Nyhedsbrev 63,
Fuglebjerggaard Bare lige
for at minde om:
|
Årets
Julemarked
lørdag den 27. november
søndag den 28. november begge dage kl. 10-16. |
|
Igen i år lægger vi
gårdsplads, stalde, butikken, bageriet, caféen,
cirkustelt og hjerterum til det helt julede,
frodige, skønne, spraglede, pailletbesatte,
glimmerstrøede, velduftende, velsmagende og
nissebefolkede store julemarked. Vi
serverer:
Skønne flæskestegssandwich med italiensk
porchetta af vores økologisk grise rullet om
urter og krydderier og langtidsbagt i stenovnen, krydrede
supper med hjemmebagt brød serveret fra vores
finske vinterkrigsfeltkomfur, hvid gløgg med
egen most og cider, chai og æbletoddy, blafrende
lys, skønne hjemmebagte kager og vores skummende
juleøl. |
|
Gæster:
Til markedet kommer der også hyggelige
gæster med deres egne fine ting og sager:
Marianne Rosten med hendes skønne juleroser;
Eco-ego sælger bæredygtige ting og sager,
hverdagsvarer, økologisk tøj, lys, sæber og
cykler;
Håndarbejdet Alpaka fra Bolivia, sjaler,
sokker mmm i den lækreste Alpakauld.
|
|
Håndbroderede
sjaler i uld og silke fra Himalaya v. Hanne
Lejbølle; Vikingeglas og vidunderlige
håndlavede perler fra hele verden fra
Torben Sode;
Just Coffee har et pragtfuldt udvalg af
økologiske håndlavede kaffer.
Jan Jochimsen kommer med sine produkter og
demonstrerer hvordan man laver sin egen ost og
youghurt;
Dan Schumacher er der med sine økologiske
snapse;
Selma Bergenholtz fra Højbogaard kommer med
sæber, lammepølser og uld;
Ellen Gammelgaard med plaider af økould fra
Humlegaard, o.s.v. |
|
|
Og rent
praktisk: |
Vejret: Det har
tænkt sig at vise sig fra sin smukkeste juleside
med hvidt overalt. Så varmt tøj og gode støvler. |
|
Parkering: Den
finder du lige nord for gården, respektér
anvisningerne – venligst. |
|
Dankort: Ja, men
cool cash en fordel for at slippe for at vente
på veksling. |
|
|
Andet: |
Vi holder også åbent som sædvanlig de kommende
lørdage op til jul. |
5 nye
krydderier er nu til
salg i butik og netbutik.
|
Vi har blandet 5
nye duftende krydderier, lige til at bruge i den
daglige mad. Som med alle de andre
krydderiblandinger er de udviklet efter hvad vi
står og mangler i det daglige; hvad vi ville
ønske at man lige kunne hive ned fra hylden.
Opskrifter til krydderierne ligger i
Netbutikken, klik på krydderiet, og der kommer
retter frem til inspiration. Tomatkrydderi;
Herbes de Provence; Advieh: BBQ krydderi og
Twabil (se nederst) |
|
|
|
Camillas nye bog på
engelsk om skandinavisk mad kan nu købes hos
udvalgte boghandlere, i vores
netbutik, i gårdbutikken, på
amazon.uk og på saxo.dk. Se omtale med
videoer i The Telegraph:
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/recipes/8147421/Plum-role-for-a-great-Dane.html
|
Og så er øllet
inde i varmen på Restaurant Geranium, som vi
gratulerer med den meget flotte anmeldelse, se
den her:
|
http://ibyen.dk/restauranter/kokkehuer-dyrt/ECE1112011/mesterkok-praesenterer-velsmag-i-verdensklasse/ |
Hvordan et andet
bryggeri tænker grønt:
|
http://jyskebank.tv/012852442991231/skaal---det-kan-lade-sig-goere |
Hvis du skulle få
den tanke at drømme om gensplejsning så læs
først lige her |
http://tribalscientist.wordpress.com/2010/10/18/how-to-make-a-strawberry/ |
Velkommen til julemarkedet og glædelig jul
Per og Camilla
Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
3200 Helsinge
www.fuglebjerggaard.dk |
|
|
|