Del på Facebook

Hvidløg på mange måder

Økologiske sættehvidløg

Vi har dyrket rigtig mange fine hvidløg i år, og nu er de tørret smukt op og er klar til at sætte igen i løbet af de næste måneder.

Hvis man vil have flotte, store hvidløg, skal de sættes i oktober til midt i november, og det er klogt at bestille dem nu.

Du kan få hele fed, som vil give store løg til næste sommer, de fine yngleløg, som vil give runde enkeltdshvidløg til næste år, eller fuldt færdige hvidløg, som er dyrket i potter, som man kan skille ad og plante ud eller sætte i en mere permanent klump i haven eller i en stor potte.

Vi har to sorter rocambole-slangehvidløg og Estisk Rød, som begge er lillatonede og med meget store og smagfulde fed.

Desuden har vi de enorme elefanthvidløg og deres fætter Babingtons løg, som faktisk er mere porrer end hvidløg, men har en fin og mild smag af hvidløg.

Du kan se alle de rigtige hvidløg og deres fætre og kusiner, som vi har som frø, fed, potter og yngleløg her…

Du kan læse alt om hvidløgs mange former og dyrkning her…

Alle de andre slags hvidløg

Mange af de smukke prydløg kan spises, og de fleste har en fin hvidløgssmag, præcis som ramsløg. De er andre arter Allium end lige Allium sativum, men ransløg forsvinder sporløst først på sommeren, og så er det godt at have nogle af de andre arter med blomster i mange farver, mange størrelser,højder og vækstformer og forskellige tidspunkter, hvor de har blade og blomster- og løg som man kan forgylde sin mad med.

Du kan se alle de andre Allium, i form af løg til at lægge nu her…

God fornøjelse

Del på Facebook

Find os på Facebook