Syltede grønne tomater eller tomatillos

 

 

 

 

Syltede grønne tomater eller tomatillos

 

1 kg grønne tomater eller tomatillos

100 g salt

1 l vand

2 spsk 'Syltekrydderi'

300 g sukker

2 dl eddike

2 dl vand

5 cm peberrod

1 hvidløg

 

Kog salt og vand til saltet er opløst. Køl af. Prik tomaterne 10 gange hver med en gaffel og læg dem i lagen til næste dag. Kog vand, sukker, krydderier og eddike sammen til en lage.

Peberroden skal ikke med.  Kog tomaterne i lagen i ti min.  

Hæld dem op i et dørslag over en gryde. 

Prop tomaterne i skoldede glas. Køl lagen af og hæld den over. Skær peberroden i tynde skiver

og læg den oven i glassene. Bind til og vent en måneds tid med at spise af dem. 

Chili kan syltes i samme lage, de skal kun lige koge op.