Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Opskrifter med grøn kardemomme

Cous Cous med kardemomme

Rigtig cous cous er en langvarig affære, den dampes over en gryde med den kød eller grøntsagsret man spiser den sammen med. Nem Cous cous laves ved at overhælde cous cous med kogende vand, og salt,og. et par fladmaste kardemommekapsler., Læg låg på, eller kom film over og lad det trække til cous cousen er mør, det tager måske 10 minutter. Vær forsigtig med vandet, hellere tilsætte lidt mere efterhånden, hvis det viser sig at den ikke er mør. Hæld cous cous’en ud på et fad, og nulr med fingrene, og en generøs omgang smørklatter til den er fuldstændigt fnulret og fin, uden klumper. Beregn 100 g tør cous cous som tilbehør en mættende hovedret, til hver. Drys med ristede mandler, frisk koriander, mynte, persille og lidt strimlet appelsinskal.

Citron-kardemomme småkager

Denne dej er perfekt til småkager.

Man kan krydre med kanelsukker ovenpå og så hedder de jødekager, man kan krydre dejen med vanille, lakrids eller ingefær, eller bare bage dem her som er meget delikate…

250 g hvedemel, 3 spsk. sukker, 1 tsk. salt, 200 g smør, 1 æggeblomme

1 tsk. friskstødt kardemomme, meget fintrevet skal af 3 citroner

Hak smør, mel, æg og sukkers sammen til en mørdej på bordet med en stor kniv. Ælt dejen, til den hænger sammen, ikke længere. Form til en rulle på ca 5 cm i diam. Film meget grundigt og læg den i køleskabet, til den er kold, ca. 1 time. Den kan holde sig på køl i tre dage. Dejen kan også fryses.Skær ud i tynde skiver og læg på bagepapir og plade, Bag ved 180°C, til de er gennembagte og gyldne.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…