Flæskesteg med italiensk krydderi

 

 

 

Flæskesteg med italiensk krydderi

til 6 personer til hovedret

 

Flæskesteg med ben og svær på 1,5 kg, nakkekam eller ribbenssteg

1,5 spsk groft salt

2 spsk Italiensk grisekrydderi.

Gnid flæskestegen ind i krydderierne, men ikke sværen. Gnid saltet ind i sværen, helt ned i revnerne.  Lad stegn tørre på køkenbordet til svaren er helt tør.  Kom et par cm vand i bradepanden.  Steg flæskestegen ved 190 grader til den er godt brunet, skru ned til 150 og steg den færdig. Hvis den tører ud i bundern skal der lidt mere vand i, ellers brænder det dejlige mums.

Den er færdig når kødsaften der kommer ud holder op med at være rosa, og bliver lysebrun, når man stikker en pind ind midt i stegen. Mere præcis er det ikke nemt at være. Skrab hver en dråbe mums ud af bradepanden og spis det til kødet. Hvis stegen mod forventning ikke er sprød nok, giver man den grill med åben ovnlåge, i den tomme bradepande, til den bobler, men hold for himlens skyld øje med den- non-stop.

Spis med sprøde rosmarinkartofler, og en grøn salat.

Evt rester er skønne i sandwich.