Åbningstider

Julemarked den 2. - 10. december, begge dage incl. 10.00-16.00. Åbent i Cafeen, gårdbutikken og planteskolen alle dage.

Ellers har Gårdbutikken åbent hver dag undtagen søndag 10 - 16. til den 20 december, hvor vi lukker for sæsonen.
Gårdbutik og planteskole åbner igen medio marts.

Netbutikken har åbent 24 timer i døgnet.
Vi sender ud til den den 20. december. Og så igen fra d. 8. januar..

Cafeen har åbent igen til Julemarked 2. - 10. december.


Julemarked på Fuglebjerggaard 2- 10 december 10-16.00

Hvis du har været her før, så ved du at det er et rigtigt fint, velpyntet, duftende, eksotisk og nisseoverstrøet, hyggeligt autentisk Julemarked, Hvis du ikke har været her før, så må du meget gerne komme forbi i år.

Vi har syltet og saltet, fermenteret og bagt af vores egne frugter, bær, grøntsager og korn fra marken.
Vi serverer den skønneste mad af vores egne Ungarske uldsvin og lam, rodfrugter og græskar, grønkål og urter.
I weekenden kan man spise og drikke i det store drivhus, i hverdagene i cafeen. Vi laver den bedste Chai, æble-gløgg af vores egne æbler, mmm.
Butikken er fuld af den sjoveste og smukkeste julepynt, nymalet mel, økokød og pølser, hjemmesyede sager, friske pomeranser, sukatfrugte, limettar og ægte øko bergamotter,og alt du skal bruge til din jul. Bageriet bager brød, kager, småkager og både til at spise her og tage med hjem i weekenderne.

Krydderihuset dufter af alle de vidunderlige krydderier vi elsker ved julemad og julebag, og man kan gå rundt i ro og mag og dufte og smage på krydderierne. Planteskolen laver de fineste adventskranse og dekorationer, potter med løg, pyntegrønt, juleroser, og der er gratis juledekorations-værksted begge weekender for børn.
Kom i weekenden med børn, og i hverdagene, hvor der er mere ro på hvis du bare vil spise dejlig mad, shoppe og nyde stemningen.

Adventskrans og dørkranse

Man kan få bundet sin egen helt særlige adventskrans i planteskolebutikken, under julemarkedet, men man kan også bestille den på forhånd i netbutikken.

I planteskolen har vi det fineste pyntegrønt, juleroser, løg, halmting og potter med juleblomster.

Julemiddag

Den 9. december holder vi en overdådig popup-jule-middag i det store drivhus. En hel del stamkunder har allerede bestilt pladser, så man skal måske bestille snart, hvis man gerne vil med.

Vi serverer gris og lam, fisk og grønkål, frugter og nødder, og rodfrugter fra gården - alt krydret og tilberedt så godt, vi formår, og det er egentlig ret godt, og alt i alt rigeligt grøn julemad, også hvis man ikke spiser kød. Og ikke mindst, så er der kager og desserter, til man segner.

Julefrokost for venner, familie eller kolleger.

Vi serverer jo den skønneste julemad, du kan bestille plads nu - så længe vi har den - til mindre og større grupper mennesker 2.-10. december 10.00-16.00

Du kan også sagtens komme og spise uden at have bestilt plads, det er bare nemmere for begge parter, ingen ventetid, reserveret bord mv, hvis du har.


Nye tomater fra Fuglebjerggaard 2018

Se mere her:http://www.fuglebjerggaard.dk/Camilla/haven/nye-tomatsorter/

Økologiske Slangehvidløg - Sættehvidløg

 

Hvidløg skal sættes nu i efteråret. Det er klogt at bestille dem nu, vi har ikke så mange.
Vi dyrker to sorter Økologiske slangehvidløg. Estisk Rød & Jumbo slangehvidløg, med intens smag, sund vækst og store fed.
Begge kan fås som sætte hvidløgs fed, og som yngleløg, du kan læse alt om hvidløg og om at dyrke hvidløg her.

Mors mad: SOMMER

Ny Bog om sommerglæder, i køkkenet, haven og naturen, du kan bestille den her

Abracadabra

Min store bog Om krydderiernes magiske verden, er på tilbud til 150.-
både i netbutikken & i gårdbutikken.
Du kan bestille den her.

SYLT!

Sensommer er syltetid Sylt-Salt-Tør-Fermenter - dine tomater og Chili med min lille bog 'SYLT'
Drivhusene bugne raf Tomater & Chili som denne bog handler om, men den er også en fin introduktion til fermentering, syltning, tørring, saltning mere generelt.
Du kan købe den her.

Helt i Kage

På tilbud: 150,- kr.
Denne bog har opskrifter på kager, som tænder lys i gæsternes øjne, får deres mundvand til at stige, og som er overkommelige at bage.
Du kan bestille den her.

Den Økologiske Planteskole

På Gården har vi den fineste lille, men meget velassorterede Planteskole, med speciale i alle slags spiselige planter, mange sjældne arter og sorter, Gamle sorter, og først og fremmest de mest velsmagende vi kan finde i verden. Vi har et meget stort udvalg af Frugttræer, også dem du ellers ikke kan finde, Bærbuske, Klatreplanter med spiselige frugter og bær, Krydderurter, Spiselige stauder, Flerårige Grøntsager, Planter til skovhaven, Permahaven, Køkkenhaven, og smukke nytteplanter til prydhaven. Vi har et enormt udvalg af Udplantningsplanter, Tomat og chiliplanter, løg, knolde og løgplanter, læggekartofler, sætteløg, alt efter sæsonen. Det meste kan du se i netbutikken, men vi har naturligvis meget mere at vælge imellem, fine hårdføre lerpotter, stativer, økojord og gødning, hvis du kommer her og besøger os. Vi har åbent alle hverdage og lørdage i Juni måned, alle helligdage, og efter aftale.

Planteskolen på nettet-Den spiselige have

De fleste af alle de vidunderlige planter vi har kan du også købe i netbutikken. Hvor vi også sender frø, stiklinger, podekviste, engangs potter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, havetusch penne, og alt muligt andet herligt havehalløj til døren. Besøg netbutikken

øko kød fra Fuglebjerggaard

Mangalitza-grise dvs. Ungarske Uldgrise, er sjove at have for os, og har den vildeste spisekvalitet, De har noget af det skønneste, fedtmarmorerede, smagfulde svinekød i denne verden, Du kan bestille en steg til jul her, Så længe lager haves, De bliver fodret med korn, ukrudt fra haven og alt det de selv kan finde i jorden.

Vi fodrer vores får og lam med kløvergræs, hø, ensilage (mælkesyregæret græs), løvhø (tørrede grene med bark og blade, som får og lam elsker), en smule korn når fårene skal læmme og give die, og æblepulp om efteråret, når vi laver cider. De slagtes lokalt og hænger en uge, før de bliver skåret op til ferske lam, frossent lam, pølser, spegepølser, medister, Merguez,mv Du kan bestille halve ferske lam og får til afhentning ca. en gang om måneden. Du kan bestille dem parterede eller hele. Kødet er billigere, hvis de ikke er skåret op. Et halvt lam er en kølle, en bov, ½ lammeryg, en ½ lammehals, et bryst, indmad og lidt suppeben. Det kan være i en almindelig køleskabsfryser. Halve ferske lam koster 95 kr. pr. kg. Halve ferske unge får koster 70.- pr kg

Lammespegepølser kan bestilles i netbutikken, når vi har dem, og dem sender vi gerne med posten. Hvis du vil vove pelsen, kan du bestille et ferskt, halvt uparteret ungt får, som er en meget billig måde at få noget virkeligt velsmagende mørkt, krydret økologisk kød i fryseren på, og det smager ikke af uldvante.

Eller: Man kan også købe det skønneste, møre lam og ungt får i gårdbutikken, hvor vi har det på frost finparteret dvs. køller, koteletter, hakkekød, indmad, bove, hals i skiver m.m. Merguez, frankfurtere og lammemedister kan købes frossent i gårdbutikken. Bestil i netbutikken her.

 

ØKOLOGISKE FRØ TIL HELE DIN HAVE

Vi har primært hundredvis af økologiske frø, ingen GMO, ingen F1-hybrider, men masser af nøje udvalgte sunde, smukke og meget velsmagende grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder m.m.m. Vi dyrker de fleste frø selv, så vi ved at de er gode, og passer til vores klima. Men derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan nå at dyrke af hver, så vær tidligt ude med din bestilling, hvis du vil have noget særligt til din have.

  • 150 sorter økologiske tomatfrø, udvalgt efter smag gennem 20 år.
  • 148 sorter økologiske chilifrø
  • Meget stort udvalg af Økologiske grøntsagsfrø
  • Økologiske krydderurtefrø
  • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
  • Så selv dine Øko stauder
  • Økofrø til de skønneste sommerblomster
  • Høje ærter/Kæmpeærter frø.
  • 28 sorter grønkål, i alle farver og sorter


Vi har 385 Gamle sorter det største udvalg i Norden -af frø til gamle arvesorter grøntsager- også kaldet heirloom-grøntsager

Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager. Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider. Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på.Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN –Kombucha , Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til pølser og andet charcuteri, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, Koreansk fermenteret Gochujang Chilipasta og fermenterede grønne tomater lige til at spise.

Både i netbutikken og i gårdbutikken.

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere…

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.

Fuglebjerggaard på YouTube

Vi lægger løbende små nye film fra gården på vores egen YouTube-kanal, som du kan abonnere på og følge med i alt muligt sjov og ballade vi laver på gåden, opskrifter, planter, dyr, events, tips m.m.m.

Øko-blomster buketter

Vi binder buketter året rundt af vores sommerblomster, stauder, bær, blade og grene, vilde blomster, korn, græs.

Vi binder buketter til alle mulige lejligheder, og lave også gerne kirkedekorationer, bryllupsdekorationer, guirlander m.m.m.

Buketterne bliver bundet af vores medarbejder Christian Ravnbak, som har meget sans for det, eller af Camilla. Det er rigtige havebuketter, som har et helt andet udtryk end blomsterhandlerbuketter.

De kan bestilles her og kan afhentes dagen efter. Vi sender helst ikke buketter.

Priserne begynder ved 250 kr.

Billederne er eksempler på den slags buketter vi helst vil lave.

Se eksempler på den slags buketter vi helst vil lave her…

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.


Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Kalender

2017
3. september Den store Fermenterings og Syltedag
9. september Mad & Krydderier fra Marokko
17. september Høst konkurrence. Kom med dine fineste grøntsager, frugter og blomster.
Dommere Søren Ryge Petersen, Søren Gericke og Camilla.
Fine præmier, og masser af smagsprøver.
30. september Frøsamlings dag - Lær at tage frø fra din have
14. oktober Æble og Cider dag
21. oktober Fermenteringskursus
11. november Friskt og Sundt - Mad fra Sydøstasien
2. december Fra d. 2. december til og med d.10 december: Julemarked
9. december Pop Up Julemiddag
2018
3. februar Mellemøstens Grøntsager- Auberginer, Mynte, Granatæbler.
10. februar Camillas Indiske Køkken
24. marts Podekursus
31. marts Påske i køkkenhaven
14. april Forårsgrøntsager & Salater
28. april Den store Tomat & Chilidag
5. maj Sankekursus- Vild mad - Foraging og frokost
12. maj Grønt & Salater i maj
19. maj Den Store Havedag
6. juni Rundvisning i køkkenhaven. Kaffe & kage

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

Gårdbutikken har åbent, når vi har arrangementer og kurser.

Vi har en spritny video på youtube, hvor vi høster vores afsindige majs.
Se flere videoer fra Fuglebjerggaard på YouTube…


Næsten alle fotos på denne hjemmeside er taget af Anne-li Engström. Se mere om hende og hendes vidunderlige fotos på www.anne-li.dk. Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge
Banner_47x56 Butik Økologimærket.    EU's mærke  

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.