Planteskolen på Fuglebjerggaard

Planteskolens åbningstider kan du finde på forsiden af hjemmesiden

Vores speciale er spiselige planter: krydderurter, tomat og chili, flerårige grøntsager, usædvanlige bær og frugter i særligt velsmagende sorter spiselige stauder, og udplantningsplanter af de mest utrolige ting!

Langt de fleste af vores planter kan du også købe fra netbutikken. Og du kan finde et fint udvalg i vores landhandel i Jægersborggade 17, hvor du også kan afhente planter du bestiller i netbutikken, også træer som ikke sendes.

Vi laver så mange af vores planter selv som vi kan overkomme. Enten fra frø - som regel vores egne frø - podning eller stiklingeformering. Når vi ikke kan skaffe økologiske planter eller kan nå at lave dem selv, så køber vi også ikke-økoplanter hjem, men det fremgår af skiltningen, og i netbutikken hvis de ikke er øko.

Det betyder, at vores planter er hårdføre. De kommer ikke lige fra en luksustilværelse i opvarmede drivhuse og kan bedre tåle mosten i den virkelige verden hjemme hos dig.

Det betyder også, at de planter, vi har, er nogle helt andre end dem, du finder i andre planteskoler. Vi foretrækker gamle sorter, for de er sundere, dejligere og smager bedre.

Vi har masser af sære og vidunderlige krydderurter, humleplanter, sjældne frugter og bær, æbletræer i mange gamle sorter, stauder, som er nemme og dejlige, og først og fremmest spiselige planter, også de mere usædvanlige, flerårige grøntsager, udplantningsplanter til hele din køkkenhave, grøntsager i potter, lige til din altan, og ikke mindst chiliplanter og tomatplanter.

Desuden dahlia, sætteløg, læggekartofler, forårsløg, alt efter sæsonen.

Endelig betyder det, at vi overhovedet ikke konkurrerer på prisen. Vi hverken kan eller vil holde os selv og vores arbejde op mod konventionel masseproduktion i Holland. Vi tager den pris, som det faktisk koster at lave kvalitetsplanter og holde et udvalg, som er langt sjovere for både os selv, for biodiversiteten og for vores kunder.

Vi dyrker mange krydderurter, både alle de elskede, men i mange spændende sorter, og de mere usædvanlige som vietnamesisk koriander, citronverbena, mexicansk estragon, frugtsalvier, appelsintagetes.

Fotos og mere beskrivelse af de sorter vi fører som planter i planteskolen kan du for langt de flestes vedkommende finde i min netbutik.

Planteskolen på nettet

Se udvalget her…

Se beholdningslisterne nedenfor, men vi har flere planter end dem, og det skifter jo også henover året.

Fotos og mere beskrivelse af de sorter vi fører som planter i planteskolen kan du for langt de flestes vedkommende finde i min netbutik.

Chili- og tomatplanter

Vi har masser af chili- og tomatplanter i  sæsonen, Tomatplanter sender vi gerne med posten, du bestiller dem her Se udvalget her…

Økologiske udplantningsplanter

Udover tomat og chili planter har vi mange andre planter til drivhus og køkkenhave. I sæsonen har vi et fint sortiment af udplantningsplanter: Artiskokker, porrer, selleri, løg, agurker, meloner, auberginer, bønner, Pralbønner, sommerblomster, m.v. – alle i mange og usædvanlige sorter. Beregnet til at plante ud i din have. Og så naturligvis krydderurterne. Du kan få dem sendt, med posten. Se udvalget her http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/alt-til-din-oeko-have/krydderurter-planter/

Økologisk Cash & Carry Køkkenhave, til haven, altanen, byhaven

Vi må erkende, at mange har mere lyst end tid til at dyrke grønt og urter, og derfor har vi simpelhen køkkenurter som salat, , hestebønner, rødbeder, ærter, kartofler, løg, jordskokker, mmm, i store potter, lige til at dyrke hjemme i haven, i byen, eller hvor man nu trænger til dem. Det er gamle sorter, som smager skønnere, har flere indholdsstoffer, og er mere modstandsdygtige end dem du ellers kan få.

Bær og frugter fra Fuglebjerggaard finder du her.

Krydderurter fra Fuglebjerggaard finder du her.

Økologiske spiselige knolde, løg, rødder og rhizomer fra Fuglebjerggaard finder du her.

Humleplanter fra Fuglebjerggaard finder du her.

Desuden er der vores frø: Økologiske frø både i netbutikken og i gårdbutikken. Landets største udvalg af økologiske frø. Til din have, dine potter, din altan og dine venner.

En stor del af vores økologiske frø stammer fra vores egen frøproduktion, her i haven. Alle frø til chili og tomater, mange bønner, sære planter, ærter, stauder og sommerblomster stammer fra vores myldrende have og drivhuse.