Kurser og arrangementer på Fuglebjerggaard

Helt nede på jorden kurser om haven, maden, krydderierne, syltning, fermentering, pølser, rugbrød m.m.m.

Der er ikke noget særligt fancy eller fimset over de kurser, vi holder her på gården. Det er kurser til mennesker, som interesserer sig brændende for det kurset handler om, som er nysgerrige, videbegærlige og sultne i alle ordets betydninger, mere end for formen. Og man bliver undervist af mennesker – som regel Camilla med assistenter – som selv brænder for det, de underviser i.

Kurserne foregår på vores daglige abejdspladser i køkkenet og bageriet, i haven og i drivhusene.

Vi har de faciliteter, vi har. Når det regner, så regner det, men vi kan godt garantere, at vi ved noget om det, vi underviser i, at man kan spørge i det uendelige og få rimelige svar, at vi er sjove, højtråbende og spændende at høre på, og at der både er højt til loftet, højt humør og til både gården og gaden, og at enhver sult på viden, mad, kaffe og kage vil blive tilfredsstillet.

Vores kurser handler om ting, vi arbejder med til dagligt.

Vi udvikler opskrifter til Camillas bøger, til tv og artikler, blander krydderier og finder på nye krydderblandinger. Vi dyrker, høster, maler mel, passer dyr, bager, sylter, fermenterer, og det er altid ting vi kender og har arbejdet med, som er værd at kende og vide noget om, som vi underviser i.

Den mad i får at spise er gennemprøvet, dejlig og rigelig. Vi bruger de bedste råvarer, vi kan skaffe, og helst vores egne, og der er rigeligt hele vejen rundt.

Vi gør vores bedste for, at vores kurser er overdådige, en æstetisk såvel som en intellektuel oplevelse, og vi holder det, vi lover i vores beskrivelser, og som regel en del mere.

Kurser handler om vores daglige arbejde, både det vi gør igen og igen, og det nye vi finder på.

Vi arbejder med haven, med markerne, med plantagen med planteskolen. Vi sår og stiklingeformerer, forkultiverer, tager frø, planter og luger, vander og høster, og bruger det vi høster til skønne produkter i køkkenet, til butikken, til netbutikken, og til selv at spise.

Det er det arbejde, års erfaringer, de teknikker, og den viden vi selv har samlet sammen, og som vi bruger til dagligt i arbejdet på gården man kan få noget at vide om, komme til at se og mærke på, at smage og dufte til, og lære at kende på vores kurser.

Det er vores erfaring, at kurser skal være til alle, nybegyndere og garvede imellem hinanden. Vores kurser er på et højt niveau, men vi begynder ved begyndelsen og forklarer det hele undervejs, så der både er til dem, der er helt nye og åbne kar, dem der bare gerne vil vide noget mere, og dem, som ved en masse i forvejen.

Du kan se hvad vi kan tilbyde i denne sæson her…

Og det ville være dejligt at se dig her på gården.