Åbningsdage i Foråret og sommeren

Butikken og Planteskolen har åbent hver lørdag 10-16.00.


Samt

 • 29. april - Den store tomat og Chilidag
 • 1. maj

 • 6. maj - Kursus haven i Potter
 • 12. maj - Store bededag
 • 13. maj - Kursus: Salater i Maj
 • 20. maj - Store havedag

 • 26., 27. & 28. maj - Er vi også at Finde på Roskilde Dyrskue

 • 27. maj – Rundvisning i haven
 • 3. juni - Rundvisning i haven
 • 3., 4. & 5. juni - Pinse og grundlovsdag

 • 10. juni – Kursus Sommermad
 • 17. juni – krydderurtekursus
 • 21., 22., 23., 24., & 25. juni - Er vi også at finde på CPH garden, en Haveudstilling i Valbyparken.

 • 24. juni - Sankekursus: Spis vild mad!

 • 1. juli – Kursus: Spis dine blomster

Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Køb økotomatplanter her


Bestil dem her.

Vi sender gerneØko chiliplanterDu kan finde og bestille vores fine øko chiliplanter nu lige her: de er 5 kr. billiger når man forudbestiller!Vi har fået Geeps

Fårene har fået noget fremmed, så nu er der en del yndige små gede -får i stalden Vi har fået Feder eller Går eller hvad man nu skal kalde de yndige små væsener som er født af vores får, men har en Nubisk gedebuk til far. På engelsk kalder man dem Geep. Det er egentlig ret rørende, for den nubiske flotte fyr og hans frue har boet sammen med fårene længe.

I efteråret besluttede vi at nu er det os der bestemmer hvor mange lam vi skal have i år, og skiller dels alle væddere og vædderlam fra og sæter dem på græs langt væk nede i marken. Dels skiller vi de flotteste 20 får fra som er dem som skal læmmes senere. Disse får og vædderen bliver lukket sammen med stor succes i december og de svulmer nu smukt som de skal og vi tror at vi er herre over både lamme mængden og naturkræfterne indtil for nogle dage siden.

Resten af dyrene, de meget unge gimmerlam fra april 16, og de gamle får som skal laves til pølser, går og hygger sig sammen med gedefar og gedemor. Men så går der hormoner i den og gedebukken bliver omsværmet i en grad så det næsten er pinligt at se på af en lang hale af vårkåde får, som han pligtskyldigt knalder efter tur. Gedemor er egentlig ikke ret begejstret, men da geder føler sig finere end får prøver hun ikke at lade sig gå på af det. Men altså al denne kådhed har fået konsekvenser, og vi venter meget spændt på at se hvor mange flere end de 5 som er tilstede i verden, der kommer af de hybride yndigheder…

Vi snakkede jo en del om det, da vi så hvor meget aktivitet der var i fårestalden, for sagen er at geder og får nok er forskellige med forskelligt kromosomtal, men at visse typer geder og visse typer får, godt kan få unger sammen, det er bare meget sjældent. Men hvis man prøver ihærdigt nok, så lykkes det åbenbart, for der er nu 5 af dem, længe før fårene, som er blevet parret med vores fine store hornede vædder er gået i gang med at læmme. Det skal sige at vores får er af meget, meget blandet herkomst, alle mulige gamle nordiske racer, i en pærevælling som åbenbart er det der skal til for at det kan lade sig gøre. De er yndige de små, selvom nogle af dem lugter af ged, nogle har glat gedehår, andre er krøllede.

Kom forbi og besøg dem, vi har åbent om lørdagen, 10 -16.00

Øko kød fra Fuglebjerggaard

Bestil en ½ lille Uldgris. Mangalitza-grise dvs. Ungarske Uldgrise, som er noget af det skønneste, fedtmarmorerede, smagfulde svinekød i denne verden, De kan bestilles halve i netbutikken. Hvis du gerne vil have dem parteret, så send en mail, når du bestiller i netbutikken. De bliver fodret med korn, ukrudt fra haven og alt det de selv kan finde i jorden.
Vi fodrer vores får og lam med kløvergræs, hø, ensilage (mælkesyregæret græs), løvhø (tørrede grene med bark og blade, som får og lam elsker), en smule korn når fårene skal læmme og give die, og æblepulp om efteråret, når vi laver cider. De slagtes lokalt og hænger en uge, før de bliver skåret op til ferske lam, frossent lam, pølser, tørrede lammekøller, spegepølser, medister, Merguez, røgede bove m.m.
Du kan bestille halve ferske lam og får til afhentning ca. en gang om måneden. Du kan bestille dem parterede eller hele. Kødet er billigere, hvis de ikke er skåret op. Et halvt lam er en kølle, en bov, ½ lammeryg, en ½ lammehals, et bryst, indmad og lidt suppeben. Det kan være i en almindelig køleskabsfryser. Halve ferske lam koster 95 kr. pr. kg. Halve ferske unge får koster 70.- pr kg
Lammespegepølser kan bestilles i netbutikken, når vi har dem, og dem sender vi gerne med posten. Hvis du vil vove pelsen, kan du bestille et ferskt, halvt uparteret ungt får, som er en meget billig måde at få noget virkeligt velsmagende mørkt, krydret økologisk kød i fryseren på, og det smager ikke af uldvante.
Eller: Man kan også købe det skønneste, møre lam og ungt får i gårdbutikken, hvor vi har det på frost finparteret dvs. køller, koteletter, hakkekød, indmad, bove, hals i skiver m.m. Merguez, frankfurtere og lammemedister kan købes frossent i gårdbutikken.

Bestil i netbutikken her.
Så er frøsæsonen i fuld gang, og du kan finde det hele her hos os. Vi har 186 frønyheder

✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤

Nordic Seeds

✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤

Nordens største udvalg af økologiske frø

✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤✤


Vi har primært hundredvis af økologiske frø, ingen GMO, ingen F1-hybrider, men masser af nøje udvalgte sunde, smukke og meget velsmagende grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder m.m.m. Vi dyrker de fleste frø selv, og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan næ at dyrke af hver, sæ v ær tidligt pÃ¥ den hvis du vil have noget særligt til din have.
Mange hundrede sorter økologiske frø til hele din have: Bl. a.

 • 150 sorter økologiske tomatfrø primært gamle sorter
 • 148 sorter økologiske chilifrø
 • Økologiske grøntsagsfrø
 • Økologiske krydderurtefrø
 • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
 • Økologiske staudefrø
 • Økologiske sommerblomsterfrø
 • Høje ærter/Kæmpeærter mmm.
 • 28 sorter grønkålsfrø


Vi har 385 Gamle sorter det største udvalg i Norden -af frø til gamle arvesorter grøntsager- også kaldet heirloom-grøntsager

Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager. Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider. Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på.Planteskolen på nettet-Den spiselige have

Planteskolen er fuld af gamle sorter æbler, frugttræer, bærbuske, stauder, spiselige stauder, flerårige grøntsager, løgplanter, krydderurter, m.m.m. økologiske krydderurter, økologiske stauder, økologiske bærbuske, økologiske frugttræer, økologiske stiklinger, økologiske podekviste, økologiske Dahlia økologiske læggekartofler, engangs potter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, havetusch penne, og alt muligt andet herligt havehalløj.
Besøg netbutikken

Her kan du læse mere om en del af vores nye spændende frøNye dejlige økochili & Tomatfrø fra Nordic Seeds


Du kan læse om dem her

Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN –Kombucha , Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til pølser og andet charcuteri, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, Koreansk fermenteret Gochujang Chilipasta og fermenterede grønne tomater lige til at spise.

Både i netbutikken og i gårdbutikken.

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere…

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.

Økologiske Dahlia i mange sorter- men der er også konventionelle, da udvalget af øko-knolde ikke er så stort endnu.

Du kan se dem her
Økologiske læggekartofler i mange sorter

Du kan se dem her.

Fuglebjerggaard på YouTube

Vi lægger løbende små nye film fra gården på vores egen YouTube-kanal, som du kan abonnere på og følge med i alt muligt sjov og ballade vi laver på gåden, opskrifter, planter, dyr, events, tips m.m.m.

Øko-blomsterbuketter

Vi binder buketter på bestilling af vores sommerblomster, stauder, bær, blade og grene, vilde blomster, korn, græs…

Vi binder buketter til alle mulige lejligheder, og lave også gerne kirkedekorationer, bryllupsdekorationer, guirlander m.m.m.

Buketterne bliver bundet af vores medarbejder Christian Ravnbak, som har meget sans for det, eller af Camilla. Det er rigtige havebuketter, som har et helt andet udtryk end blomsterhandlerbuketter.

De kan bestilles på mail til kontor@fuglebjerggaard.dk og kan afhentes dagen efter. Vi sender ikke buketter.

Priserne begynder ved 250 kr.

Se eksempler på den slags buketter vi helst vil lave her…

Økologiske krydderier

Alle Camillas krydderier kan fås i netbutikken…

Lang peber, Asafoetida, Gurkemeje, Nelliker, Muscatblomme, Limeblade, Carryblade, Sort Spidskommen, Koriander, Anisfrø, Fenikkelfrø, Sumak, Ras el Rhanut, Ceylonkanel, Cassiakanel, Safran, Nigelllafrø, Ajowan, Vanille, Stjerneanis, galanga, Hvidløg, Bukkehornsblade, Garam Masala, Ingefær, Sandeltræ, Tørrede Chili, Tørrede limefrugter, Bukkehornsfrø, Skåret lakrids, Rosenblade, Sort Himalayasalt, kardemomme, brun/sort Kardemomme.

Økologisk svinekød, fårekød og lammekød fra gården

Bestil en ½ lille Uldgris. Mangalitza-grise, dvs. Ungarske Uldgrise, som er noget af det skønneste, fedtmarmorerede, smagfulde svinekød i denne verden, har vi i sæsonen om efteråret. De kan bestilles halve i netbutikken. Hvis du gerne vil have dem parteret, så send en mail, når du bestiller i netbutikken. De bliver fodret med korn, ukrudt fra haven, og alt det de selv kan finde i jorden.

Vi fodrer vores får og lam med kløvergræs, hø, ensilage (mælkesyregæret græs), løvhø (tørrede grene med bark og blade, som får og lam elsker), en smule korn, når fårene skal læmme og give die, og æblepulp om efteråret, når vi laver cider. De slagtes lokalt og hænger en uge, før de bliver skåret op til ferske lam, frossent lam, pølser, tørrede lammekøller, spegepølser, medister, merguez,, røgede bove m.m.

Du kan bestille halve ferske lam og får til afhentning ca. en gang om måneden.

Du kan bestille dem parterede eller hele. Kødet er billigere, hvis de ikke er skåret op.

Et halvt lam er en kølle, en bov, ½ lammeryg, en ½ lammehals, et bryst, indmad og lidt suppeben. Det kan være i en almindelig køleskabsfryser.

Halve ferske lam koster 95 kr. pr. kg.

Lammespegepølser kan bestilles i netbutikken, og dem sender vi gerne med posten.

Hvis du vil vove pelsen, kan du bestille et ferskt, halvt uparteret ungt får, som er en meget billig måde at få noget virkeligt velsmagende mørkt, krydret økologisk kød i fryseren på, og det smager ikke af uldvante. Hvis du gerne vil have det parteret, send en mail, når du bestiller det.

Eller:

Man kan også købe det skønneste, møre lam og ungt får i gårdbutikken, hvor vi har det på frost, finparteret dvs. køller, koteletter, hakkekød, indmad, bove, hals i skiver m.m.

Merguez, frankfurtere og lammemedister kan købes frossent i gårdbutikken.

Bestil i netbutikken…

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.

Kalender

2017-01-14 Fermenteringskursus
2017-01-28 De sunde drikke; Kombucha- Jun- & Kefir
2017-02-25 Camillas Indiske Køkken
2017-03-04 Mellemøstens Grøntsager, Auberginer, mynte, og meget , meget mere.
2017-03-17 Forårs Grøntsager og salater
22017-03-25 Podekursus - lav dine egne træer
2017-04-15 Påske i Køkkenhaven
2017-04-22 Vild mad - Foraging med Camilla
2017-04-29 Den store Tomat & Chilidag
2017-03-05 De sunde drikke; Kombucha- Jun- & Kefir NYHED
2017-05-06 Haven i Potter
2017-05-13 Grønt og salater i Maj
2017-05-20 Den store havedag
2017-05-27 Rundvisning i haven med Camilla Plum, kaffe og hjemmebagt kage
2017-06-03 Rundvisning i haven med Camilla Plum, kaffe og hjemmebagt kage
2017-06-10 Sommergrønt og salater
2017-06-17 Krydderurtekursus
2017-06-24 Vild mad - Foraging med Camilla
2017-07-01 Spis dine blomster
2017-08-26 Den store fermenterings- og syltedag
2017-10-21 Fermenteringskursus

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

Gårdbutikken har åbent, når vi har arrangementer og kurser.

Åbningstider

Derefter har vi lukket frem til 1. april, bortset fra at du kan handle i butiken, når vi alligevel har kurser og arrangementer, som du kan se i kalenderen nederst her på siden.

For seriøse indkøb, en rundvisning m.m. kan du lave en aftale om at besøge os på mail til kontor@fuglebjerggaard.dk.

Du kan handle døgnet rundt i netbutikken og få det hele leveret til døren.

Næsten alle fotos på denne hjemmeside er taget af Anne-li Engström. Se mere om hende og hendes vidunderlige fotos på www.anne-li.dk. Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge
Banner_47x56 Butik Økologimærket.    EU's mærke  

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.