Åbningstider

Gården og Planteskolen er åben alle hverdage 8-16.00 samt i efterårsferien d. 17. & 18. oktober 10-16.00
Du kan besøge planteskolen og købe frø med hjem, og gå en tur i haven og på gården.

**************************************************************************

Åbningstiden i Landhandelen er:
Fredag: 10-18.00
Lørdag: 10-17.00

Netbutikken har åbent 24 timer i døgnet.

Efterårsferien på Fuglebjerggaard

Gården har åbent alle hverdage 8-16.00 og weekenden 17. & 18. oktober 10-16.00
Camilla er i planteskolen og rådgiver om din have, om hvilke sorter, og arter du kan plante nu, din vilde have, køkkenhave mmm.
Du kan plukke æbler - eller købe dem færdigplukkede, gå tur, besøge uldgrise, killinger, får og løbeænder, handle i planteskolen og købe frø med hjem.

Få mit fine nyhedsbrev

Hvis du vil have mere at vide om dyrkning
og alle mine fantastiske frø og planter, opskrifter eller kurser.
Vi har Selvpluk af vores dejlige Økoæbler, efterhånden som de modner, alle hverdage 8-16.00

Pris pr. kg. 30,- kr.

fermentering

Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN-Kombucha, Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, og andre fermentrede produkter fra gården alt efter sæson lige til at spise.
I Landhandelen i Jægersborggade og i netbutikken

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere.

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.

Vi holder også en del kurser om fermentering som du kan finde i netbutikken.
Du kan finde det hele her:

Fuglebjerggaard Netbutik

DU KAN LÆSE EN STOR DEL AF HVAD CAMILLA HAR SKREVET OM HAVEN, DYRKNING, FRØ OG PLANTER,
HELT GRATIS PÅ VORES HJEMMESIDE

Læs om dyrkning her

Kom og besøg Fuglebjerggaard

Vi har i tidens løb haft mange forskellige aktiviteter her på gården.

Her er hvad der sker i øjeblikket:

Du kan gå en tur og plukke æbler i plantagen.

Vi har får og lam, uldgrise med masser af smågrise, en enkelt ged, Løbeænder, to haner og en gudsvelsignelse af katte.

Vi dyrker vores marker, plantager, og køkkenhaven hvor vi laver planter, frø, frugt og grønt, urter og blomster, stiklinger, sære spiselige planter og rødder, knolde og løg til os selv, landhandelen og netbutikken.

Vi har en meget fin planteskole som på ingen måde ligner et havecenter, hvor vi dyrker så mange planter selv som vi kan nå, og desuden har en mængde indkøbte stauder, bær og frugtræer mmm.

Vi har selvpluk af æbler og bær, og man kan se her på forsiden hvad vi har pt. Hvis der ikke står noget, så har vi ikke selvpluk lige der.

Du er velkommen til at komme og besøge det hele alle hverdage 8-16.00

Julemarked 2020 bliver d. 4., 5. og 6. december.

Den Store Julemiddag i Drivhuset er den 5. december, du kan bestille plads i netbutikken.

Vi har inviteret gæster med deres egne boder. Vi har opgivet at have servering ud over middagen, da covid restriktionerne er forståelige, men umulige at håndtere for os. Vi har åbent alle 3 dage 10-16.00. Lørdag dog til kl. 19.00

Camilla Plums Blandede Landhandel - er vores Gård-til-By-butik i Jægersborggade 17 på Nørrebro.

Landhandlen er som i naturen stærkt årstidspræget. Om foråret og sommeren har vi masser af planter, krydderurter, dahlia og sommerløg, stauder, spiselige planter fra alle mulige slags, Tomat og Chiliplanter, bærbuske ogfrugttræer, udplantningsplanter, læggekartofler, frø og have-halløj. Om efteråret alle de 40 æblesorter vi dyrker på gården, nødder og anden frugt fra gården, kæmpemæssige græskar og forårsløg til din have.

Til jul har vi alt hvad du skal bruge til julebag og julemaden, Julepynt og kager. Vi har vores egne Øko krydderier og blandinger, krydderurter, både friske og tørrede, vores fine hjemmesyltede sager, De bedste Øko-æg i alle mulige farver, Fermenterede produkter, kombucha og kefir, surdej og alt muligt andet dejligt hele året rundt. Vi har det meste på lager, men hvis du vil have særlige planter, frø og kolonialvarer så kan du bestille i netbutikken og afhente i Landhandelen.
Eller du kan bare komme forbi og shoppe.

Pga Corona og massive byggearbejder i gaden har vi kun åbent fredag 10-18.00 og lørdag 10-17.00 frem til 1. november 2020.

 

ØKOLOGISKE FRØ TIL HELE DIN HAVE

489 sorter hjemmeavlede økologiske frø fra den danske muld, og 450 sorter spændende frø fra hele verden. De fleste af alle de hundredevis af frøsorter vi har her i netbutikken er dyrket på Fuglebjerggaard.

Vores frøfirma er lille, meget mindre end de fleste tror, vi er kun 4 mennesker beskæftiget med at dyrke, høste, tørre, sortere, rense, pakke, og sende frøene, planterne, knoldene og alt det andet afsted. Det er meget, meget håndholdt, og vi arbejder så hurtigt vi kan. Derudover har vi et skiftende persongalleri af frivillige hænder: praktikanter og folk i jobordninger.

Vi har ingen GMO, ingen F1-hybrider, men nøje udvalgte frø til sunde, smukke og meget velsmagende grøntsager, blomster og urter. Grøntsager og blomster vi gerne selv vil dyrke, nyde og spise.

Vi har nordens største udvalg af økologiske frø, både grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder. Frø til rodfrugter, sære grøntsager, flerårige grøntsager, m.m.m. Vi dyrker langt de fleste frø selv, resten er importeret fra hele verden. Vi dyrker de fleste ting selv, på gården og så vi ved at de er gode, og passer til vores klima. Og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan nå at dyrke af hver sort, så vær tidligt ude med din bestilling, hvis du vil have noget særligt til din have. Vi har også konventionelle frø, hvor øko ikke findes endnu, det står tydeligt ved hver enkelt sort, hvad det er.

  • 165 sorter økologiske tomatfrø, udvalgt efter smag gennem 20 år.
  • 165 sorter økologiske chilifrø
  • Meget stort udvalg af Økologiske grøntsagsfrø
  • Økologiske krydderurtefrø
  • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
  • Økofrø til de skønneste sommerblomster
  • Høje ærter/Kæmpeærter frø
  • 30 sorter grønkål, i alle farver og sorter

Og ikke mindst:

Vi har frø til 653 gamle sorter grøntsager

det største udvalg i Norden - frø til gamle arvesorter - heirloom-grøntsager
Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager.
Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider.
Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på. En helt anden ting er så at gamle sorter grøntsager har meget stor positiv indvirkning på vores store livsstilssygdomme, netop på grund af de indholdsstoffer som vi simpelthen mangler fra moderne grønt.

Plantesskole

Den Økologiske Planteskole

På gården har vi den fineste lille, men meget velassorterede Planteskole, med speciale i alle slags spiselige planter, mange sjældne arter og sorter, gamle sorter, og først og fremmest de mest velsmagende vi kan finde i verden. Vi har et meget stort udvalg af frugttræer, også dem du ellers ikke kan finde, bærbuske, klatreplanter med spiselige frugter og bær, krydderurter, spiselige stauder, flerårige grøntsager, planter til skovhaven, permahaven, køkkenhaven, og smukke nytteplanter til prydhaven. Vi har et enormt udvalg af udplantningsplanter, tomat- og chiliplanter, løg, knolde og løgplanter, læggekartofler, sætteløg, alt efter sæsonen. Det meste kan du se i netbutikken, men vi har naturligvis meget mere at vælge imellem, i den virkelige planteskole. Fine hårdføre lerpotter, stativer, økojord og gødning, hvis du kommer her og besøger os. Du kan se åbningstiderne på forsiden af Hjemmesiden.

Plantebutikken i byen

Du kan finde rigtig mange planter, frø, lerpotter mmm i vores Landhandel i Jægersborggade 17, men hvis du vil være sikker på at få lige det du ønsker dig, så bestil i netbutikken og afhent i Landhandelen. Her kan du også bestille træer, som vi ikke sender med posten.

Planteskolen på nettet-Den spiselige have

De fleste af alle de vidunderlige planter vi har kan du også købe i netbutikken. Hvor vi også sender frø, stiklinger, podekviste, engangspotter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, have-tuschpenne, og alt muligt andet herligt havehalløj til døren. Besøg netbutikken

Haverådgivning

Du kan få besøg af Camila Plum eller en dygtig gartner til din egen have. Vi rådgiver og hjælper gerne med dine havevisioner.

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.


Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Kalender

2020
11. oktober Vi er på GRØNT MARKED på Refshaleøen, foran The Little Bakery
17. oktober Høst-middag i efterårsferien på Fuglebjerggaard Køb billet
Børnebillet
7. november Slank og Grønt - Kursus og frokost Køb billet
14. november Slank og Grønt - Kursus og frokost Køb billet
4. 5. 6. december 10-16.00 Julemarked på Fuglebjerggaard
5. december Julemiddag , du skal bestille i forvejen. Køb billet
2021
16. januar Kombucha, Jun & Kefir Kursus. Køb billet
23. januar Slank og Grønt - Kursus og frokost. Køb billet
6. februar Frødag med Camilla Plum - For begyndere. Køb billet
20. februar Frødag med Camilla Plum - For havenørder. Køb billet
27. marts Vild mad - Sankekursus - Foraging og frokost med Camilla. Køb billet
3. april Påskemiddag på Fuglebjerggaard. Køb billet
10. april Vild mad - Sankekursus - Foraging og frokost med Camilla Køb billet
24. april Den Store Tomat & Chilidag. Køb billet
1. maj Vild mad - Sankekursus - Foraging og frokost med Camilla Køb billet
8. maj Rundvisning i Forårshaven med Camilla Plum - Store Bededag Køb billet
13. maj Rundvisning i Forsommerhaven med Camilla Plum - Kristi Himmelfart Køb billet
22. maj Pop Up Pinse Middag på Fuglebjerggaard Køb billet
Børnebillet
12. juni Vild mad - Sankekursus - Foraging og frokost med Camilla. Køb billet
3. juli Sommeraften på gården mad, rundvisning, og noget om planter til sommerhuset Køb billet
14. august Rundvisning i Sensommerhaven Camilla Plum Køb billet
4. september Den store Fermenterings- og Syltedag Køb billet

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

På gården modtager vi kontanter, guldstykker, diamanter og mobilepay.
I Landhandlen i Jægersborgade modtager vi også Credit Cards.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.

Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge