Nyhedsbrev nr. 28
udsendt 23. august, 2006.

 

 

HØSTLUNER

Det er høstens tid. Haver og frugttræer viser sig fra deres gode side uanset sommerhede og tung augustregn. Da vi fik taget guderne i ed (det gør man tit på landet, i hvertfald vejrguderne) lykkedes det at få kornet bjerget før den første regn og dyrenes vinterhalm før den næste. Mens andre vånder sig i det ekstremt våde vejr kan vi trække vejret roligt og glæde os til det kommende høstmarked og en ny sæson iøvrigt.

 

 

 

 

 

HUMLE, MAD OG ØL - KOM OG VÆR MED!

Og så har vi tidligere luftet idéen om at åbne dørene for at kunne være med til at høste humle den 23. september. Find alt om arrangementet og tilmeldingen til Humlehøsten her

 

 

 

SENSOMMER OG SYLTETID - MASSER AF IDÉER OG OPSKRIFTER

Camilla har begået en solid indføring i syltningens muligheder. Som sagt er det nu havnes og markens overskud kan sikre den kommende mørletid mod truende depressioner. Intet middel er bedre (næsten) end gode syltevarer. Se Camillas Syltetid.

 

 

 

BRYGGERIET OG ØLLET

Nu er der muligheder for at brygge igen efter den umulige hede i sommer. Malteriet afventer, at den nyhøstede byg er klar. Hvorfor er en længere historie, som er til at læse i husets kommende bog: "Alle Tiders ØL".
To bryg kommer på fustager til høstmarkedet, nr 26 og nr 27, som er henholdsvis en kraftig og fyldig øl af 'landøls' klassen og en frisk hvedeøl med indslag af mørkere toner. Og så får flaskerne deres etikette, som offentliggøres til høstmarkedet.
Og så er det værd at nævne at bryggeriet tager det næste skridt i sin udvikling og ansætter en deltidsbryggersvend - Uffe - til september. Nu skal der brygges!

 

 

 

PRESSETRANG? ET MOST!

Sædvanen tro stiller vi vores håndholdte mosteri til rådighed for vores gæster og kunder i butikkens normale åbningstid (check den her). Saft af egne æbler er nok en af de mest vidunderlige drikke der findes. Tag æblerne med, knus dem her i riveren og pres dem. husk noget til saften (plastikposer eller plastflasker til fryseren). Se mere om æblepressen og mosteriet her.

 

 

 

 

VI SÆTTER TURBO PÅ VORES KURSER

Den kommende sæson byder på et program, hvor vi øser af gårdens og vores erfaringer om alt fra brød til grønsager, ævler, krydderier, humle og øl. Altså noget for enhver smag. Tag et grundigt kig her i programmet for Kogeskolen, Haveskolen og Bryggeskolen , hvis du trænger til en på opleveren eller får lyst til at forære én til en af dine kære.

 

Kansler

Se mere her

 

 

HØSTMARKEDET

Her finder du den detaljerede omtale af Høstmarkedet i weekenden den 2.-3. september.

VEL OVERSTÅET!

 

 

Fotos af bl.a. Stig Stasig (øl og humle), Anne-Li Engström (sylteglas), Peter Kam (marked) m.fl.

 

Vi ses!

Camilla og Per