HØSTMARKED
2. & 3. september

Lørdag kl 10-18
Søndag kl 10-17
Program og menu nedenfor


Mad og drikke

Cirkusteltet står klart med borde og bænke til en spiseoplevelse for både voksne og børn. Camilla Plum har sammen sat en skøn buffet med salater, grøntsager fra egen have, brød af korn fra egen mark, grillede pølser af egen avl, spicy kyllingevinger, chutneyer, og hjemmebagte kager med frugt og bær fra haven, alt til rimelige priser. Se nedenfor under programmet for menu og priser. Og stille børnene traditionen tro op med hjemmebagte vafler, guf og is i gården.

 

Årets tema er Planter & have
- ikke noget med livsstil, det regner vi med, at vores gæster selv har styr på -
- alle aktiviteter er gratis!

 

Årets Gæster
Vi har plukket vores gæster med den største omhu, de mest interessante stauder fra Staudefeen og Caroline Mathildestiens Planteskole, de bedste roser og sjældne træer fra Rosenplanteskolen i Løve, den bedste haveskribent, Lotte Möller, og hendes river..., Foreningen Frøsamlerne, der arbejder med bevaring af gamle og truede sorter af blomster og grøntsager, Foreningen Praktisk Økologi, der bl.a. udgiver et glimrende blad om økologisk have og websitet havenyt.dk, de flotteste kurve fra Annette Stacey, vores egne krydderurter, og sidst men ikke mindst gartnere fra Frederiksdal i Helsingborg, et vidunderligt levende frilands museum med stolte plantetraditioner. Det er folk der virkelig ved noget, og som alle holder foredrag og demonstrationer.

 

Os selv
Camilla Plum viser rundt i køkken & blomsterhaven, fortæller om sin nye Blomsterbog, om krydderurter og sommerblomster, georginer og grøntsager.
Per Kølster viser rundt
i Æblehaverne, fortæller om sin æblebog, om sorter, og hvilke æbler man skal plante. Se programmet nedenfor.

 

Butikken
Butikken er proppet med  nybagte brød og kager, overdådige grøntsager, blomster, nyslynget honning, æbler, møre bøffer, saftige pølser, nymalet mel. og delikate hjemmesyltede specialiteter, - alt af egen avl - både inde i butikken og ude på gårdpladsen.

 

For Børn
For børnene er der børnerundvisninger, æselridning, hoppehalmbunke, hønselotteri, og mulighed for nærkontakt med alle gårdens dyr, og så kan man høste sit eget juleneg direkte fra marken! Rettidig omhu!

 

Landets mest jordnære mikrobryggeri
Øl er i år også i fokus, vores helt egen brygmester Per Kølster, skænker op af egne høstbryg, bl.a. en mørk hvedeøl, og viser rundt i den nye flotte humlemark, i sit malteri hvor han spirer og tørrer eget korn, i  mikrobryggeriet, og fortæller så ørene er ved at falde af. se under per og øl for mere info om de sidste bryg......

 

Links på gæster.:
www.mathildestien.dk www.staudefeen.dk www.roses.dk
www.albertbonniersforlag.se  www.froesamlerne.dk www.praktiskoekologi.dk www.havenyt.dk www.arresoepil.dk www.museum.helsingborg.se/fred.htm

Sæt dagen(e) af og nyd økologiens glæder, maden, stemningen, øllet, gæsterne, inspirationen...

Vel mødt!
Camilla & Per
 

Markedspladsen

 

Bagerbutikken

Kvinderne i køkenet

og i gården


PROGRAM 2006
tid
lørdag
  søndag
10

Børnerundvisning, vi ser på dyr, blomster, og æbler, Ved Ferdinand

 

Børnerundvisning, vi ser på dyr, blomster, og æbler, Ved Ferdinand

fra
11
Børnesjov, der er fri adgang til halmborg, trampolin og dyrebesøg samt æselridning (dog ikke gratis)
  Børnesjov, der er fri adgang til halmborg, trampolin og dyrebesøg samt æselridning (dog ikke gratis)
fra
10
Annette Stacey fletter kurve hele dagen på sin stand.
  Annette Stacey fletter kurve hele dagen på sin stand.
11 Torben Thim, Rosenplanteskolen i Løve, rosendyrker, forfatter, havearkitekt og konsulent for SES og med projektering af et utal af herregårdshaver og private haver fortæller om et udvalg af de bedste roser til haven, om deres historie og anvendelse.
  Torben Thim, Rosenplanteskolen i Løve, rosendyrker, forfatter, havearkitekt og konsulent for SES og med projektering af et utal af herregårdshaver og private haver fortæller om et udvalg af de bedste roser til haven, om deres historie og anvendelse.
12 Hønselotteri, mageløst spændende!
  Hønselotteri, mageløst spændende!
12 En gartner fra Frederiksdal Frilands- museum i Helsingborg fortæller om plantetanker og -praksis på Frederiksdal
  En gartner fra Frederiksdal Frilands- museum i Helsingborg fortæller om plantetanker og -praksis på Frederiksdal
13 Per Kølster går tur i æblehaven, fortæller om sorter, podning, beskæring
  Ølrundvisning med Per Kølster, vi ser på malteri, bryggeri og humlemark
14 Malene Muxoll, indehaver af Staudefeen, demonstrerer hvordan man deler stauder, stiklingeformerer og der er mulighed for at publikum selv prøver
  Birgit Reimer, dronning af Caroline Mathildestiens planteskole, fortæller om stauder der tiltrækker bier og sommerfugle, og demonstrerer  hvordan man deler og behandler stauder
15 Lotte Möller, svensk (halvt dansk) kulturskribent, med bla bogen om forældrenes have i Lund, 'Maryhill', på sin samvittighed, fortæller hvordan det dog kan være at hun kom til at handle med river....
  Lotte Möller, svensk (halvt dansk ) kulturskribent, med bla bogen om forældrenes have i Lund, 'Maryhill', på sin samvittighed, fortæller hvordan det dog kan være at hun kom til at handle med river....
16 Haverundvisning med Camilla Plum, vi ser og smager på Blomster, krydderurter og køkkenhaven
  Haverundvisning med Camilla Plum, vi ser og smager på Blomster, krydderurter og køkkenhaven
16 Ølrundvisning med Per Kølster, vi ser på malteri, bryggeri og humlemark
  Per Kølster går tur i æblehaven, fortæller om sorter, podning, beskæring
       

 


MENU OG DRIKKEVARER

 

Vi har fremtryllet en skøn buffet  hvor man selv kan sammensætte en svingende tallerken dejlig mad.

 

 

Vælg mellem

Krydrede, hjemmelavede marokkanske merguezpølser af lam og oksekød, hjemmelavede oksefrankfurtere eller krydrede, men børnevenlige kyllingevinger, fra Vellingegaard, eller sukkermajs, grillet på trækul. Hertil kan man vælge 3 salater, eller 2 salater og brød, samt div. chutneyer.

 

 

75

 

Eller en helt grøn tallerken med 4 salater, brød og chutneyer for de samme penge.

 

75

På salatbuffeten er der ( måske med variationer) hjemmebagt brød af ølandshvede, persisk rissalat af bhasmattiris med stegte løg, nødder, dild, koriander og bukkehornsblade, butterbeans i frisk tomatsauce, hommos med yougurt, indisk raita, som er en  krydret version af tzatziki, frisk salat af sommerkål, med ingefær, tomatsalat, kartoffelsalat med mange urter, black eyed beans - bønnesalat med sesamdukkah, rødbedesalat med tahin, Tabbouleh, en cous cous salat med tomat, persille, koriander, løg og citron,  rosinchutney, rabarberchutney, mirabellechutney, ketchup, og sennep, alt friskt, hjemmelavet, økologisk og afsindigt lækkert.

 

Eller man kan vælge den store suppegryde, med en af verdens bedste supper, en Marokkansk Harira, fyld med krydderier, kikærter, røde linser, grøntsager og med dulmende yougurt og ristet spidskommen på toppen. Med brød:
60

Herudover serverer vi vores kendte og elskede lagkager, fyldt med sommerens høst af bær, frugtkager, citronkager, tærter
 
40

Muffins og brunviger

 

20

Drikkevarer
 

Kaffe, the, grøn the, chokolademælk, koldskål, hyldeblomstsaft, hibiscussaft, icetea med krydderurter
20
Øl i glas, frisk fra bryggeriets fade 25

Smagsprøver af vores forskellige bryg, pr. stk.
10
 

Flaskeøl af egne bryg 75 cl

 

se prisen