GÅRDBUTIKKEN

Åbningstider Lørdag, året rundt, kl 10-16 og Fredag året rundt 12-17.00  
Min Butik

I butikken har vi alle vores egne produkter:

Kød og pølser, pålæg, grønt, æbler, mel, brød, kager, syltevarer, og krydderiblandinger, honning og i sæsonen selvpluk af kartofler, jordbær og æbler.
Desuden har vi alle mulige spiselige specialiteter lige fra frisk grønt og frugt, dejlig ost, krydderier, ting til bagning og køkken, gaveartikler, sæber, havesager, ikke mindst frø,De mærkelige og vidunderlige ting jeg anbefaler i mine opskirfter kan næsten alle fås her.
 
 
Markeder Første weekend i september har vi høstmarked med udvidet åbningstid
Første weekend i december har vi julestue med udvidet åbningstid
Følg med i vores nyhedsbrev
Café I sæsonen har vi en fin lille cafe med inde- og udendørsservering, nybagte kager med eget mel, frugt og bær,brød og boller, ,  ostemadder, kaffe , theer , chai, kakao, og hjemmelavede safter. Åbent 1 april- til lige efter efterårsferien.  
Planteskolen Min lille,men velassorterede Økologiske planteskole har et meget fint udvalg af krydderurter, tomatplanter, Chiliplanter, udplantnin gsplanter af køkkenurter, bær, frugt, stauder og sommerblomster. Åbent 1 April til lige efter efterårsferien  
Bøger fra egen hånd Bøger af Camilla Plum sælges i butikken. Signeres gerne. Også bøger i Netbutikken
Mel fra MØLLERIET I mølleriet maler vi alle typer mel af rug, hvede, spelt og emmer. Heraf dyrker vi selv vores standardhveder, som i en årrække har været af vårhvedesorten Dragon og Ølandshvede mens vi køber  rug, spelt og emmer fra kolleger og Aurion
Honning fra BIERNE Honningen kommer fra bistader der står lige omme bagved frugtplantagen. Bierne ejes og passes af Viggo Jørgensen, som også slynger, tapper og leverer honningen tilbage til os selv. En ordning vi er lykkelige for. Honningens egenskaber varierer fra år til år og med tidspunktet for slyngning. Den ypperligste honning får vi fra frugttræernes blomstring i maj.
Oksekød
Kalvekød
af egne dyr

Vores stude og kalve er græsfodrede, hele året rundt , de får ikke noget kraftfioder, og de spiser kun græs, hø og ensilage som er dyrket her på gården. Om vinteren spiser de også lidt mølelriaffald fra mølleriet, af vores eget korn. Vi sælger små familievenlige udskæringer på frost af okse og kalv af egne dyr, sælge frossent i gårdbutikken. .

Desuden får man som abonnent på nyhedsbrevet tilbudt at købe ferskt kød som kvarte eller 1/8 dyr,Det kan betsilles i netbutikken. .
Vi samarbejder med Nordkød i Harløse og Kødsnedkeren i Helsinge. Slagtningen sker jævnt hen over året. Vi opdrætter kreaturer og kalve med det mål at sikre den bedst mulige kvalitet, d.v.s. smag og mørhed. Kalvene slagtes mens de stadig har et lyse mælkefodrede præg (ca 10 mdr.) mens kreaturerne er omkring 2
-3 år, når de slagtes. Desuden hænger de 3 uger før partering.  
 
Spegepølser
Medisterpølse
Merguez
Af produktionskødet får vi slagteren til at fremstille bl.a. oksespegepølser, lammespegepølser, oksefrankfurtere og vores berømte merguezpølser efter en tunesisk opskrift. Og til jul får vi drejet nogle medisterpølser efter Camillas særligt gode opskrift.  
Lammekød Vi har ca. 35 moderfår, som hvert år producerer 1-2 lam hver. Lammene slagter vi i sidst på året før fårene bliver ilæmmet..
Efter slagtning får de lov til at hænge en lille uges tid for at sikre mørt kød. Sælges som frostvare. hele ferske lam kan bestilles i netbutikken, i sæsonen
 
Svinekød Når man får lejlighed til at opleve hvor energiske, muntre og nysgerrige vores grise er på friland, mister man enhver lyst til at tænke på hvordan dette lands ufatteligt mange millioner slagtesvin lovligt produceres.
Nogle år sætter vi et hold grise på græs om sommeren og lader dem rode og regere indtil sidst på året, hvor vi så vidt muligt sørger for at de er klar til julehandlen. Kødet sælges som praktiske udskæringer vakuumpakket og frosset i butikken. Når vi ikke har vores eget svinekød sælger vi skønt økosvin fra Slagtergården i Holbæk.
 
Gæs og ænder til jul Gæs er bare vidunderlige frække og frihedselskende fugle. Nogle  år i juni anskaffer vi daggamle gæslinger, som vokser sig store og flotte indtil de skal slagtes i november Kan købes i Netbutikken og afhentes i december. Følg med i nyhedsbrevet.  
Æg Reglerne tillader ikke vi sælger vores fantastiske æg fra hønseflokken i frugtplantagen - bl.a. fordi vi selv lader vores høns om at ruge æg ud til kyllinger (mere her)
Som noget helt ekstraordinært har vi høns der lægger lyseblå æg, og da de har parret sig på kryds og tværs med hns der lægger hvide og brune æg, kan vi fremvise en æggebakke der changerer i alle farver mellem det brune, khaki, grønlige, blå, pastelblå, lysebrune og hvide!
 
Syltevarer Vi sylter, tørrer, salter og tryller gårdens produktion af frugt og bær, chili og tomater, blomster og krydderurter om til krydderier, kryddersalte, tørrede produkter sødt og surt syltede delikatesser, en del kan købes Netbutikken.  
Brød Vi bager friskt brød og kager hver lørdag.
Krydderiblandinger Stort sortiment af egne krydderiblandinger, i butikken og i netbutikken.
Frø

Man købe frø i gårdbutikken  til 600 forskellige grøntsager, krydderurter, chili, blomster og tomater.

 
Tomater

Vidunderlige , smagfulde og sunde tomater er en af vores specialiteter, vi sælger frø af vores sjældne og særlige  90 sorter tomater hele året, både i gårdbutikken og i Netbutikken, om foråret og i forsommeren har vi flotte tomatplanter til salg i Planteskolen, og i Tomatsæsonen kan man købe vores overdådige tomater i gårdbutikken.

Chili Vi dyrker chili i stor stil, og  har ca 120 sorter chilifrø til salg i gårdbutikken og i Netbutikken hele året, Om foråret har vi chiliplanter til salg i  planteskolen, og i sensommeren efteråret kan man købe vores friske chili i gårdbutikken, i alle mulige farver , smage, og faconer. Resten af året har vi tørrede chili, chilisalte, chilisaucer, syltede chili,  en del sælges også i netbutikken.  
Krydderurter
tørrede urter
Vi fremstiller hver år et stort antal krydderurter i potter til salg i vores Planteskole, og så dyrker vi selv rigtig mange i haven. Høsten tørres og sælges som krydderurteblandinger, urteteer, eller knuses mens de er friske med groft salt og tørres til vidunderlige kryddersalte. Det hele sælges i gårdbutikken, og en del af sortimentet i Netbutikken. Desuden bundter og sælger vi friske krydderurter i butikken i sæsonen.  
Bageudstyr

Bordskrabere, hævekurve, kageruller, birkes, gær, tørgær, frø, o.m.a. sælges i gårdbutikken, og for de fleste tings vedkommende også i netbutikken.

 
Pluk selv i sæsonen af æbler Fra 1 september og til der ikke er flere æbler på træerne.  
Pluk selv i sæsonen af jordbær Annonceres når det er aktuelt, følg med i nyhedsbrevet.  
Fødevarekontrollen Til højre ligger et link til Fødevarergionens kontrolrapporter Banner_47x56
     

Ekstraordinære åbningstider i forbindelse med høstmarkedet første weekend i september og julemarkedet,

Følg med i nyhedsbrevet, tilmelding på forsiden her til venstre.