Åbningstider

Planteskolen har åbent alle hverdage 8-16.00
og lørdage i Maj - Juni 10-16.00.

Gården og planteskolen har åbent i hele pinsen

Du kan hente bestilte varer alle hverdage 8-16.00

Landhandelen i Jægersborggade 17
har vi åbent 11-18.00 mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.
Og lørdag 10-17.00.
Landhandelen har lukket Grundlovsdag og Pinsemandag

Netbutikken har åbent 24 timer i døgnet.

Ugens tilbud

Spiselige plante-pakker

Den spiselige altan
Vi har sammensat en pakke med 2 spiselige blomster, 8 skønne krydderurter og to grøntsager som kan trives på din solrige altan. Der vil være varierende udvalg i pakkerne, men der er både noget til altankasser, og til potter.
Samlet pris 450,- kr.

Den spiselige vindueskarm
12 spiselige planter som vil trives i en solrig vindueskarm. Krydderurter, grøntsager og blomster
450,- kr.

12 krydderurter, der er dejlige i potter
En pakke med duftende krydderurter som er dejlige i potter, enten i haven, i gården eller på en altan. De fleste er flerårige og hårdføre, og kan overvintre i potterne. Men ikke alle. Vi vælger planterne!
450,- kr.

Du kan bestille pakkerne her:
https://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/alt-til-din-oeko-have/tilbud-til-din-altan-dine-krukker-og-din-spiselige-have/
Vi sammensætter pakkerne, så de er anvendelige, dejlige og til at bruge til noget.
Du kan få pakkerne sendt, eller du kan hente dem i Landhandelen i Jægersborggade 17, eller på Gården, så sparer du fragten.

Besøg Netbutikken

Økologiske udplantningsplanter

Vi må erkende, at mange har mere lyst end tid til at dyrke grønt og urter, og derfor har vi simpelthen sørget for at du kan bestille køkkenurter som agurker, tomater, courgetter, græskar, artiskokker, broccoli, salat, hestebønner,, ærter, løg, kål, porrer, selleri, sommerblomster, jordskokker, og naturligvis alle krydderurterne mmm, i bakker og potter, lige til at dyrke hjemme i haven, i byen, eller hvor man nu trænger til dem.
Det er gamle sorter, som smager skønnere, har flere indholdsstoffer, og er mere modstandsdygtige end dem du ellers kan få.

Du kan bestille dem i i netbutikken

På gården modtager vi kontanter, guldstykker, diamanter og mobilepay.
I Landhandlen i Jægersborgade modtager vi også Credit Cards.

'Camilla Plums Blandede Landhandel' er vores nye gårdbutik i Jægersborggade 17 på Nørrebro.

Vi har masser af planter, vores egne Øko krydderier og blandinger, krydderurter, både friske og tørrede, friskmalet Økomel friske økogrøntsager, økoæbler, nødder, og anden frugt fra gården.
Græsfodret Øko lammekød og Øko oksekød fra gården, og Øko uldsvine-kød fra gården. Fermenterede produkter, kombucha og kefir, surdej og alt det andet dejlige vi plejer at have i gårdbutikken på Fuglebjerggaard, som nu er lukket.
Vi har det meste på lager, men hvis du vil have særlige planter, frø og kolonialvarer så kan du bestille i netbutikken og afhente i Landhandelen.
Eller du kan bare komme forbi og shoppe.

 

ØKOLOGISKE FRØ TIL HELE DIN HAVE

489 sorter hjemmeavlede økologiske frø fra den danske muld, og 450 sorter spændende frø fra hele verden. De fleste af alle de hundredevis af frøsorter vi har her i netbutikken er dyrket på Fuglebjerggaard.

Vores frøfirma er lille, meget mindre end de fleste tror, vi er kun 4 mennesker beskæftiget med at dyrke, høste, tørre, sortere, rense, pakke, og sende frøene, planterne, knoldene og alt det andet afsted. Det er meget, meget håndholdt, og vi arbejder så hurtigt vi kan. Derudover har vi et skiftende persongalleri af frivillige hænder: praktikanter og folk i jobordninger.

Vi har ingen GMO, ingen F1-hybrider, men nøje udvalgte frø til sunde, smukke og meget velsmagende grøntsager, blomster og urter. Grøntsager og blomster vi gerne selv vil dyrke, nyde og spise.

Vi har nordens største udvalg af økologiske frø, både grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder. Frø til rodfrugter, sære grøntsager, flerårige grøntsager, m.m.m. Vi dyrker langt de fleste frø selv, resten er importeret fra hele verden. Vi dyrker de fleste ting selv, på gården og så vi ved at de er gode, og passer til vores klima. Og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan nå at dyrke af hver sort, så vær tidligt ude med din bestilling, hvis du vil have noget særligt til din have. Vi har også konventionelle frø, hvor øko ikke findes endnu, det står tydeligt ved hver enkelt sort, hvad det er.

  • 165 sorter økologiske tomatfrø, udvalgt efter smag gennem 20 år.
  • 165 sorter økologiske chilifrø
  • Meget stort udvalg af Økologiske grøntsagsfrø
  • Økologiske krydderurtefrø
  • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
  • Økofrø til de skønneste sommerblomster
  • Høje ærter/Kæmpeærter frø
  • 30 sorter grønkål, i alle farver og sorter
Og ikke mindst

Vi har frø til 653 gamle sorter grøntsager

det største udvalg i Norden - frø til gamle arvesorter - heirloom-grøntsager
Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager.
Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider.
Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på. En helt anden ting er så at gamle sorter grøntsager har meget stor positiv indvirkning på vores store livsstilssygdomme, netop på grund af de indholdsstoffer som vi simpelthen mangler fra moderne grønt.

Plantesskole

Den Økologiske Planteskole

På gården har vi den fineste lille, men meget velassorterede Planteskole, med speciale i alle slags spiselige planter, mange sjældne arter og sorter, gamle sorter, og først og fremmest de mest velsmagende vi kan finde i verden. Vi har et meget stort udvalg af frugttræer, også dem du ellers ikke kan finde, bærbuske, klatreplanter med spiselige frugter og bær, krydderurter, spiselige stauder, flerårige grøntsager, planter til skovhaven, permahaven, køkkenhaven, og smukke nytteplanter til prydhaven. Vi har et enormt udvalg af udplantningsplanter, tomat- og chiliplanter, løg, knolde og løgplanter, læggekartofler, sætteløg, alt efter sæsonen. Det meste kan du se i netbutikken, men vi har naturligvis meget mere at vælge imellem, i den virkelige planteskole. Fine hårdføre lerpotter, stativer, økojord og gødning, hvis du kommer her og besøger os. Du kan se åbningstiderne på forsiden af Hjemmesiden.

Plantebutikken i byen

Du kan finde rigtig mange planter, frø, lerpotter mmm i vores Landhandel i Jægersborggade 17, men hvis du vil være sikker på at få lige det du ønsker dig, så bestil i netbutikken og afhent i Landhandelen. Her kan du også bestille træer, som vi ikke sender med posten.

Planteskolen på nettet-Den spiselige have

De fleste af alle de vidunderlige planter vi har kan du også købe i netbutikken. Hvor vi også sender frø, stiklinger, podekviste, engangspotter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, have-tuschpenne, og alt muligt andet herligt havehalløj til døren. Besøg netbutikken

Haverådgivning

Du kan få besøg af Camila Plum eller en dygtig gartner til din egen have. Vi rådgiver og hjælper gerne med dine havevisioner.

Økologisk lammekød, får & Uldsvin

Vi har 50 moderfår på gården af stærkt blandede gamle, hårdføre racer. Nogle af dem har horn, en egenskab, vi avler på. De er aldrig fede, men møre og aromatiske. De lever af græs og løvhø, som er tørrede eller friske grene med blade på, som de er meget glade for for. Når fårene er i sidste del af graviditeten om vinteren og skal læmme og give mælk, får de korn fra vores marker.

Vi hænger kødet i 8 dage for at få det så smagfuldt, som det kan blive. Mørt er lammekødet allerede.

Man kan købe frosne udskæringer i Landhandelen eller bestille kødet i netbutikken til afhentning enten på Gården eller i Landhandelen på Nørrebro

Bestil øko-kød i netbutikken

Lammeopskrifter finder du her: http://fuglebjerggaard.dk/mad/2018/03/lam/

Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN –Kombucha , Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til pølser og andet charcuteri, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, Koreansk fermenteret Gochujang Chilipasta og fermenterede grønne tomater lige til at spise.

Både i netbutikken og i gårdbutikken.

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere…

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.

Øko-blomster buketter

Vi binder buketter året rundt af vores sommerblomster, stauder, bær, blade og grene, vilde blomster, korn, græs.

Vi binder buketter til alle mulige lejligheder, og laver også gerne kirkedekorationer, bryllupsdekorationer, guirlander m.m.m.

Det er rigtige havebuketter, som har et helt andet udtryk end blomsterhandlerbuketter.

De kan bestilles her og kan afhentes dagen efter på gården eller i vores butik i Jægersborggade.

Priserne begynder ved 250,- kr.

Billederne er eksempler på den slags buketter vi helst vil lave.

Se eksempler på den slags buketter vi helst vil lave her…

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.


Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Kalender

2019
1. maj Rundvisning i forårshaven med Camilla Plum. Kaffe og hjemmebagt kage
11. maj Vild mad - Sankekursus - Foraging og frokost med Camilla
17. maj Store Bededags Rundvisning i forårshaven med Camilla Plum. Kaffe og hjemmebagt kage
30. maj Kr. Himmelfart Rundvisning i forsommerhaven med Camilla Plum. Kaffe og hjemmebagt kage.
8. juni Sommergrønt, spiselige blomster og salater
15. juni Kursus: Nye dufte og krydderurter.
29. juni Spis dine blomster.
7. september Den Store Fermenterings- og Syltedag.

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

Gårdbutikken har åbent, når vi har arrangementer og kurser.

Vi har en spritny video på youtube, hvor vi høster vores afsindige majs.
Se flere videoer fra Fuglebjerggaard på YouTube…

Næsten alle fotos på denne hjemmeside er taget af Anne-li Engström. Se mere om hende og hendes vidunderlige fotos på www.anne-li.dk. Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge
Banner_47x56 Butik Økologimærket.    EU's mærke  

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.