Åbningstider

Gårdbutikken har åbent alle hverdage 10 - 16.
Forstået på den måde at man kan komme forbi og shoppe, og afhente bestilte varer, men der er ikke sådan rigtigt åbent.
Gårdbutikken holder åbent når vi har arrangementer og kurser, se kalenderen nederst her på siden.
Gårdbutik og planteskole åbner igen medio marts.
Netbutikken har åbent 24 timer i døgnet.
Vi sender varer ud fra d. 8. januar, så hurtigt vi kan. Husk at kartofler og løg og knolde ikke er hjemme før engang i februar.


Ugens tilbud i netbutikken

Ved helt eller delvist have relaterede køb for  min. 250,- kr. ex. porto får du en pose spinatfrø: 'Giant Winter'

Hvis du køber for min. 500,- kr. haverelateret så får du 3 gaveposer:

 • Røde indiske gulerødder. Traditionelle indiske gulerødder som er nærmest ferskenfarvede-rosa og meget velsmagende.
 • 'Carlin Peas'. Traditionel engelsk tørreært. De unge skud, lilla/violette smukke blomster og fangtråde, bruges som grøntsag.
 • Grønkål 'Hungry Gap'. Meget  gammel sort glatbladet grønkål, som laver et mylder af fine broccoli om foråret, og dermed giver noget at spise i 'The hungry Gap', de sidste forårs måneder som ikke byder på meget i haven, og hvor vinterforrådet er brugt op.

Samt spinaten!

Fragtfrie planter ved køb på min 2.000,- kr. Du kan købe hvad du lyster fra frugt og bær, krydderurter, udplantningsplanter og stauder, og hvad du ellers måtte ønske dig i netbutikken, og vi sender fragtfrit hvis du har snoldet for min. 2.000,- kr.
Bestil 'Afhentning', så kommer der ikke porto på.

Tilbuddene gælder kun i DK. Og til den 25. februar kl. 24.

Netbutik: http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/

Vi har dyrket vores helt egen grønkålsblanding

Læs mere her...http://fuglebjerggaard.dk/fuglebjerggaards-egen-groenkaal/


Den 3. & 10. februar har vi 50 % på alle varer i Gårdbutikken og i Planteskolen

Vi har åbent 10-16.00.
Vi skal have ryddet ud og ryddet op.

Frø og kartofler er ikke på tilbud men kan købes i pakkeriet

 

 

ØKOLOGISKE FRØ TIL HELE DIN HAVE

DYRK MAD DER SMAGER AF MERE

Vi har hundredvis af økologiske frøsorter ingen GMO, ingen F1-hybrider, men nøje udvalgte frø til sunde, smukke og meget velsmagende grøntsager, blomster og urter.

Vi har nordens største udvalg af økologiske frø, både grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder. Frø til rodfrugter, sære grøntsager, flerårige grøntsager, m.m.m. Vi dyrker de fleste frø selv, resten er importeret fra hele verden. Vi dyrker de fleste ting selv, på gården og så vi ved at de er gode, og passer til vores klima. Og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan nå at dyrke af hver sort, så vær tidligt ude med din bestilling, hvis du vil have noget særligt til din have. Vi har også konventionelle frø, hvor øko ikke findes endnu, det står tydeligt ved hver enkelt sort, hvad det er.

 • 150 sorter økologiske tomatfrø, udvalgt efter smag gennem 20 år.
 • 148 sorter økologiske chilifrø
 • Meget stort udvalg af Økologiske grøntsagsfrø
 • Økologiske krydderurtefrø
 • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
 • Så selv dine Øko stauder
 • Økofrø til de skønneste sommerblomster
 • Høje ærter/Kæmpeærter frø
 • 30 sorter grønkål, i alle farver og sorter

Vi har frø til 480 + Gamle sorter grøntsager det største udvalg i Norden - frø til gamle arvesorter -heirloom-grøntsager

Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager.
Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider.
Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på. En helt anden ting er så at gamle sorter grøntsager har meget stor positiv indvirkning på vores store livsstilssygdomme, netop på grund af de indholdsstoffer som vi simpelthen mangler fra moderne grønt.Den Økologiske Planteskole

På Gården har vi den fineste lille, men meget velassorterede Planteskole, med speciale i alle slags spiselige planter, mange sjældne arter og sorter, Gamle sorter, og først og fremmest de mest velsmagende vi kan finde i verden. Vi har et meget stort udvalg af Frugttræer, også dem du ellers ikke kan finde, Bærbuske, Klatreplanter med spiselige frugter og bær, Krydderurter, Spiselige stauder, Flerårige Grøntsager, Planter til skovhaven, Permahaven, Køkkenhaven, og smukke nytteplanter til prydhaven. Vi har et enormt udvalg af Udplantningsplanter, Tomat og chiliplanter, løg, knolde og løgplanter, læggekartofler, sætteløg, alt efter sæsonen. Det meste kan du se i netbutikken, men vi har naturligvis meget mere at vælge imellem, fine hårdføre lerpotter, stativer, økojord og gødning, hvis du kommer her og besøger os. Vi har åbent alle hverdage og lørdage i Juni måned, alle helligdage, og efter aftale.

Planteskolen på nettet-Den spiselige have

De fleste af alle de vidunderlige planter vi har kan du også købe i netbutikken. Hvor vi også sender frø, stiklinger, podekviste, engangs potter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, havetusch penne, og alt muligt andet herligt havehalløj til døren. Besøg netbutikken

Læggekartofler

Økologiske Læggekartofler (også ikke øko)

Vi har hele 22 sorter læggekartofler til din have i år og du kan bestille dem nu, så du er sikker på at få dem du vil have.
Gamle skønne sorter, de mest velsmagende af de nye sorter, og arvesorter fra Tyskland, England og Frankrig.
De kommer hjem i februar.
Bestil dem her.

Dahlia

Dahlia i de vildeste farver og mest afsindige former. Også øko dahlia.

Udvalget af dahlia er nu i netbutikken, og de er vidunderlige.
Vi har flere sorter at vælge imellem end nogensinde før, og du gør klogt i at bestille hurtigt, der er mange sorter, men ikke så mange af hver.
Bestil her

Læs mere her...


Nye tomater fra Fuglebjerggaard 2018

Se mere her:http://www.fuglebjerggaard.dk/Camilla/haven/nye-tomatsorter/

DIY Awards 2017

Vi er nomineret til en Have Blog Award. Stem her, hvis du synes at mine havesider skal vinde. Dem kan du se hvis du kliker på Dyrkning øverst her på siden. Det er jo ikke en rigtig blog, men de synes jeg skal med alligevel.

Mors mad: SOMMER

Ny Bog om sommerglæder, i køkkenet, haven og naturen, du kan bestille den her

Abracadabra

Min store bog Om krydderiernes magiske verden, er på tilbud til 150.-
både i netbutikken & i gårdbutikken.
Du kan bestille den her.

SYLT!

Sensommer er syltetid Sylt-Salt-Tør-Fermenter - dine tomater og Chili med min lille bog 'SYLT'
Drivhusene bugne raf Tomater & Chili som denne bog handler om, men den er også en fin introduktion til fermentering, syltning, tørring, saltning mere generelt.
Du kan købe den her.

Helt i Kage

På tilbud: 150,- kr.
Denne bog har opskrifter på kager, som tænder lys i gæsternes øjne, får deres mundvand til at stige, og som er overkommelige at bage.
Du kan bestille den her.
øko kød fra Fuglebjerggaard

Mangalitza-grise dvs. Ungarske Uldgrise, er sjove at have for os, og har den vildeste spisekvalitet, De har noget af det skønneste, fedtmarmorerede, smagfulde svinekød i denne verden, Du kan bestille en steg til jul her, Så længe lager haves, De bliver fodret med korn, ukrudt fra haven og alt det de selv kan finde i jorden.

Vi fodrer vores får og lam med kløvergræs, hø, ensilage (mælkesyregæret græs), løvhø (tørrede grene med bark og blade, som får og lam elsker), en smule korn når fårene skal læmme og give die, og æblepulp om efteråret, når vi laver cider. De slagtes lokalt og hænger en uge, før de bliver skåret op til ferske lam, frossent lam, pølser, spegepølser, medister, Merguez,mv Du kan bestille halve ferske lam og får til afhentning ca. en gang om måneden. Du kan bestille dem parterede eller hele. Kødet er billigere, hvis de ikke er skåret op. Et halvt lam er en kølle, en bov, ½ lammeryg, en ½ lammehals, et bryst, indmad og lidt suppeben. Det kan være i en almindelig køleskabsfryser. Halve ferske lam koster 95 kr. pr. kg. Halve ferske unge får koster 70.- pr kg

Lammespegepølser kan bestilles i netbutikken, når vi har dem, og dem sender vi gerne med posten. Hvis du vil vove pelsen, kan du bestille et ferskt, halvt uparteret ungt får, som er en meget billig måde at få noget virkeligt velsmagende mørkt, krydret økologisk kød i fryseren på, og det smager ikke af uldvante.

Eller: Man kan også købe det skønneste, møre lam og ungt får i gårdbutikken, hvor vi har det på frost finparteret dvs. køller, koteletter, hakkekød, indmad, bove, hals i skiver m.m. Merguez, frankfurtere og lammemedister kan købes frossent i gårdbutikken. Bestil i netbutikken her.

Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN –Kombucha , Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til pølser og andet charcuteri, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, Koreansk fermenteret Gochujang Chilipasta og fermenterede grønne tomater lige til at spise.

Både i netbutikken og i gårdbutikken.

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere…

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.

Fuglebjerggaard på YouTube

Vi lægger løbende små nye film fra gården på vores egen YouTube-kanal, som du kan abonnere på og følge med i alt muligt sjov og ballade vi laver på gåden, opskrifter, planter, dyr, events, tips m.m.m.

Øko-blomster buketter

Vi binder buketter året rundt af vores sommerblomster, stauder, bær, blade og grene, vilde blomster, korn, græs.

Vi binder buketter til alle mulige lejligheder, og lave også gerne kirkedekorationer, bryllupsdekorationer, guirlander m.m.m.

Buketterne bliver bundet af vores medarbejder Christian Ravnbak, som har meget sans for det, eller af Camilla. Det er rigtige havebuketter, som har et helt andet udtryk end blomsterhandlerbuketter.

De kan bestilles her og kan afhentes dagen efter. Vi sender helst ikke buketter.

Priserne begynder ved 250 kr.

Billederne er eksempler på den slags buketter vi helst vil lave.

Se eksempler på den slags buketter vi helst vil lave her…

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.


Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Kalender

2018
3. februar Mellemøstens Grøntsager. Auberginer, mynte, spidskommen og meget meget mere.
10. februar Camillas Indiske Køkken
3. marts Basic Fermenteringskursus
24. marts Podekursus
30. marts Påskemiddag på Fuglebjerggaard
31. marts Påske i køkkenhaven
14. april Forårsgrøntsager & Salater
28. april Den store Tomat & Chilidag
5. maj Vild mad - Sankekursus - Fouragering og frokost med Camilla
10. maj Rundvisning i Forårshaven med Camilla. Kaffe og hjemmebagt kage
12. maj Grønt & Salater i maj
19. maj Den Store Havedag
6. juni Rundvisning i Forårshaven med Camilla. Kaffe & hjemmebagt kage
1. september Den Store Fermenterings- og Syltedag
15. september Høstkonkurrence
30. september Frøsamlingsdag
8. december Julemiddag på Fuglebjerggaard

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

Gårdbutikken har åbent, når vi har arrangementer og kurser.

Vi har en spritny video på youtube, hvor vi høster vores afsindige majs.
Se flere videoer fra Fuglebjerggaard på YouTube…

Næsten alle fotos på denne hjemmeside er taget af Anne-li Engström. Se mere om hende og hendes vidunderlige fotos på www.anne-li.dk. Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge
Banner_47x56 Butik Økologimærket.    EU's mærke  

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.