Tilbud i Netbutikken fra den 23/1 til 29/1 kl 24.00

Alle bestillinger med frø , på min. 250.- ex porto får 2 poser fine øko Chilifrø og to poser øko tomatfrø med i pakken Alle bestillinger for min 1000.- ex porto får gratis fragt og de 4 gaveposer. Bestil afhentning, ellers refundere vi bare portoen. Gælder kun i DK. Link til netbutik
Så er frøsæsonen i fuld gang, og du kan finde det hele her hos os. Vi har 186 frønyheder

✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤

Nordic Seeds

✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤

Nordens største udvalg af økologiske frø

✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤


Vi har primært hundredvis af økologiske frø, ingen GMO, ingen F1-hybrider, men masser af nøje udvalgte sunde, smukke og meget velsmagende grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder m.m.m. Vi dyrker de fleste frø selv, og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan næ at dyrke af hver, sæ v ær tidligt på den hvis du vil have noget særligt til din have.
Mange hundrede sorter økologiske frø til hele din have: Bl. a.

  • 150 sorter økologiske tomatfrø primært gamle sorter
  • 148 sorter økologiske chilifrø
  • Økologiske grøntsagsfrø
  • Økologiske krydderurtefrø
  • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
  • Økologiske staudefrø
  • Økologiske sommerblomsterfrø
  • Høje ærter/Kæmpeærter mmm.
  • 28 sorter grønkælsfrø


Vi har 385 Gamle sorter det største udvalg i Norden -af frø til gamle arvesorter grøntsager- også kaldet heirloom-grøntsager

Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager. Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider. Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på.Planteskolen på nettet-Den spiselige have

Planteskolen er fuld af gamle sorter æbler, frugttræer, bærbuske, stauder, spiselige stauder, flerårige grøntsager, løgplanter, krydderurter, m.m.m. økologiske krydderurter, økologiske stauder, økologiske bærbuske, økologiske frugttræer, økologiske stiklinger, økologiske podekviste, økologiske Dahlia økologiske læggekartofler, engangs potter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, havetusch penne, og alt muligt andet herligt havehalløj.
Besøg netbutikken

Her kan du læse mere om en del af vores nye spændende frøNye dejlige økochili & Tomatfrø fra Nordic Seeds


Du kan læse om dem her

Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN –Kombucha , Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til pølser og andet charcuteri, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, Koreansk fermenteret Gochujang Chilipasta og fermenterede grønne tomater lige til at spise.

Både i netbutikken og i gårdbutikken.

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere…

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.

Økologiske Dahlia i mange sorter- men der er også konventionelle, da udvalget af øko-knolde ikke er så stort endnu.

Du kan se dem her
Økologiske læggekartofler i mange sorter

Du kan se dem her.

Fuglebjerggaard på YouTube

Vi lægger løbende små nye film fra gården på vores egen YouTube-kanal, som du kan abonnere på og følge med i alt muligt sjov og ballade vi laver på gåden, opskrifter, planter, dyr, events, tips m.m.m.

Øko-blomsterbuketter

Vi binder buketter på bestilling af vores sommerblomster, stauder, bær, blade og grene, vilde blomster, korn, græs…

Vi binder buketter til alle mulige lejligheder, og lave også gerne kirkedekorationer, bryllupsdekorationer, guirlander m.m.m.

Buketterne bliver bundet af vores medarbejder Christian Ravnbak, som har meget sans for det, eller af Camilla. Det er rigtige havebuketter, som har et helt andet udtryk end blomsterhandlerbuketter.

De kan bestilles på mail til kontor@fuglebjerggaard.dk og kan afhentes dagen efter. Vi sender ikke buketter.

Priserne begynder ved 250 kr.

Se eksempler på den slags buketter vi helst vil lave her…

Økologiske krydderier

Alle Camillas krydderier kan fås i netbutikken…

Lang peber, Asafoetida, Gurkemeje, Nelliker, Muscatblomme, Limeblade, Carryblade, Sort Spidskommen, Koriander, Anisfrø, Fenikkelfrø, Sumak, Ras el Rhanut, Ceylonkanel, Cassiakanel, Safran, Nigelllafrø, Ajowan, Vanille, Stjerneanis, galanga, Hvidløg, Bukkehornsblade, Garam Masala, Ingefær, Sandeltræ, Tørrede Chili, Tørrede limefrugter, Bukkehornsfrø, Skåret lakrids, Rosenblade, Sort Himalayasalt, kardemomme, brun/sort Kardemomme.

Økologisk svinekød, fårekød og lammekød fra gården

Bestil en ½ lille Uldgris. Mangalitza-grise, dvs. Ungarske Uldgrise, som er noget af det skønneste, fedtmarmorerede, smagfulde svinekød i denne verden, har vi i sæsonen om efteråret. De kan bestilles halve i netbutikken. Hvis du gerne vil have dem parteret, så send en mail, når du bestiller i netbutikken. De bliver fodret med korn, ukrudt fra haven, og alt det de selv kan finde i jorden.

Vi fodrer vores får og lam med kløvergræs, hø, ensilage (mælkesyregæret græs), løvhø (tørrede grene med bark og blade, som får og lam elsker), en smule korn, når fårene skal læmme og give die, og æblepulp om efteråret, når vi laver cider. De slagtes lokalt og hænger en uge, før de bliver skåret op til ferske lam, frossent lam, pølser, tørrede lammekøller, spegepølser, medister, merguez,, røgede bove m.m.

Du kan bestille halve ferske lam og får til afhentning ca. en gang om måneden.

Du kan bestille dem parterede eller hele. Kødet er billigere, hvis de ikke er skåret op.

Et halvt lam er en kølle, en bov, ½ lammeryg, en ½ lammehals, et bryst, indmad og lidt suppeben. Det kan være i en almindelig køleskabsfryser.

Halve ferske lam koster 95 kr. pr. kg.

Lammespegepølser kan bestilles i netbutikken, og dem sender vi gerne med posten.

Hvis du vil vove pelsen, kan du bestille et ferskt, halvt uparteret ungt får, som er en meget billig måde at få noget virkeligt velsmagende mørkt, krydret økologisk kød i fryseren på, og det smager ikke af uldvante. Hvis du gerne vil have det parteret, send en mail, når du bestiller det.

Eller:

Man kan også købe det skønneste, møre lam og ungt får i gårdbutikken, hvor vi har det på frost, finparteret dvs. køller, koteletter, hakkekød, indmad, bove, hals i skiver m.m.

Merguez, frankfurtere og lammemedister kan købes frossent i gårdbutikken.

Bestil i netbutikken…

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.

Kalender

2017-01-14Fermenteringskursus
2017-01-28De sunde drikke; Kombucha- Jun- & Kefir
2017-02-25Camillas Indiske Køkken
2017-03-04Mellemstens Grntsager, Auberginer, mynte, og meget , meget mere.
2017-03-17Forårs Grøntsager og salater
22017-03-25Podekursus - lav dine egne træer
2017-04-15Påske i Køkkenhaven
2017-04-22Vild mad - Foraging med Camilla
2017-04-29Den store Tomat & Chilidag
2017-03-05De sunde drikke; Kombucha- Jun- & Kefir NYHED
2017-05-06Haven i Potter
2017-05-13Grønt og salater i Maj
2017-05-20Den store havedag
2017-05-27Rundvisning i haven med Camilla Plum, kaffe og hjemmebagt kage
2017-06-03Rundvisning i haven med Camilla Plum, kaffe og hjemmebagt kage
2017-06-10Sommergrønt og salater
2017-06-17Krydderurtekursus
2017-06-24Vild mad - Foraging med Camilla
2017-07-01Spis dine blomster
2017-08-26Den store fermenterings- og syltedag
2017-10-21Fermenteringskursus

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

Gårdbutikken har åbent, når vi har arrangementer og kurser.

Åbningstider

Derefter har vi lukket frem til 1. april, bortset fra at du kan handle i butiken, når vi alligevel har kurser og arrangementer, som du kan se i kalenderen nederst her på siden.

For seriøse indkøb, en rundvisning m.m. kan du lave en aftale om at besøge os på mail til kontor@fuglebjerggaard.dk.

Du kan handle døgnet rundt i netbutikken og få det hele leveret til døren.

Næsten alle fotos på denne hjemmeside er taget af Anne-li Engström. Se mere om hende og hendes vidunderlige fotos på www.anne-li.dk. Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge
Banner_47x56 Butik Økologimærket.    EU's mærke  

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.