Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Opskrifter med ajowan

Samozas er krydrede dejpakker, stegt i olie, og de er også gode dagen efter i madpakken. De er lette at lave, når man lige har fået taget, pg lysår bedre end alle dem man kan købe.

Samozas

Dej til 15 samozas: 4 dl sødmælks yoghurt, ½ tsk stødt grøn kardemomme, 600 g. hvedemel, 1 spsk. ajowanfrø, 2 æg, salt, lidt mere mel

Fyld: ½ portion kartoffelcurry, 250 g grønne ærter, 1 bundt hakket dild, 1 bundt hakket koriander, olie til stegning

Bland fyldet. Ælt dejen sammen og del den i 15 stykker. Rul dejen ud til nogenlunde runde plader til den er meget tynd.

De klistrer, så drys grundigt med mel imellem både dejplader og de færdige, rå samozas.

Kom en stor skefuld fyld på hver dejplade, og pres dem sammen med en gaffel til en fin riflekant. Tryk samozaen så den bliver nogenlunde lige tyk over det hele. Steg dem i dyb olie på panden ved rolig varme til de er brune og sprøde.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…