Krydderi til hvid og rød gløgg |
|
Hvid eller rød gløgg
Læg rosinerne i blød i rommen, gerne et par dage før brugen. Knus krydderierne lidt i en morter, eller med et bredt knivblad mod et bræt. Kom krydderierne sammen med citronskrællen i en gryde med 1.5 l vand og kog det sagte en times tid, til der kun er væske nok til at dække krydderierne tilbage. Kom de 2 dl sukker i og kog det igennem til en sirup. Lad det trække til det er koldt, gerne til dagen efter. Denne gløggekstrakt kan opbevares i køleskabet i flere uger, med krydderierne i. Den sies før brug. Varm vin, og den siede ekstrakt op til lige under kogepunktet. Smag til med sukker, og kom rommen i i sidste øjeblik. Kom lidt rosiner og mandler i hvert glas, og hæld gløggen oveni. Man kan lade en enkelt stjerneanis flyde rundt i hvert glas, og man kan også give hver en kanelstang til at røre rundt med. |