Åbningsdage i Foråret og sommeren

Butikken har åbent hver lørdag 10-16.00.

Planteskolen har åbent alle hverdage og Lørdage i Juni måned, 10-16.00


Samt

 • 21., 22., 23., 24., & 25. juni - Er vi også at finde på CPH garden, en Haveudstilling i Valbyparken.
 • 24. juni - Sankekursus: Spis vild mad!

 • 22 Juli Aftenåbent i Planteskolen og Butikken, & Enkel Middag i Cafeen (Bestil her)
 • 5 August - Pop Up middag på Gården (Bestil her)

Sommeraftener på Landet

Pop Up Middag hos Camilla Plum

5 August kl 17.30 og 20.00

Den skønneste sommermad, og rigeligt af den!

Salater og grønt, krydderurter og bær fra haven, kød fra marken. Stor buffet og grill. Vi åbner dørene den 5 august. Du kan bestille billetter her, og der er desværre begrænset plads, så vi har arrangeret to seatings. En til børnefamilier kl 17.30 og en til dem uden børn eller med store børn kl. 20.00. Vi laver en buffet med alt, hvad hjertet begærer, af grøntsager, krydderurter, lammekød, svinekod, korn , bær og frugt fra gården, og masser af dessert. Og der er rigeligt også til dem, der ikke spiser kød.

Du kan bestille bord her

Aftenåbent, Talk om sommerhushaven  Og Middag

22 Juli 16-20.00 - Aftenåbent i Planteskolen & Butikken

Kom og spis middag, og få gode råd om din sommerhushave, og nyd en fredelig sommeraften på landet . Anja Barfod rådgiver og fortæller om gode planter, buske og frugttræer til din sommerhushave. Cafeen serverer enkel og dejlig aftensmad, sidste bestillinger kl 20.00 Gratis adgang til gården, og Anjas talk, men hvis du vil spise aftens mad,( og det vil du gerne for vi laver dejlig mad) så skal du bestille den her; vi har kun klare et begrænset antal ' Walk ins.'

Du kan bestille bord her

God sommer

Camilla

Mors mad: SOMMER

Ny Bog om sommerglæder, i køkkenet, haven og naturen, du kan bestille den her

Den Økologiske Planteskole

På Gården har vi den fineste lille, men meget velassorterede Planteskole, med speciale i alle slags spiselige planter, mange sjældne arter og sorter, Gamle sorter, og først og fremmest de mest velsmagende vi kan finde i verden. Vi har et meget stort udvalg af Frugttræer, også dem du ellers ikke kan finde, Bærbuske, Klatreplanter med spiselige frugter og bær, Krydderurter, Spiselige stauder, Flerårige Grøntsager, Planter til skovhaven, Permahaven, Køkkenhaven, og smukke nytteplanter til prydhaven. Vi har et enormt udvalg af Udplantningsplanter, Tomat og chiliplanter, løg, knolde og løgplanter, læggekartofler, sætteløg, alt efter sæsonen. Det meste kan du se i netbutikken, men vi har naturligvis meget mere at vælge imellem, fine hårdføre lerpotter, stativer, økojord og gødning, hvis du kommer her og besøger os. Vi har åbent alle hverdage og lørdage i Juni måned, alle helligdage, og efter aftale.

Planteskolen på nettet-Den spiselige have

De fleste af alle de vidunderlige planter vi har kan du også købe i netbutikken. Hvor vi også sender frø, stiklinger, podekviste, engangs potter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, havetusch penne, og alt muligt andet herligt havehalløj til døren. Besøg netbutikken

Øko Udplantnings planter !

Vi må erkende, at mange har mere lyst end tid til at dyrke grønt og urter, og derfor har vi simpelthen sørget for at du kan bestille køkkenurter som agurker, courgetter, græskar, artiskokker, broccoli, salat, hestebønner,, ærter, løg, kål, porrer, selleri, sommerblomster, jordskokker, og naturligvis alle krydderurterne mmm, i bakker og potter, lige til at dyrke hjemme i haven, i byen, eller hvor man nu trænger til dem. Det er gamle sorter, som smager skønnere, har flere indholdsstoffer, og er mere modstandsdygtige end dem du ellers kan få.


Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Økologiske Krydderurter

75 slags økologiske Krydderurter, I planteskolen, eller til døren. Gå til webshop

øko chiliplanterDu kan finde og bestille vores fine øko chiliplanter nu lige her, vi sender gerneVi har fået Geeps

Fårene har fået noget fremmed, så nu er der en del yndige små gede -får i stalden Vi har fået Feder eller Går eller hvad man nu skal kalde de yndige små væsener som er født af vores får, men har en Nubisk gedebuk til far. På engelsk kalder man dem Geep. Det er egentlig ret rørende, for den nubiske flotte fyr og hans frue har boet sammen med fårene længe.

I efteråret besluttede vi at nu er det os der bestemmer hvor mange lam vi skal have i år, og skiller dels alle væddere og vædderlam fra og sæter dem på græs langt væk nede i marken. Dels skiller vi de flotteste 20 får fra som er dem som skal læmmes senere. Disse får og vædderen bliver lukket sammen med stor succes i december og de svulmer nu smukt som de skal og vi tror at vi er herre over både lamme mængden og naturkræfterne indtil for nogle dage siden.

Resten af dyrene, de meget unge gimmerlam fra april 16, og de gamle får som skal laves til pølser, går og hygger sig sammen med gedefar og gedemor. Men så går der hormoner i den og gedebukken bliver omsværmet i en grad så det næsten er pinligt at se på af en lang hale af vårkåde får, som han pligtskyldigt knalder efter tur. Gedemor er egentlig ikke ret begejstret, men da geder føler sig finere end får prøver hun ikke at lade sig gå på af det. Men altså al denne kådhed har fået konsekvenser, og vi venter meget spændt på at se hvor mange flere end de 5 som er tilstede i verden, der kommer af de hybride yndigheder.

Vi snakkede jo en del om det, da vi så hvor meget aktivitet der var i fårestalden, for sagen er at geder og får nok er forskellige med forskelligt kromosomtal, men at visse typer geder og visse typer får, godt kan få unger sammen, det er bare meget sjældent. Men hvis man prøver ihærdigt nok, så lykkes det åbenbart, for der er nu 5 af dem, længe før fårene, som er blevet parret med vores fine store hornede vædder er gået i gang med at læmme. Det skal sige at vores får er af meget, meget blandet herkomst, alle mulige gamle nordiske racer, i en pærevælling som åbenbart er det der skal til for at det kan lade sig gøre. De er yndige de små, selvom nogle af dem lugter af ged, nogle har glat gedehår, andre er krøllede.

Kom forbi og besøg dem, vi har åbent om lørdagen, 10 -16.00

øko kød fra Fuglebjerggaard

Bestil en ½ lille Uldgris. Mangalitza-grise dvs. Ungarske Uldgrise, som er noget af det skønneste, fedtmarmorerede, smagfulde svinekød i denne verden, De kan bestilles halve i netbutikken. Hvis du gerne vil have dem parteret, så send en mail, når du bestiller i netbutikken. De bliver fodret med korn, ukrudt fra haven og alt det de selv kan finde i jorden.
Vi fodrer vores får og lam med kløvergræs, hø, ensilage (mælkesyregæret græs), løvhø (tørrede grene med bark og blade, som får og lam elsker), en smule korn når fårene skal læmme og give die, og æblepulp om efteråret, når vi laver cider. De slagtes lokalt og hænger en uge, før de bliver skåret op til ferske lam, frossent lam, pølser, tørrede lammekøller, spegepølser, medister, Merguez, røgede bove m.m.
Du kan bestille halve ferske lam og får til afhentning ca. en gang om måneden. Du kan bestille dem parterede eller hele. Kødet er billigere, hvis de ikke er skåret op. Et halvt lam er en kølle, en bov, ½ lammeryg, en ½ lammehals, et bryst, indmad og lidt suppeben. Det kan være i en almindelig køleskabsfryser. Halve ferske lam koster 95 kr. pr. kg. Halve ferske unge får koster 70.- pr kg
Lammespegepølser kan bestilles i netbutikken, når vi har dem, og dem sender vi gerne med posten. Hvis du vil vove pelsen, kan du bestille et ferskt, halvt uparteret ungt får, som er en meget billig måde at få noget virkeligt velsmagende mørkt, krydret økologisk kød i fryseren på, og det smager ikke af uldvante.
Eller: Man kan også købe det skønneste, møre lam og ungt får i gårdbutikken, hvor vi har det på frost finparteret dvs. køller, koteletter, hakkekød, indmad, bove, hals i skiver m.m. Merguez, frankfurtere og lammemedister kan købes frossent i gårdbutikken.

Bestil i netbutikken her.

Vi har primært hundredvis af økologiske frø, ingen GMO, ingen F1-hybrider, men masser af nøje udvalgte sunde, smukke og meget velsmagende grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder m.m.m. Vi dyrker de fleste frø selv, og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan næ at dyrke af hver, sæ v ær tidligt pÃ¥ den hvis du vil have noget særligt til din have.
Mange hundrede sorter økologiske frø til hele din have: Bl. a.

 • 150 sorter økologiske tomatfrø primært gamle sorter
 • 148 sorter økologiske chilifrø
 • Økologiske grøntsagsfrø
 • Økologiske krydderurtefrø
 • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
 • Økologiske staudefrø
 • Økologiske sommerblomsterfrø
 • Høje ærter/Kæmpeærter mmm.
 • 28 sorter grønkålsfrø


Vi har 385 Gamle sorter det største udvalg i Norden -af frø til gamle arvesorter grøntsager- også kaldet heirloom-grøntsager

Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager. Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider. Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på.

Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN –Kombucha , Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til pølser og andet charcuteri, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, Koreansk fermenteret Gochujang Chilipasta og fermenterede grønne tomater lige til at spise.

Både i netbutikken og i gårdbutikken.

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere…

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.
Fuglebjerggaard på YouTube

Vi lægger løbende små nye film fra gården på vores egen YouTube-kanal, som du kan abonnere på og følge med i alt muligt sjov og ballade vi laver på gåden, opskrifter, planter, dyr, events, tips m.m.m.

Øko-blomsterbuketter

Vi binder buketter på bestilling af vores sommerblomster, stauder, bær, blade og grene, vilde blomster, korn, græs…

Vi binder buketter til alle mulige lejligheder, og lave også gerne kirkedekorationer, bryllupsdekorationer, guirlander m.m.m.

Buketterne bliver bundet af vores medarbejder Christian Ravnbak, som har meget sans for det, eller af Camilla. Det er rigtige havebuketter, som har et helt andet udtryk end blomsterhandlerbuketter.

De kan bestilles på mail til kontor@fuglebjerggaard.dk og kan afhentes dagen efter. Vi sender ikke buketter.

Priserne begynder ved 250 kr.

Se eksempler på den slags buketter vi helst vil lave her…

Økologiske krydderier

Alle Camillas krydderier kan fås i netbutikken…

Lang peber, Asafoetida, Gurkemeje, Nelliker, Muscatblomme, Limeblade, Carryblade, Sort Spidskommen, Koriander, Anisfrø, Fenikkelfrø, Sumak, Ras el Rhanut, Ceylonkanel, Cassiakanel, Safran, Nigelllafrø, Ajowan, Vanille, Stjerneanis, galanga, Hvidløg, Bukkehornsblade, Garam Masala, Ingefær, Sandeltræ, Tørrede Chili, Tørrede limefrugter, Bukkehornsfrø, Skåret lakrids, Rosenblade, Sort Himalayasalt, kardemomme, brun/sort Kardemomme.

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.

Kalender

2017-06-17 Krydderurtekursus
2017-06-24 Vild mad - Foraging med Camilla
2017-07-01 Spis dine blomster
2017-08-26 Den store fermenterings- og syltedag
2017-10-21 Fermenteringskursus

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

Gårdbutikken har åbent, når vi har arrangementer og kurser.

Åbningstider

Derefter har vi lukket frem til 1. april, bortset fra at du kan handle i butiken, når vi alligevel har kurser og arrangementer, som du kan se i kalenderen nederst her på siden.

For seriøse indkøb, en rundvisning m.m. kan du lave en aftale om at besøge os på mail til kontor@fuglebjerggaard.dk.

Du kan handle døgnet rundt i netbutikken og få det hele leveret til døren.

Næsten alle fotos på denne hjemmeside er taget af Anne-li Engström. Se mere om hende og hendes vidunderlige fotos på www.anne-li.dk. Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge
Banner_47x56 Butik Økologimærket.    EU's mærke  

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.