Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Porchetta – Gris i himlen

Denne krydderblanding minder om krydringen til en italiensk porchetta. De enorme ruller af krydderurtespækket, duftende svinekød der steges på gader og stræder i Italien, skæres i skiver på anfordring og fås med i et stykke avispapir.

Netop den intense blanding af de kraftigste krydderurter, dem vi har lært vi skal bruge forsigtigt er sagens kerne. Det er det der forlener det vidunderlige kød med en aroma af pinjelund og tørre bjergskrænter, markeder langt væk hvor det ikke sner… Summertime, and the livin‘ is easy…

Rigtig porchetta laves af bryst, og man laver en olivenolie stegt blanding af hakket lever og nyre,revet citronskal, brødkrummer, løg og hvidløg til at rulle ind i, sammen med resten.

Flæskesteg med Gris i Himlen

Til 6–8 personer

Et stykke nakkekam med svær eller ribbenssteg på ca. 2 kg
et helt hvidløg i fed
3–4 spsk ’Gris i Himlen’
2 spsk. salt
1 tsk. hel sort peber

Tør kødet godt af, og lad det lufttørre på køkkenbordet en times tid. Knus hvidløg og krydderier groft i en morter. Det skal ikke knuses helt. Gnub det ned mellem sværene på kødet. Der kan være en del, og jo bedre det kommer ned, jo mere sprød bliver sværen. Steg kødet i en grill, eller en lille bradepande med vand i bunden, ved 160 grader til kødet er akkurat gennemstegt, det tager alt efter ovn og kødets tykkelse ca. 1,5 time.

Den lange stegning plejer at få sværen sprød, ellers må man give den lidt gas ved 200 grader til den bobler op.

Hvis man kan lade være med at spise de svær der ikke hører til ens egne kødskiver, kan stegen fint varmes og blive sprød næste dag.

Spis med meget brød, nye kartofler,, masser af grøn salat og en rødbedesalat.

Det behøver jo ikke være en hel steg, krydderiblandingen er præcis lige så god til at marinere koteletter i.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…