Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Opskrifter med Citronkrydderiblanding

Grillet Citron fisk

4 personer

2–4 hele fisk, med hoved, efter størrelse: makrel, havbars, rødfisk
3 spsk krydderiblanding
2 spsk groft salt
saft og skal af 1 citron
1–1½ dl olivenolie

Skæl fiskene, hvis de har skæl, og giv dem 4 skrå, 1 cm dybe snit på hver side.

Bland citronsaft og revet skal med olie, salt og krydderiblanding, gnid fiskene ind i den, også indeni. Lad dem marinere, gerne et par timer, eller til næste dag i en plasticpose i køleskabet. Resten af marinaden gemmes til at pensle med. Grill dem langsomt på grill eller grillpande. Pens undervejs med mere marinade, og hæld det sidste over den færdige fisk. De er færdige når de stadig er en smule rosa ved benet oppe i nakken, prøv med en spids kniv.

Blæksprutter i Citronkrydderi

6–8 personer

1,5 kg sepia- eller tiarmet blæksprutte
2 sosk.Citronkrydderi
2 fed knust hvidløg
1 frisk rød chili i finthakket
1–1½ dl Olivenolie
1½ spsk groft salt
Citron til dryp

8 armede blæksprutter, som ellers smager dejligt er fuldstændigt uegnede til denne opskrift. Sepia- og tiarmede blæksprutter kan man vælge at spise efter en meget kort tilbredning på max 10 min, hvor de er møre, eller koge så længe at de- efter en mellemliggende sejhedsperiode på mindst en time- bliver møre igen. De findes i alle størrelser, men det er de store man skal bruge her.

Rens blæksprutterne, skyl blækket af, tag indmaden ud af kroppen, og fjern hhv. skjold og stivere. Skjoldet fra sepiablæksprutterne kan bruges til kanariefugle og høns. Skær sprutterne i mindre stykker.

De ordnede blæksprutter marineres nu i olivenolie, salt, hvidløg og krydderiblanding. Når der skal spises kommer man både marinade og sprutte på panden, og steger ved høj varme til sprutten er mør. Man man spise dem allerede efter 2 min. kogning, hvor de har en smuk, klar havsmag, og en konsistens som en øreflip, men nogle vil nok foretrække at give dem lidt længere.

Spis varm, lun eller kold, dryp med citronsaft, og spis med masser af brød.

Kylling med Citronkrydderi

til 6 personer

En stor økokylling,
marinade; ½ dl olivenolie, 1 spsk groft salt, 2 spsk Citronkrydderi, 3 fed knust hvidløg
4 fennikel
1 kg små kartofler
0.5 l øko yoghurt naturel
to saltede citroner i kvarter

Flæk kyllingen i ryggen og bred den fladt ud. Bland marinaden og gnid kyllingen ind i den. Læg den på en rist der passer til bradepanden. Skær fennikel i kvarter, Bland med resten af marinaden, yougurten, kartoflerne og de saltede citroner i bradepanden. Læg risten med kyllingen over. Bag ved 175C grader til kyllingen er helt mør og sprød.

Hvis du vil grille kyllingen gør du bare det, og steger grøntsagerne i en tagne ved siden af eller i ovnen.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…