Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Opskrift til Curryleaves

Fish molee er en typisk ret fra Kerala, landet med de mange kokosnødder, mild og rund af kokosmælk, og krydret intenst med curryleaves , som ikke har noget med blandingskrydderiet carry at gøre, men er friske blade fra et lille træ Murraya koenigii, og de kan af og til findes i indiske og pakistanske butikker. De tørrede blade kan bruges, men som alle tørrede krydderurter så mangler der jo noget af smagen, men retten er skøn alligevel. Spis med ris, eller flade indiske brød.

Fish Molee

Til 6 personer

Ingredients:

2 store løg I tynde både

kokosolie /neutral olie

4 kviste friske curryleaves, eller 1 håndfuld tørrede curryleaves

½ lille stang Ceylon kanel 6 kryddernelliker

5-10 grønne chili, i tynde skiver

12 spsk. finhakket frisk ingefær1

1 kg fast fisk i store tern

½ tsk. stødt gurkemeje

1 spsk. rød chilipulver

Hvedemel til at vende fisken i 2 dåser kokosmælk, måske mere, og lidt vand Saft af 2 lime

Salt

Urter til servering

Bland 3-4 spsk. mel med chilipulver og gurkemeje, og vend fiskestykkerne i det.

Steg løgene i olie/kokosolie med curryleaves, ingefær, nelliker og kanel , lad løgene blive langsomt gyldne. Tilsæt salt, grønne chili og kokosmælk og lad det hele koge sammen til en tyk, krydret sauce Hvis det bliver for tykt kan man komme lidt vand i. Smag til med salt.

Imens steges fisken i rigeligt olie i en anden pande, men kun på den ene side. Kom dem i den færdigkogte sauce, og lad dem simre til fisken er akkurat gennemkogt. Dryp limesaft over retten, når den er færdig. Pyntes med frisk koriander, mynte og dild.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…