Nyhedsbrev 63, Fuglebjerggaard

Bare lige for at minde om:

 

 

Årets Julemarked
 

lørdag den 27. november
søndag den 28. november

begge dage kl. 10-16.

 

 

Igen i år lægger vi gårdsplads, stalde, butikken, bageriet, caféen, cirkustelt og hjerterum til det helt julede, frodige, skønne, spraglede, pailletbesatte, glimmerstrøede, velduftende, velsmagende og nissebefolkede store julemarked.

Vi serverer:
Skønne flæskestegssandwich med italiensk porchetta af vores økologisk grise rullet om urter og krydderier og langtidsbagt i stenovnen, krydrede supper med hjemmebagt brød serveret fra vores finske vinterkrigsfeltkomfur, hvid gløgg med egen most og cider, chai og æbletoddy, blafrende lys, skønne hjemmebagte kager og vores skummende juleøl.

 


Gæster:
Til markedet kommer der også hyggelige gæster med deres egne fine ting og sager:

Marianne Rosten med hendes skønne juleroser;

Eco-ego sælger bæredygtige ting og sager, hverdagsvarer, økologisk tøj, lys, sæber og cykler;

Håndarbejdet Alpaka fra Bolivia, sjaler, sokker mmm i den lækreste Alpakauld.
 

 

Håndbroderede sjaler i uld og silke fra Himalaya v. Hanne Lejbølle;

Vikingeglas og vidunderlige håndlavede perler fra hele verden fra Torben Sode;

Just Coffee har et pragtfuldt udvalg af økologiske håndlavede kaffer.

Jan Jochimsen kommer med sine produkter og demonstrerer hvordan man laver sin egen ost og youghurt;

Dan Schumacher er der med sine økologiske snapse;

Selma Bergenholtz fra Højbogaard kommer med sæber, lammepølser og uld;

Ellen Gammelgaard med plaider af økould fra Humlegaard, o.s.v.

   
 Og rent praktisk: Vejret: Det har tænkt sig at vise sig fra sin smukkeste juleside med hvidt overalt. Så varmt tøj og gode støvler.
  Parkering: Den finder du lige nord for gården, respektér anvisningerne – venligst.
  Dankort: Ja, men cool cash en fordel for at slippe for at vente på veksling.

 

   

Andet:

Vi holder også åbent som sædvanlig de kommende lørdage op til jul.

 

5 nye krydderier er nu til salg i butik og netbutik.

 

 Vi har blandet 5 nye duftende krydderier, lige til at bruge i den daglige mad.

Som med alle de andre krydderiblandinger er de udviklet efter hvad vi står og mangler i det daglige; hvad vi ville ønske at man lige kunne hive ned fra hylden.

Opskrifter til krydderierne ligger  i Netbutikken, klik på krydderiet, og der kommer retter frem til inspiration. Tomatkrydderi; Herbes de Provence; Advieh: BBQ krydderi og Twabil (se nederst)

   
Camillas nye bog på engelsk om skandinavisk mad kan nu købes hos udvalgte boghandlere, i vores netbutik, i gårdbutikken,  på amazon.uk og på saxo.dk. 

Se omtale med videoer i The Telegraph: http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/recipes/8147421/Plum-role-for-a-great-Dane.html

 

 

Og så er øllet inde i varmen på Restaurant Geranium, som vi gratulerer med den meget flotte anmeldelse, se den her:
 


 

http://ibyen.dk/restauranter/kokkehuer-dyrt/ECE1112011/mesterkok-praesenterer-velsmag-i-verdensklasse/

Hvordan et andet bryggeri tænker grønt:
 
http://jyskebank.tv/012852442991231/skaal---det-kan-lade-sig-goere
Hvis du skulle få den tanke at drømme om gensplejsning så læs først lige her http://tribalscientist.wordpress.com/2010/10/18/how-to-make-a-strawberry/
 

 

 

Velkommen til julemarkedet og glædelig jul

 

 

Per og Camilla

Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
3200 He
lsinge
 

 

 www.fuglebjerggaard.dk