Nye frø fra Fuglebjerggaard

Sunde frø til landhaven, byhaven, drivhuset og vindueskarmen

Vi dyrker selv langt de fleste af vores +950 sorter frø på gården. Hver år prøver vi nye sorter, og nye arter, både fordi det er sjovt med nye ting, og fordi vi mener det er bedst at vide hvordan planterne trives og smager og når man sælger frø af dem. En del af de planter vi prøvedyrker falder tilbage i glemslen fordi planterne ikke er sunde nok, fordi frugterne eller grøntsagen ikke smager særligt interessant, eller fordi vi har bedre sorter i forvejen.

Vi dyrker hele min gigantiske økologiske køkkenhave, 2 store drivhuse, og ofte også ekstra marker med urter, grønt og blomster nye, sære og fantastiske grøntsager, sommerblomster, rodknolde, bær, stauder, rodfrugter og krydderurter. For at have frø, stiklinger, knolde, aflæggere, podekviste til vores planteskole og til vores kunder i netbutikken, og landhandelen i Jægersborggade. Resten af frøene køber vi hos gode pålidelige frøfirmaer og avlere i udlandet, og langt de fleste er økologiske.

En lille del af vores frø er ikke-økologiske, fordi jeg ikke synes de kan undværes, Men det fremgår tydeligt både i Netbutikken og på poserne, når en vare ikke er økologisk.

Se alle mine frø her

Man kan synes at det ikke betyder noget om et lille frø er økologisk, og at det er vigtigere hvad man siden gør når man dyrker det, og det er også delvist sandt, men konventionel frøavl er et af de områder hvor der virkelig bruges mange sprøjtemidler, så det er ikke spor ligegyldigt i virkeligheden. Vores økologiske udvalg vokser og det konventionelle skrumper hvert år, efterhånden som flere dyrker økologisk og udvalget vokser.

Alle mine frø er åbenpollinerede, jeg sælger ikke F1 hybrider, og jeg koncentrerer mig om sorter som er robuste, har været dyrket i mange, mange år for deres smag, skønhed og plantesundhed.

De fleste er såkaldte arvesorter, eller heirloom, og mange er sorter fra frøsamlere rundt om i verden som vi selv har opformeret. Fordi der er mange gode grunde til at holde disse sorter i live, de er beregnet på og de egner sig særligt godt til at dyrke hjemme i ens egen økologiske have. De er frøkonstante, dvs. at man selv kan tage frø og gemme til næste år, de kræver ingen sprøjtemidler, og smager bedre, det handler i sidste ende om vores fælles kulturarv, derude i haven.

Se mine Heirloom frø her

Frøene kan fås både i min netbutik og i gårdbutikken på Fuglebjerggaard. En mindre del i Landhandelen i Jægersboggade. Du kan bestille frø i netbutiken og hente dem i Jægersborggade.

Vores haver, og økologiske planteskole kan besøges hele sommerhalvåret. Du kan se vores åbningstider på forsiden af hjemmesiden.

Økologiske frø - Gamle grøntsagssorter - Heirloom-grøntsager - Gamle sorter grøntsager

Vi har et enormt udvalg af økologiske frø. og alt hvad vi kan skaffe og dyrke af frø til gamle sorter grøntsager, som smager af mere og indeholder det der er meningen at de skal, ikke kun sødme, men også alle de mikronæringstoffer, bitterstoffer, salte, som de gør fra naturens hånd, og som er dejligere og mere udfordrende at spise.

Før du køber nye frø!

Så test dine gamle frø. Mange kan jo stadig være fine og spiredygtige. Så kan du nøjes med at købe det du mangler - og noget helt nyt!

God fornøjelse
Camilla Plum