Åbningstider

Planteskolen og Fuglebjerggaard har åbent alle dage 10-16.00, hvor du også kan købe frø, planter og handle i vores lille butik, samt hente bestillinger.

******************************************************************************************

Landhandelen i Jægersborggade 17, Tlf.: 64635740
Åbent: torsdag, fredag 11-18:30
Og lørdag + søndag 10-17

Netbutikken har åbent 24 timer i døgnet.

Tilbud på mine fine Blomstrende forårsløg både til dig og bierne til foråret

Vi har tilbud på langt de fleste af de skønne løg vi har tilbage, både øko og ikke øko Løg til forårshaven.
Mange vilde arter, sjældne løg, botaniske tulipaner, vilde krokus, ægte pinseliljer, mmm.

Køb blomsterløg her

Camilla Plums Blandede Landhandel - er vores Gård-til-By-butik i Jægersborggade 17 på Nørrebro

Landhandlen er som i naturen stærkt årstidspræget. Om foråret og sommeren har vi masser af planter, krydderurter, stauder, spiselige planter fra alle mulige slags, bærbuske og frugttræer, udplantningsplanter, læggekartofler, frø og have-halløj. Om efteråret alle de 40 æblesorter vi dyrker på gården, nødder og anden frugt fra gården, kæmpemæssige græskar og forårsløg til din have.

Til jul har vi alt hvad du skal bruge til din økojul. Vi har vores egne Øko krydderier og blandinger, krydderurter, både friske og tørrede, vores fine hjemmesyltede sager, de bedste Øko-æg i alle mulige farver, Fermenterede produkter, kombucha og kefir, surdej og alt muligt andet dejligt hele året rundt. Vi har det meste på lager, men hvis du vil have særlige planter, frø og kolonialvarer så kan du bestille i netbutikken og afhente i Landhandelen.

Eller du kan bare komme forbi og shoppe.

CAMILLAS KØKKENHAVE

CAMILLAS KØKKENHAVE handler om mine livsprojekter. Den handler om skønhed, farver, smag og mad, om grøntsager og urter, om biodiversitet og økologi. Eller med et smukkere ord, den handler om mangfoldighed.

Køb bogen her

Få mit fine nyhedsbrev

Hvis du vil have mere at vide om dyrkning
og alle mine fantastiske frø og planter, opskrifter eller kurser.
fermentering

Mælkesyre kulturer og fermentering

Kombuchasvamp, JUN-Kombucha, Vandkefir-scoby, Mælkekefir-scoby, Eddikemor til hjemmelavet eddike, Starterkultur til fermenterede grøntsager, surdeje og færdig Kimchee, og andre fermentrede produkter fra gården alt efter sæson lige til at spise.
I Landhandelen i Jægersborggade og i netbutikken

Her finder du al den info du skal bruge for at komme i gang med at fermentere.

Her finder du info om kombucha, JUN, vandkefir, mælkekefir, eddikemor og surdej.

Vi holder også en del kurser om fermentering som du kan finde i netbutikken.
Du kan finde det hele her:

Fuglebjerggaard Netbutik

DU KAN LÆSE EN STOR DEL AF HVAD CAMILLA HAR SKREVET OM HAVEN, DYRKNING, FRØ OG PLANTER,
HELT GRATIS PÅ VORES HJEMMESIDE

Læs om dyrkning her

Kom og besøg Fuglebjerggaard

Vi har i tidens løb haft mange forskellige aktiviteter her på gården.

Her er hvad der sker i øjeblikket:

Vi har den hyggeligste Cafe med servering både ude og inde

Vi har en meget fin planteskole som på ingen måde ligner et havecenter, hvor vi dyrker så mange planter selv som vi kan nå, og desuden har en mængde indkøbte stauder, bær og frugttræer mmm.

Du kan deltage i vores kurser, rundvisninger og andre arrangementer, du kan se kalenderen i bunden af hjemmesiden.

Vi har får og lam, uldgrise med masser af smågrise, en enkelt ged, Løbeænder, to haner , tre høns, og en gudsvelsignelse af katte.

Vi dyrker vores marker, plantager, og køkkenhaven hvor vi laver planter, frø, frugt og grønt, urter og blomster, stiklinger, sære spiselige planter og rødder, knolde og løg til os selv, landhandelen og netbutikken.

Vi har selvpluk af æbler og bær, og man kan se her på forsiden hvad vi har pt. Hvis der ikke står noget, så har vi ikke selvpluk lige der.

Du er velkommen til at komme og besøge det hele, se åbningstiderne i toppen af hjemmesiden.

Planteskolen på nettet - Den Spiselige Have

De fleste af alle de vidunderlige planter vi har kan du også købe i netbutikken. Hvor vi også sender frø, stiklinger, podekviste, havegrej og andet herligt havehalløj til døren. Besøg netbutikken

 

ØKOLOGISKE FRØ TIL HELE DIN HAVE

489 sorter hjemmeavlede økologiske frø fra den danske muld, og 450 sorter spændende frø fra hele verden. De fleste af alle de hundredevis af frøsorter vi har her i netbutikken er dyrket på Fuglebjerggaard.

Vores frøfirma er lille, meget mindre end de fleste tror, vi er kun 4 mennesker beskæftiget med at dyrke, høste, tørre, sortere, rense, pakke, og sende frøene, planterne, knoldene og alt det andet afsted. Det er meget, meget håndholdt, og vi arbejder så hurtigt vi kan. Derudover har vi et skiftende persongalleri af frivillige hænder: praktikanter og folk i jobordninger.

Vi har ingen GMO, ingen F1-hybrider, men nøje udvalgte frø til sunde, smukke og meget velsmagende grøntsager, blomster og urter. Grøntsager og blomster vi gerne selv vil dyrke, nyde og spise.

Vi har nordens største udvalg af økologiske frø, både grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder. Frø til rodfrugter, sære grøntsager, flerårige grøntsager, m.m.m. Vi dyrker langt de fleste frø selv, resten er importeret fra hele verden. Vi dyrker de fleste ting selv, på gården og så vi ved at de er gode, og passer til vores klima. Og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan nå at dyrke af hver sort, så vær tidligt ude med din bestilling, hvis du vil have noget særligt til din have. Vi har også konventionelle frø, hvor øko ikke findes endnu, det står tydeligt ved hver enkelt sort, hvad det er.

  • 165 sorter økologiske tomatfrø, udvalgt efter smag gennem 20 år.
  • 165 sorter økologiske chilifrø
  • Meget stort udvalg af Økologiske grøntsagsfrø
  • Økologiske krydderurtefrø
  • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
  • Økofrø til de skønneste sommerblomster
  • Høje ærter/Kæmpeærter frø
  • 30 sorter grønkål, i alle farver og sorter

Og ikke mindst:

Vi har frø til 653 gamle sorter grøntsager

det største udvalg i Norden - frø til gamle arvesorter - heirloom-grøntsager
Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager.
Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider.
Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på. En helt anden ting er så at gamle sorter grøntsager har meget stor positiv indvirkning på vores store livsstilssygdomme, netop på grund af de indholdsstoffer som vi simpelthen mangler fra moderne grønt.

Plantesskole

Den Økologiske Planteskole

På gården har vi den fineste lille, men meget velassorterede Planteskole, med speciale i alle slags spiselige planter, mange sjældne arter og sorter, gamle sorter, og først og fremmest de mest velsmagende vi kan finde i verden. Vi har et meget stort udvalg af frugttræer, også dem du ellers ikke kan finde, bærbuske, klatreplanter med spiselige frugter og bær, krydderurter, spiselige stauder, flerårige grøntsager, planter til skovhaven, permahaven, køkkenhaven, og smukke nytteplanter til prydhaven. Vi har et enormt udvalg af udplantningsplanter, tomat- og chiliplanter, løg, knolde og løgplanter, læggekartofler, sætteløg, alt efter sæsonen. Det meste kan du se i netbutikken, men vi har naturligvis meget mere at vælge imellem, i den virkelige planteskole. Fine hårdføre lerpotter, stativer, økojord og gødning, hvis du kommer her og besøger os. Du kan se åbningstiderne på forsiden af Hjemmesiden.

Plantebutikken i byen

Du kan finde rigtig mange planter, frø, lerpotter mmm i vores Landhandel i Jægersborggade 17, men hvis du vil være sikker på at få lige det du ønsker dig, så bestil i netbutikken og afhent i Landhandelen. Her kan du også bestille træer, som vi ikke sender med posten.

Planteskolen på nettet-Den spiselige have

De fleste af alle de vidunderlige planter vi har kan du også købe i netbutikken. Hvor vi også sender frø, stiklinger, podekviste, engangspotter af kokosfiber, Potmaker, planteskilte, minidrivhuse, Jutesnor, tomatringe, frøposer, have-tuschpenne, og alt muligt andet herligt havehalløj til døren. Besøg netbutikken

Haverådgivning

Du kan få besøg af Camilla Plum eller en dygtig gartner til din egen have. Vi rådgiver og hjælper gerne med dine havevisioner.

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.


Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Kalender

2021
31. oktober
17:00 til 19:00
Halloween i Jægersborggade
Vi serverer græskarsuppe og græskarboller og hele gaden er fuld af uhyggelige og skrækindjagende events og sager.
Efterårsferie på Gården Planteskolen, butikken og cafeen har åbent alle dage 10-16.00

Mere info og tilmelding i netbutikken under Arrangementer & Kurser.

På gården modtager vi kontanter, guldstykker, diamanter og mobilepay.
I Landhandlen i Jægersborgade modtager vi også Credit Cards.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.

Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge