Del på Facebook

Græskarkage med havtornglasur

3 stk.

Den bedste, saftigste, bedst krydrede, mest holdbare gulerods-græskarkage, jeg kender. Olivenolie smager meget bedre end neutral – og ubestemmelig – salatolie.

750 g muscovadosukker
9 æg
4 dl olivenolie
120 g valnødder
300 g gule eller grønne rosiner
400 g revet fastkødet orange græskarkød
Revet skal af 2 citroner
500 g hvedemel
100 g rismel
2 spsk. bagepulver
Kornene af en vanillestang
3–4 spsk. 5-spice krydderi

Glasur til 2 kager:
200 g flødeost naturel
saft og revet skal af 1 citron
250 g flormelis

Pisk sukker og æg skummende og luftigt. Bland nødder, rosiner, revne gulerødder, citronskal, mel, rismel, bagepulver og krydderier grundigt i en skål. Rør først olien og så alt det tørre i æggene.

Fordel i bageforme, de skal være ca. halvt fulde, da dejen hæver en hel del. Bag ved 165°C, til kagerne er færdige. Prøv med en træpind i midten – hvis den kommer op uden dej på, er kagerne færdige.

Rør glasuren sammen og bred den ud over de afkølede kager. Hvis man er grådig, kan man sagtens bruge en halv gang mere glasur., og her er kun tilde to kager, den tredje skal have glasur når den skal spises.

Kagerne holder sig friske i 14 dage, men så skal man vente med glasuren.

Havtornglasur

Kog 200 g havtorn møre i en lile smule vand, mos dem gennem en fin sigte. Bland med flormelis til en smørbar glasur.

De to kager på billedet er klædt ud til Halloween, med havtornglasur i usandsynlig, men helt naturlig orange farve, og en anden med citronglasur dekoreret med lakridsglasur i edderkoppespindsmønster.

God fornøjelse
Camilla Plum