Dukkah Dukkah er en blanding af ristede nødder og frø, salt, peber og krydderier som bruges meget i nordafrikansk og mellemøstlig mad, i lidt forskellige versioner.
Blandinger er perfekt som knas på bønnesalater, kikærter, hummus, linser, eller serveret med friskt sprødt brød og en skål olivenolie til at dyppe i.. På ris og cous cous, eller på ovnstegte kartofler. Det er skønt crunch på stegt lammekød, salater og bagte grøntsager. |
|
Rødbedesalat med Dukkah
Til 4 personer
Kog, smut og skær rødbederne som ovenfor, men de kan jo også skæres i tynde skiver eller strimler. Mos hvidløget med saltet på et bræt med knivens flade side.
Rør tahinen op med
citronsaft. Det skal gøres lidt ad gangen, for tahin har en sær
konsistens, og er sejt at få jævnt. Rør hvidløget i, og dernæst så meget
vand at det bliver en cremet sauce ala ymerkonsistens. Skær æblet i
samme facon som rødbederne. Rist sesamfrøene lysebrune på en tør pande. Blandet bønnesalat med dukkah
Til 4-5 personer
Marinade
Sæt bønnerne i blød i min 8 timer. Sæt dem over ilden i friskt vand. Skum grundigt når de koger op, skru ned og tilsæt de hele chili, dvs. ikke åbnet, det overskårne hvidløg, peber, salt og laurbærblade.
Lad det koge sagte
til bønnerne er næsten møre, sluk for gryden og lad bønnerne mørne i
vandet. Sigt vandet fra og vend bønner og krydderier mens de er varme
med marinaden Køl af til stuetemperatur.
Butterbeans med dukkah Til 4-5 personer
250 g Butterbeans/limabønner 2 røde chili 4 laurbærblade 1 helt hvidløg 1 tsk. hel sort peber 2 spsk groft salt 1 dl olivenolie Saft og fint revet skal af 1 citron Persille, mynte, frisk koriander 4 spsk Dukkah
Sæt bønnerne i blød i min 8 timer. Sæt dem over ilden i friskt vand. Skum grundigt når de koger op, skru ned og tilsæt de hele chili, dvs. ikke åbnet, det overskårne hvidløg, peber, salt og laurbærblade. Lad det koge sagte til bønnerne er næsten møre, sluk for gryden og lad bønnerne mørne i vandet. Sigt vandet fra og vend bønner og krydderier med olivenolie og saft og skal af citronen, mens det er varmt. Køl af til stuetemperatur. Server drysset med krydderurter og dukkah. Vær opmærksom på at dukkah’en salter en del. Bønnerne er klart bedst før de har været i køleskabet, men det er nødvendigt at opbevare evt. rester i køleskabet, men lad det få stuetemperatur før man spiser af dem.
|