Nyhedsbrev 66 marts 2011
FUGLEBJERGGAARD
v. Camilla Plum og
Per Kølster
www.fuglebjerggaard.dk |
|
Det
handler om, hvad der sker den kommende lysnende
tid, hvad vi har igang, og om hvad der har
passeret, mens vinteren har været hvid og
knasende. |
Her og Nu!
Tilbud på vores eget velhængte
oksekød
Der er 50 % rabat i denne weekend, og så
længe lager haves, på oksekød i lidt større
udskæringer, bryst, saltede lårtunger, bov osv.
lige til gryden. Man kan f.eks. prøve min
spritnye opskrift på en skøn Grøn Thaicurry, som
ellers først bliver brugt i min nye TV serie om
krydderier (se nedenfor).
|
|
|
Gourmand Cook Book Awards
til Camilla!
Blev delt ud den 3 marts, i Paris, og Camilla
fik en førstepris for hendes ’The Scandinavian
Kitchen’ som bedste bog om Nordisk/ Skandinavisk
mad i verden. Det er vi ærlig talt ret glade for
her på stedet.
Bogen kan købes i
netbutikken. |
|
|
Ny TV serie
om krydderier og alverdens
køkkener
Camilla har just afsluttet optagelserne af en
spritny TV serie til DR2, om krydderier og
køkkener fra hele verden, som bliver sendt på
DR2, lige så snart genudsendelserne af serien ’
Mad der holder’ fra 2009 - om konservering på
alle mulige måder - er afsluttet. Den kører pt.
hver søndag kl 20.00 |
|
Grøn currypaste |
kartoffelstor ingefær
3-4 citrongræs, gerne mere
2-3 grønne thai chili
10 tørrede lime leves, formentlig mindre hvis
friske
3 fed hvidløg
1 bundt koriander, gren med rødder.
knold galanga
10 skalotteløg
5 spsk fish sauce
3 spsk palmesukker
5 cm cassia
2 spsk ristet kommen
3 spsk ristet koriander
1 spsk ristet lucknowfennikel
Rist fennikel frø og kommen på en tør pande til
det dufter.
Knus i krydderikværn med cassiabark. |
|
Pil løg, og skær i kvarter, pil frø og hinder ud
af chilierne, hvis man ikke ønsker currypasten
så stærk, pil de yderste træede bladskeder af
citrongræs, og skær de nederste 5 cm af til currypasten. Resten
gemmes til suppen. Skræl ingefær og galanga.
Hak palmesukker groft. Kom alle ingredienser i
en foodprocessor eller krydderikværn og kør, til
det er en fin pasta. |
Grøn thai curry |
|
1,2 kg lam/okse i tern
2 bundter forårsløg i skrå stykker.
2 dåser kokosmælk
1 portion grøn currypaste
Kødet skæres ud i små tern. Varm en tung gryde
op med lidt neutral olie, og steg kødet i flere
omgang til det bruner lidt. man kan ikke stege
det hele på én gang, så koger det bare. Tag
kødet op og tilsæt lidt mere olie. Rist løg grøn
currypaste ved høj varme til den dufter stegt og
dejligt, rør hele tiden, ellers brænder det på.
Til sidst tilsættes kød, og koksmælk. Rør rundt
og skru ned til meget lavt blus.
Lad det simre til kødet er meget mørt. Smag til
med fish sauce, sukker og spis med ris, salat ,
og et generøst drys frisk koriander .. |
Aktiviteter i den
kommende tid
Se nærmere beskrivelse af alle arrangementer
og tilmelding i
netbutikken
|
|
|
Lørdag den 26. marts
podekursus
Så er det tid til at pode nye træer. Og har
du lyst til at lære hvordan, så er det dagen. Og
så kan du drage hjem med små nye træer podet med
materialer fra vores dejlige frugtplantager –
eller dit eget hvis du tager noget med. Vi tager
os god tid, øver os på afklippet materiale og
tager så fat på at pode. Kafffe under vejs og
masser af god snak. Meld dig i
netbutikken |
|
Lørdag den 2. april
Påskebrygget
frigives, gratis smagsprøver,
også af chiliøl,
oplev det nye mølleri arbejde
|
I
caféen eller hvis vejret arter sig, stiller vi
op med smagsprøver. Sædvanen tro lancerer
vi en dejlig øl af bock-typen, der skal leve op
til forestillingerne om en rigtig flot
påskebryg. Det er en såkaldt undergæret øl, dvs,
den har gæret køligt og dermed langsomt og stået
og modnet i måneder i den strengeste vinter. Og
så er den jo brygget af vores egne særlige
husmalt og unikke humle, som til sammen
adskiller vores øl fra alt andet. Det er blevet
til en meget fornem øl med en meget fin smag af
såvel malten som humlen og som åbner sig med en
fin forårs salut!
Chiliøllet har vi allerede fortalt om sidste
gang. Det skal smages, det er noget helt unikt.
Der er 10 forskellige, og hvilken variation og
hvilke oplevelser!Døren til mølleriet
er åben og mølleriet kører. Per fortæller og
viser frem kl 11 og igen kl 14. |
|
Lørdag den 16. april
St. Havedag
(husk tilmelding)
og
planteskolens sæson åbning
|
Program
for deltagerne:
Camilla rådgiver store dele af dagen om alle
havespørgsmål, i gartneriet, fortæller om hvilke
sorter man skal dyrke hvor, kartofler, løg mmm.
Per rådgiver, fortæller og viser rundt om humle
og frugttræer og podning. Og vores dygtige
gartnere Anja, Chantelle og Charlotte medvirker.
En kop kaffe eller the er inkluderet i
arrangementet. Cafeen er åben.
Kl. 10.00 Giver Camilla rundvisning i
køkkenhaven, og resten af haven, hvor hun
fortæller om årets planter, planer og projekter,
hvad der skal gro hvor, om jordbehandling,
sorter, og hvordan man får noget til at gro
derude det meste af året, og ikke kun i nogle
korte sommermåneder.
Kl. 11.00 Frugttræer: Per og
Charlotte demonstrerer podning på barrodede 1.
års træer, som kan købes med hjem (50 kr). Har
du en velegnet podekvist af en sort af æble,
pære eller blomme, så kan du også få lavet dit
helt eget træ. Vi har også et udvalg af små
æbletræer til salg, vi sælger grundstammer og
podekviste så længe lager haves.
Kl. 12.00 Frugttur: Per viser poder fra de
sidste år og frugttræer i almindelighed på denne
årstid, snakker beskæring, barkpodning oma.
Kl. 13.00 Stiklingeformering: Vi ser vi hvordan
man stiklingeformerer krydderurter som lavendel,
rosmarin og salvie, og viser hvordan man sår
sine frø i små potter, Så man kan lave sine egne
planter. Deltagerne får et par potter med hjem
til at passe og pleje.
Kl. 14.00. Humlemateriale: Vi har et udvalg af
startede humleplanter og/eller rhizomer til egen
opformering. Per og Charlotte demonstrerer
opformeringen med hhv. rhizomer og blade.Og så
ta’r vi en tur i marken og ser på humlen når den
er på vej i det tidlige forår og snakker
formering, pasning osv.(tilmelding i
netbutikken)
|
Læmningen er godt i
gang
|
.
|
Spis dine grøntsager!
Altså dine egne grøntsager..
5 x 5 m2 af din græsplæne er rigeligt til at
forsyne sin familie med salat, krydderurter,
lidt gulerødder og små rødbeder, friske løg
og lidt hvidløg og en række ærter, for man
kan så mange gange, lidt af hvert, helt frem
til 1ste august, så får du friske ting hele
tiden, og undgår at halvdelen af dine urter
går i stok eller blomst før du får dem
spist.
Så dine salater, fenikkel og løg i kasser,
og plant ud efterhånden sm der er plads til
dem i haven. Så står de pænt i stampe og
venter til de får lov at vokse sig store.
Det er ikke for sent at så tomater, og chili
indendørs, selvom chilierne kommer en uges
tid senere end hvis du havde sået dem i
februar.
Men der er nogle uger med lunt, tørt vejr,
til du kan så hestebønner, ærter, saltater,
dild, kørvel og koriander, persille derude,
og det skal være endnu lunere før du går
igang med rødbeder, gulerødder og
sommerblomsterne.
Hvis du har drivhus kan du så lathyrus, og
kornblomster, morgenfruer, cosmos og
rødbeder til at plante ud senere, men du må
sørge for at holde frostfrit, hvis det
bliver koldt igen. Som regel er et par
tændte bloklys nok til at holde en frostnat
ude.
|
Lørdag 23. april.
Påskelørdag,
almindeligt åbent i cafe, butik og planteskole.
|
Lørdag 30. april
Chili- og
tomatarrangement, et fint og
instruktivt kursus - og planterne kan købes med
hjem |
Fredag 20. maj, st. bededag
åbent
i Planteskolen, cafeen og butikken |
Lørdag 21. maj
humledyrkningskursus med Per |
Lørdag 28. maj
haverundvisning
med Camilla |
Torsdag 2. Juni, Kr.
Himmelfartsdag
åbent
i Planteskole, Cafe og butik. |
Lørdag 4. juni
Krydderurtekursus
med Camilla,
og der er
Øltur med
Per |
Lørdag den 18. juni
haverundvisning
med Camilla
|
Andre kurser den kommende
tid
|
|
Bryggekurser,
for begyndere, nysgerrige og grupper (6. maj,
11. juni).
Nu på 7. år afholder vi regelmæssigt kurser i
hvordan man kan brygge sit eget øl. Tilbydes
også til grupper. Listen over dem der har
deltaget og virksomheder mfl. som har investeret
i en dag i øllets verden er alenlang.
|
NYT!
bryggedag
for øvede og særligt interesserede.
Vi har nu udviklet et tilbud til dig som gerne
vil komme dybere ned i at opleve
bryggeprocessen. Det er en dag i arbejdstøjet
sammen med os til en rigtig bryggedag, hvor vi
arbejder med et særligt bryggetema. Benyt dig af
tilbudet på kursuslisten eller henvend dig med
særlige ønsker om tidspunkt mv. |
|
NYT fra landbruget: |
|
Mølleriet fik sin nye godkendelse til at blive
taget i brug i fredags af Fødevareregionen. Jeg
holder åbent hus for at demonstrere funktionen
lørdag den 2. april. Vi arbejder på netop nu at
fordoble kornarealet i 2011 i samarbejde med en
lokal økolog for at øge produktionen af korn til
mel og korn til malt.
Og så fik vi en stor sø tilbage i januar da al
sneen smeltede – ufrivilligt. Et dræn driller,
en følge af naturlig ælde, forfald og dårlig
pleje, træplantning og et anderledes vandklima.
Alle verdener har sine dæmoner. Og nu skal jeg
til kamp, for tørt skal der være når det er
forår og jorden og planterne skal passes og
plejes.
Og som sagt er der lam på vej nu. |
NYT fra malteriet: |
|
Karret
er på plads, Alex smeder fortsat og snart kommer
Danheat og skruer tørringsanlægget sammen.
Vi malter for tiden 4 historiske bygsorter på
gulvmalteriet for
Bøgedal Bryghus. Tidligere på
vinteren blev det til et større parti til
Nordisk Brænderi. Interessen for
malteriet er klart stigende også fra udlandet
bl.a. har der været besøg fra Wisconsin, Sverige
og nu har Wales meldt sig, alle med samme idé,
nemlig at gøre malten lokal, for at give dens
originalitet tilbage og samtidig kunne slå på at
når afstanden mellem
bonde-malter-brygger-’drikker’ mindskes, så kan
det mærkes, også i verdens CO2 regnskab. |
NYT fra bryggeriet |
|
Hvor kan øllet købes? |
|
Ja, det
bliver jeg tit sprugt om, og som bekendt blev
Rom ikke brygget på en dag. Nu er sagen ved at
udvikle sig og første ’rigtige’ salgssted er
Hoknberg’s butik på Nr. Farimagsgade
23 i København. Flere vil komme til og følg med
på vores facebookside. |
Ølfestival til maj |
|
Foregår
igen I år I det såkaldte TAP1 ude ved Carlsberg
og torsdag-lørdag den sidste weekend i maj
(26-28).
Det plejer at være en meget munter og hygsom
begivenhed, som stærkt kan anbefales.
Og skulle en af husets venner føle trang til
evt. at gi’ en hånd med i vores stand er man
velkommen til at smide mig en mail.
Jeg holder i øvrigt nogle foredrag om malteriets
status og om min leg med Chiliøl sammen med
Anders Kissmeyer. |
Ny
Facebookside
Fnd den
her
Fuglebjerggaard-Micro-Brewery-and-Malt-House.
Sproget er engelsk, da vi gerne vil benytte
muligheden for at kravle ud over grænserne for
at få omverdenen i tale. Stedet bruges til at
fortælle om løst og fast, annoncere nye bryg,
begivenheder, deltagelse i arrangementer,
gæster, kurser oma. om bryggeriet og malteriet
og humlen. |
|
|
Brygningen tilbage til
Christians Ø! |
|
I
slutningen af februar lykkedes det at få
indpasset en bryggeweekend på Danmarks østligste
punkt, nemlig Christians Ø. I isnende kulde og
med alle mulige aflysninger og alternative
sejlruter og inddragelse af den berømte kutter
’Elefanten’ – forsvarets yderste forpost mod de
østlige trusler - lykkedes det. Afsondret, som
øen er om vinteren, kan den jo risikere at løbe
tør for øl. Om det nogen sinde er sket, ved jeg
ikke, men Rasmus Voss, vores særdeles kyndige
lokalhistoriske konsulent kunne fortælle - efter
at have gravet dybt i militærhistoriske arkiver
- at øens bryggeri lukkede, da fæstningen
officielt blev nedlagt i slutning af 1840-erne.
Siden er det jo gået stærkt tilbage for Øen.
Dengang boede der mere end 800 mennesker!! Mens
der i dag ’kun’ er 100 tilbage. Men, jeg tror
alle 100 priser sig lykkelige for at tiden har
ændret sig – også på dette punkt. Nu er det jo
så en solid lille skare af hærdede øboere der
har påtaget sig det store ansvar. Og da
mængderne er små er det en velbevaret
hemmelighed, hvor og hvornår brygget skal
indvies. |
(på billedet man ser en kalabas ude i
drivhuset sidste sommer)
Bonderøvøl
Og så har der været tid til at malte og
brygge med Frank Erichsen, bedre
kendt som ’bonderøven’
fra TV, som selvfølgelig har kastet sig over
kommodemaltningens udfordringer og plukket
humle, kommer til næste år… |
|
|
’Den gale brygger’
Og Fritz Müller, bedre kendt som
’Den gale brygger’ har indfundet sig
i vores lokaliteter og brygget et af hans meget
spændende spontangærdede øller. En proces som
tager måneder og år og som ligger på et par
pragtfulde egefade fra en fransk
rødvinsproducent. |
|
|
|
Og andet NYT, der har
rørt sig hen over vinteren |
Ciderprojekt i Salling
(billedet her er fra en tur til
Normandiet, hvor det lokale kvæg i umidelige
tider har haft deres liv under aldrende og
frugtbare cideræbletræer) |
|
For
nogle år siden startede en kreds af kreative
mennesker et dejligt folkeligt frugt-projekt med
udgangspunkt i den lille by Rødding lige ved
Spøttrup Borg i Salling. Jeg har fornøjelsen af
at medvirke til at inspirere og undervise især
med hensyn til at skabe en lille lokal
produktion af cider. De kreative mennesker har
således sat gang i en folkebevægelse, der poder
og planter og roder og regerer med især æbler
men nu også nødder og meget andet. To ’rigtige’
pometer er det blevet til lige ved Spøttrup Borg
og med tiden en masse frugt. Derfor skal frugten
tænkes videre og her kommer cideren ind i
billedet. I efteråret var en gruppe borgere og
nogle inviterede ’eksperter’ på tur sammen til
Normandiet (se
http://www.fuglebjerggaard.dk/Per/cider/normandiet2010.htm)
for at opleve cideren i dens helt rette
omgivelser. Det var en stor oplevelse at mærke
ånden fra årtusinders menneskelig stræben efter
det bedste og naturligste. En stor kunst, som de
senere generationer har ligget voldsomt i
skyggen af vinen og øllet. Billeder og andet fra
turen her.
Herhjemme er der meget der tyder på, at folk er
ved at få øjnene op for vidunderet. Paradoksalt
nok fordi industrien med deres designede
cidermisfostre sommersby og rekordeli mfl. Har
vækket interessen for, at begrebet og drikken
cider kan være noget helt andet, ærligt og
naturligt, nemlig spontangæret og flaskemodnet
æblesaft. Oplev Sallingfolkenes univers her
Rødding – æblets by i Salling. |
Vores levende kulturarv:
Ny statslig strategi for bevarelse af
plantegenetiske ressourcer er på trapperne. |
|
Vores
dyr og planter trækker deres historier tilbage
til bondestenalderen. I kraft af menneskets
ufattelige evne til at iagttage og vælge og
styre, har vi været i stand til at skille det
kultiverede ud fra det ’vilde’. Intet af det vi
lever af skyldes tilfældigheder – jo – men det
er en anden historie og genernes grænseløse
muligheder for at kombinere på nye måder. Vi
bygger således vores tilværelse på en arv fra
måske flere hundrede generationers ihærdighed.
Går vi 100-150 år tilbage i tiden var der ingen
moderne planteforædling. Den har siden taget
fart, og gjort et alvorligt indhug i det, der
var den brede og folkelige basis for vores
livsgrundlag. Færre og færre sorter – og mindre
og mindre genetisk variation. Og nu med den
største trussel fra den snigende gensplejsning.
Monopolisering og patentering og slut med vores
fælles arv. Fremsynede folk oprettede
samlinger af det der stadig eksisterede tilbage
i 30-verne. Og det er grundlaget for de moderne
genbanker, sortsamlinger og pometer. Staten er
forpligtet af FN-konventioner til dette
bevaringsarbejde og er for tiden ved at
udarbejde en ny strategi for området. De senere
år har der været en række projekter i gang med
støtte fra et lille program med midler til at
sikre bevaring af vores levende kulturarv. Dette
arbejde skal heldigvis fortsætte med den nye
startegi. Et af projekter er det der foregår i
Salling. Andre foregår f.eks. på Gl.Estrup
Landbrugsmuseum og her hos os, hvor en meget
stor del af det vi avler er af gammel oprindelse
(kornsorter, frugt- og bærsorter, kvæget,
hønsene, havefrø, stauder osv.).
Det væsentlige er således at det gamle er i
brug, at det er synligt og at det er
tilgængeligt. Det er ikke nok, at det gemmer sig
i genbanker. Noget andet er så at den branche,
som varetager forædlernes interesser, kæmper med
næb og kløer for at stoppe denne udvikling. De
opfatter det som en unfair konkurrence. Det er
en længere historie, som vi kan ta’ en anden
gang, ligesom historien om at bevare de gamle
husdyrracer er en sag for sig. Summa summarum,
der sidder gode folk i Plantedirektoratet,
FødevareErhverv og departementet i
Fødevareministeriet som vil vores levende
kulturarv det godt om end alt ikke er rosenrødt.
|
Lokale kommunale økologiske
visioner
(Landskabet med Niels Stokholms dejlige
kvæg ovre ved Rusland og Dronningmølle, det er
kalve herfra vi har) |
|
Jeg har
fornøjelse af at sidde i et såkaldt ’Grønt
dialogforum’ i Gribskov Kommune, en slags
demokratisk medspiller til at udvikle kommunens
planer i sager som har ’grønne’ elementer. For
tiden arbejder kommunen med en ny planstrategi,
hvor ikke mindst håndteringen af vandmiljøet og
naturindholdet spiller en stor rolle. Kommunen
er også part i søsætningen af den kommende
”Kongernes Nationalpark”. Og i alt dette har jeg
talt for at se landbruget og økologien som et
centralt aktiv. Både som borger og som gæst i
Nordsjælland er det af afgørende betydning, at
der fortsat er et spændende åbent landskab med
et levende landbrug, og ikke et forsømt morads
af entreprenørvirksomheder, hestefolde og
private miskmaskparker. Forgrimmelsen og
forandringen væk fra det ’rigtige’ landbrug er
allerede vidt fremskredet, og med risiko for
evige planer om byudvidelse, nye vejanlæg oven i
nedlæggelsen af de levende landbrug, så er der
ikke mange år tilbage før vi har fået et
landskab, en kultur og et indhold som de
færreste om nogen havde ønsket sig. Derfor er
der ikke andet at gøre end at hæve sig op over
de private skel og snævre interesser og begynde
at tænke i visioner. Det er min kongstanke at
bryde med et gammelt tabu (spørg bare en
venstre-viking) og indføre en egentlig
landbrugsplanlægning. Allerbedst var det om det
var muligt ikke blot lokalt men nationalt at
indføre et moratorium og stop for al udvidelse
af byer veje mv, som indebærer nedlæggelse og
ødelæggelse af landbrugsjord. Jorden SKAL
bevares som jord. Vi lever i en urealistisk
tidsalder, hvor vi ikke har fornemmelsen for
betydningen af at kunne brødføde os selv med det
bedste. De færreste tænker på at selv en
velbegrundet og prisværdig anlæggelse af en
cykelsti på landbrugsjord, er et uigenkaldeligt
tab af årtusinders bondearbejde for at skabe og
bevare muldjorden. Den kommer ikke af sig selv.
Og Nordsjælland er vores eget spisekammer, og
hvad endnu mere interessant er, at vi har en
hovedstad lige ved siden af, som kan efterspørge
tusindvis af tons af friske fødevarer, dyrket og
fremstillet lige udenfor døren – hvis vi bare
fik de nødvendige strukturer til at fremme
sagen.
Derfor skal Gribskov Kommune lave en plan for
det overlevende landbrug. En plan som rækker ud
over naturbevarelse i snæver forstand.
Visionerne skal kobles til den kommende
nationalpark. Der skal tænkes stort, og
københavnerne og nordsjællænderne skal vækkes
til at se de fantastiske perspektiver der gemmer
sig i de muligheder, som handler om at få
opbygget frugtplantager, gartnerier, flere
mejerier, slagterier, nye dyrebesætninger med
alskens vidunderlige og herligt rappende og
skræppende og guffende og øffende spiselige dyr.
At tænke sig at der ikke produceres et eneste
stykke fjerkræ f.eks. som spises i et område med
2 mio. indbyggere. Det kan virke som en fjern
drøm og en nostalgisk trang til at leve i
1950’erne. Nuvel, der skal ikke megen forandring
eller forstyrrelse til på den verdenspolitiske
scene. I England - f.eks. - snakker de meget
’carbon miles’, altså det at mad og ting er
lokalt fremstillede. Og man skal ikke lytte
meget til tidens signaler om behovet for friske
råvarer med gennemskuelige historier for at se
perspektiverne.
Så er det er enormt spændende at være vidne til
at kommunen tager disse overvejelser med ind i
en kommende planstrategi!
|
Hvad med en tur til Langeland?
|
Og bliv medlem af Landsforeningen
Praktisk Økologi! |
16-17.
april på Langeland holder Landsforeningen
Praktisk Økologi
årsmøde og udflugter til området
spændende økologiske folk.
Jeg har været næstformand i foreningen i årevis
og kan stærkt anbefale medlemskab. Foreningen
har et dejligt blad ”Praktisk Økologi”, hvor man
kan få et eksemplar her hos os. Og så er der et
meget spændende og nytænkt initiativ på nettet
havelyst.dk, som er et lukket site
for medlemmer, hvor man kan snakke med alle de
andre og lægge sin have op med en masse
faciliteter, prøv at kigge ’over hegnet’. Og det
helt store – gratis - flagskib for alle og
enhver er vores site
havenyt.dk. Så absolut ikke alene det
førende site med flest besøgende men også med
den højeste kvalitet og aktualitet. Brug det
hvis du har ’grønne fingre’. Og så har vi
lanceret et
nyhedsbrev, hvor vi lægger egentlige
nyheder ud og især dem med mere politisk
vinkling. Senest har vi skrevet kritisk om
Regeringens Økologivision. Og ellers arbejder
foreningen aktivt for at få skabt en
solid udbredelse af økologisk tænkning og især
praksis for almindelige mennesker med deres
haver og altankasser, og hvor de ellers kan få
afløb for deres økologiske, ikke-kemiske og
CO2venlige selvforsyningstrang. Dit medlemskab
er vigtigt for at den ikke-professionelle
økologi har et talerør. Vi sidder således i
Forbrugerrådet, i samarbejde med Økologisk
landsforening i Det Rådgivende Fødevareudvalg,
er høringsberettigede i sager om landbrug,
fødevarer osv. vi burde sidde i Det Økologiske
Fødevareråd, vi sidder i Promilleafgiftsfonden
for Gartneri og Frugtavl og er fuldgyldigt
medlem af den store verdensomspændende
paraplyorganisation for økologi
IFOAM. Alt sammen frivilligt arbejde,
hvor alle gode kræfter er vigtige for at fremme
den økologiske praksis i landets styre mv. |
Markedspladsen:
Vi modtager gerne urtepotter af enhver
tænkelig slags til vores planteskole, så hvis du
har urtepotter (plast, keramik) der fylder op,
så bliver de modtaget med kyshånd |
|
med venlig hilsen
per og camilla
og tak til Anne-Li for hendes dejlige
billeder |
Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet
fremover, så kan du gå ind
her og afmelde det. |
|
|
|