HØSTMARKED
Mad og drikke |
|
Cirkusteltet
står klart med borde og bænke til en spiseoplevelse for både voksne og
børn. Camilla Plum har sammen sat en skøn buffet med salater, grøntsager
fra egen have, brød af korn fra egen mark, grillede pølser af egen avl,
spicy kyllingevinger, chutneyer, og hjemmebagte kager med frugt og bær
fra haven, alt til rimelige priser. Se nedenfor under programmet for menu
og priser. Og stille børnene traditionen tro op med hjemmebagte vafler, guf og is i gården.
|
|
Årets tema er Planter & have | |
- ikke
noget med livsstil, det regner vi med, at vores gæster selv har styr på
- - alle aktiviteter er gratis!
|
|
Årets Gæster | |
Vi har plukket
vores gæster med den største omhu, de mest interessante stauder fra Staudefeen
og Caroline Mathildestiens Planteskole, de bedste roser og sjældne
træer fra Rosenplanteskolen i Løve, den bedste haveskribent, Lotte
Möller, og hendes river..., Foreningen
Frøsamlerne, der arbejder med bevaring af gamle og truede
sorter af blomster og grøntsager, Foreningen Praktisk Økologi,
der bl.a. udgiver et glimrende blad om økologisk have og websitet havenyt.dk,
de flotteste kurve fra Annette Stacey,
vores egne krydderurter, og sidst men ikke mindst gartnere fra Frederiksdal
i Helsingborg, et vidunderligt levende frilands museum med stolte
plantetraditioner. Det er folk der virkelig ved noget, og som alle holder
foredrag og demonstrationer.
|
|
Os selv | |
Camilla
Plum viser rundt i køkken & blomsterhaven, fortæller om sin nye
Blomsterbog, om krydderurter og sommerblomster, georginer og grøntsager. Per Kølster viser rundt i Æblehaverne, fortæller om sin æblebog, om sorter, og hvilke æbler man skal plante. Se programmet nedenfor.
|
|
Butikken | |
Butikken er
proppet med nybagte brød og
kager, overdådige grøntsager, blomster, nyslynget honning, æbler, møre
bøffer, saftige pølser, nymalet mel. og delikate hjemmesyltede
specialiteter, - alt af egen avl - både
inde i butikken og ude på gårdpladsen.
|
|
For Børn | |
For børnene er
der børnerundvisninger, æselridning, hoppehalmbunke, hønselotteri, og
mulighed for nærkontakt med alle gårdens dyr, og så kan man høste sit
eget juleneg direkte fra marken! Rettidig omhu!
|
|
Landets mest jordnære mikrobryggeri | |
Øl er i år også
i fokus, vores helt egen brygmester Per Kølster, skænker op af egne høstbryg,
bl.a. en mørk hvedeøl, og viser rundt i den nye flotte humlemark,
i sit malteri hvor han spirer og tørrer eget korn, i
mikrobryggeriet, og fortæller så ørene er ved at falde af. se
under per og øl for mere info om de
sidste bryg......
|
Links
på gæster.: www.mathildestien.dk www.staudefeen.dk www.roses.dk www.albertbonniersforlag.se www.froesamlerne.dk www.praktiskoekologi.dk www.havenyt.dk www.arresoepil.dk www.museum.helsingborg.se/fred.htm. |
Sæt dagen(e) af og nyd økologiens glæder, maden, stemningen, øllet, gæsterne, inspirationen... Vel mødt! Camilla & Per |
Markedspladsen |
Bagerbutikken |
Kvinderne i køkenet |
og i gården |
PROGRAM 2006 |
tid | lørdag |
søndag | |
10 |
Børnerundvisning, vi
ser på dyr, blomster, og æbler, Ved Ferdinand |
Børnerundvisning, vi ser på dyr, blomster, og æbler, Ved Ferdinand |
|
fra 11 |
Børnesjov,
der er fri adgang til halmborg, trampolin og dyrebesøg samt æselridning
(dog ikke gratis) |
Børnesjov, der er fri adgang til halmborg, trampolin og dyrebesøg samt æselridning (dog ikke gratis) | |
fra 10 |
Annette
Stacey fletter kurve hele dagen på sin stand. |
Annette Stacey fletter kurve hele dagen på sin stand. | |
11 | Torben Thim,
Rosenplanteskolen i Løve, rosendyrker, forfatter, havearkitekt og
konsulent for SES og med projektering af et utal af herregårdshaver og
private haver fortæller om et udvalg af de bedste roser til haven,
om deres historie og anvendelse. |
Torben Thim, Rosenplanteskolen i Løve, rosendyrker, forfatter, havearkitekt og konsulent for SES og med projektering af et utal af herregårdshaver og private haver fortæller om et udvalg af de bedste roser til haven, om deres historie og anvendelse. | |
12 | Hønselotteri, mageløst spændende! |
Hønselotteri, mageløst spændende! | |
12 | En gartner
fra Frederiksdal Frilands- museum i Helsingborg fortæller om plantetanker
og -praksis på Frederiksdal |
En gartner fra Frederiksdal Frilands- museum i Helsingborg fortæller om plantetanker og -praksis på Frederiksdal | |
13 | Per Kølster går tur i æblehaven,
fortæller om sorter, podning, beskæring |
Ølrundvisning med Per Kølster, vi ser på malteri, bryggeri og humlemark | |
14 | Malene
Muxoll, indehaver af Staudefeen, demonstrerer hvordan man deler stauder,
stiklingeformerer og der er
mulighed for at publikum selv prøver |
Birgit Reimer, dronning af Caroline Mathildestiens planteskole, fortæller om stauder der tiltrækker bier og sommerfugle, og demonstrerer hvordan man deler og behandler stauder | |
15 | Lotte Möller, svensk (halvt
dansk) kulturskribent, med bla bogen om forældrenes have i Lund, 'Maryhill',
på sin samvittighed, fortæller hvordan det dog kan være at hun kom til
at handle med river.... |
Lotte Möller, svensk (halvt dansk ) kulturskribent, med bla bogen om forældrenes have i Lund, 'Maryhill', på sin samvittighed, fortæller hvordan det dog kan være at hun kom til at handle med river.... | |
16 | Haverundvisning
med Camilla Plum, vi ser og smager på Blomster, krydderurter og køkkenhaven |
Haverundvisning med Camilla Plum, vi ser og smager på Blomster, krydderurter og køkkenhaven | |
16 | Ølrundvisning med Per Kølster,
vi ser på malteri, bryggeri og humlemark |
Per Kølster går tur i æblehaven, fortæller om sorter, podning, beskæring | |
|
|
Vi har fremtryllet en skøn buffet hvor man selv kan sammensætte en svingende tallerken dejlig mad.
|
|
Vælg mellem Krydrede, hjemmelavede marokkanske
merguezpølser af lam og oksekød, hjemmelavede oksefrankfurtere eller
krydrede, men børnevenlige kyllingevinger, fra Vellingegaard, eller
sukkermajs, grillet på trækul. Hertil kan man vælge 3 salater, eller 2
salater og brød, samt div. chutneyer. |
75 |
Eller en helt grøn tallerken med 4 salater, brød og chutneyer for de samme penge.
|
75 |
På salatbuffeten er der ( måske med variationer) hjemmebagt brød af ølandshvede, persisk rissalat af bhasmattiris med stegte løg, nødder, dild, koriander og bukkehornsblade, butterbeans i frisk tomatsauce, hommos med yougurt, indisk raita, som er en krydret version af tzatziki, frisk salat af sommerkål, med ingefær, tomatsalat, kartoffelsalat med mange urter, black eyed beans - bønnesalat med sesamdukkah, rødbedesalat med tahin, Tabbouleh, en cous cous salat med tomat, persille, koriander, løg og citron, rosinchutney, rabarberchutney, mirabellechutney, ketchup, og sennep, alt friskt, hjemmelavet, økologisk og afsindigt lækkert. |
|
Eller man kan vælge den store suppegryde, med en af verdens bedste supper, en Marokkansk Harira, fyld med krydderier, kikærter, røde linser, grøntsager og med dulmende yougurt og ristet spidskommen på toppen. Med brød: |
60 |
Herudover serverer vi vores kendte og elskede lagkager, fyldt med sommerens høst af bær, frugtkager, citronkager, tærter |
40 |
Muffins og brunviger
|
20 |
Drikkevarer |
|
Kaffe, the, grøn the, chokolademælk, koldskål, hyldeblomstsaft, hibiscussaft, icetea med krydderurter |
20 |
Øl i glas, frisk fra bryggeriets fade | 25 |
Smagsprøver af vores forskellige bryg, pr. stk. |
10 |
Flaskeøl af egne bryg 75 cl
|
se prisen |
|