farver og sorter
Og ikke mindst

Vi har frø til 653 gamle sorter grøntsager

det største udvalg i Norden - frø til gamle arvesorter - heirloom-grøntsager
Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager.
Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider.
Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på. En helt anden ting er så at gamle sorter grøntsager har meget stor positiv indvirkning på vores store livsstilssygdomme, netop på grund af de indholdsstoffer som vi simpelthen mangler fra moderne grønt.

Plantesskole

Den Økologiske Planteskole

På gården har vi den fineste lille, men meget velassorterede Planteskole, med speciale i alle slags spiselige planter, mange sjældne arter og sorter, gamle sorter, og først og fremmest de mest velsmagende vi kan finde i verden. Vi har et meget stort udvalg af frugttræer, også dem du ellers ikke kan finde, bærbuske, klatreplanter med spiselige frugter og bær, krydderurter, spiselige stauder, flerårige grøntsager, planter til skovhaven, permahaven, køkkenhaven, og smukke nytteplanter til prydhaven. Vi har et enormt udvalg af udplantningsplanter, tomat- og chiliplanter, løg, knolde og løgplanter, læggekartofler, sætteløg, alt efter sæsonen. Det meste kan du se i netbutikken, men vi har naturligvis meget mere at vælge imellem, i den virkelige planteskole. Fine hårdføre lerpotter, stativer, økojord og gødning, hvis du kommer her og besøger os. Du kan se åbningstiderne på forsiden af Hjemmesiden.

Plantebutikken i byen

Du kan finde rigtig mange planter, frø, lerpotter mmm i vores Landhandel i Jægersborggade 17, men hvis du vil være sikker på at få lige det du ønsker dig, så bestil i netbutikken og afhent i Landhandelen. Her kan du også bestille træer, som vi ikke sender med posten.

Planteskolen på nettet-Den spiselige have

De fleste af alle de vidunderlige planter vi har kan du også købe i netbutikken. Hvor vi også sender frø, stiklinger, podekviste, engangspotter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, have-tuschpenne, og alt muligt andet herligt havehalløj til døren. Besøg netbutikken

Haverådgivning

Du kan få besøg af Camila Plum eller en dygtig gartner til din egen have. Vi rådgiver og hjælper gerne med dine havevisioner.

Økologisk lammekød, får & Uldsvin

Vi har 50 moderfår på gården af stærkt blandede gamle, hårdføre racer. Nogle af dem har horn, en egenskab, vi avler på. De er aldrig fede, men møre og aromatiske. De lever af græs og løvhø, som er tørrede eller friske grene med blade på, som de er meget glade for. Når fårene er i sidste del af graviditeten om vinteren og skal læmme og give mælk, får de korn fra vores marker.

Vi hænger kødet i 8 dage for at få det så smagfuldt, som det kan blive. Mørt er lammekødet allerede.

Uldsvin- Ungarske Mangalitza er en meget gammel svinerace med Lange hvide børster, der ligner uld. Kødet er meget smagfuldt, fedtmarmoreret og vi hænger det en uge for at få det optimalt. Du kan bestille forskellige udskæringer, hele og halve dyr i fersk tilstand i netbutikken, til afhentning enten på Gården eller i Landhandelen på i Jægersborggade 17, Nørrebro

Eller simpelthen gå en lille tur ned i Landhandlen for at få noget af det bedste Økokød i landet. Vi har oftest også forskellige pølser til grillen, efter årstiden, og spegepølser i landhandelen.

Bestil øko-kød i netbutikken

Lammeopskrifter finder du her: http://fuglebjerggaard.dk/mad/2018/03/lam/

Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN –Kombucha, Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til pølser og andet charcuteri, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, Koreansk fermenteret Gochujang Chilipasta og fermenterede grønne tomater lige til at spise.

Landhandelen i Jægersborggade og i netbutikken

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere…

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.

Vi holder en del kurser om fermentering som du kan finde i netbutikken.

Øko-blomster buketter

Vi binder buketter året rundt af vores sommerblomster, stauder, bær, blade og grene, vilde blomster, korn, græs.

Vi binder buketter til alle mulige lejligheder, og laver også gerne kirkedekorationer, bryllupsdekorationer, guirlander m.m.m.

Det er rigtige havebuketter, som har et helt andet udtryk end blomsterhandlerbuketter.

De kan bestilles her og kan afhentes dagen efter på gården eller i vores butik i Jægersborggade.

Priserne begynder ved 250,- kr.

Billederne er eksempler på den slags buketter vi helst vil lave.

Se eksempler på den slags buketter vi helst vil lave her…

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.


Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Kalender

2019
6. juli Sommeraften på gården.
13. juli Pop Up Middag på Fuglebjerggaard
3. august Pop Up Middag på Fuglebjerggaard
7. september Den Store Fermenterings- og Syltedag
14. september Høstkonkurrence
7. december Julemiddag på Fuglebjerggaard.

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

Gårdbutikken har åbent, når vi har arrangementer og kurser.

På gården modtager vi kontanter, guldstykker, diamanter og mobilepay.
I Landhandlen i Jægersborgade modtager vi også Credit Cards.

Vi har en spritny video på youtube, hvor vi høster vores afsindige majs.
Se flere videoer fra Fuglebjerggaard på YouTube…