Nye Tomatsorter fra Fuglebjerggaard 2018

'Princess of the Night'
Lille cherrytomat med de smukkeste farver og gyldne prikker, den ligner virkeligt en lille galakse. smagen er rig og sød, masser af tomater på 2 m. letløvede planter som ikke skal beskæres ret meget.

'Petit Chocolat'
De fineste små bitte bøftomater, smagen er så rig som en bøf, farven er vitterligt rød-lysebrun. Planterne er høje, men meget letløvede og behøver ikke meget beskæring, de giver fine frugter til langt ind i oktober.

'Ukranian Orange Oxehart'
Hjertetomat, mellemtidlig, fra Ukraine, den kan formentlig dyrkes på friland. Begynder som orange, når den er moden, men kan modne til næsten helt rød. Kraftig smag af frugt og få kerner. dejlig til både salt, henkogning og i mad. Den er helt uovertruffen til syltetøj. mellemhøje planter 1½ m. skal ikke beskæres ret meget.

'Coeur de Antan'
Fransk oksehjertetomat, som er den bedste røde oksehjerte jeg har smagt, cremet kød, få kerner, tyndt skind, godt udbytte i meget lang tid, masser af dybde. Mellemhøje planter, som ikke kræver meget beskæring.

'Brandywine Cherry'
Endnu en bøftomat i meget lille størrelse. Og den holder hvad den lover, Den har smag som de store brandywine tomater, bare i miniput, meget store planter, lad den beholde 2-3 grene fra basis og nip bladhjørnerne. Stort udbytte.

'Anna'
En lille rød og meget velsmagende tomat som jeg har opkaldt efter mit Barnebarn 'Anna'. Der er en lille smule blåt, men varierende, på frugterne. Dejligt sødmefuld, men syre nok til at gøre den interessant. 2 m. planter, meget produktiv.

'Pink Jewel'
Lyserød tomat, mellemstor, meget dejlig frugtsødme, ikke meget syre, og aromatisk. Frugterne hænger i klaser. Nogle frugter har en blå prikket kind, 2 m. skal beholde 2-3 grene fra basis og nippes.

'Pink Bouncy'
En vild oprindelig art tomat Lycopersicon humboldtii.Hvad der også gør den rimeligt modstandsdygtig over for plante sygdomme. Store frodig planter med mange valnøddestore, sjovt kasseformede lyserøde tomater, søde og dejlige.

'Purple Dragon'
Blommetomat med stor aroma og de vildeste farver på én gang. Mellemhøje planter på 1½ m.

'Blue Beauty'
Ja den er virkelig smuk, og har en rig passer til skønheden. Tidlig Lyserød tomat med blå striber og skuldre ved modenhed, en krydsning af Beauty King, med en blå tomat. Sødme og meget fin bøftomat smag, overdådigt smuk

'Red Marbles'
Ribstomat. Vild tomat Lycopersicon pimpinelifolium, masser af små kirsebærstore aromatiske tomater på 2 m høje meget letløvede planter med lange tynde arme. Det er den natur, og man skal lade den vokse ret vildt, så får man frugter i meget lang tid.

'Haleys Purple Comet'
Mellemstor cherrytomat med meget intens smag, det er en krydsning med Cherokee Purple, en af de bedste bøftomater, den er lillabrun med grøn nakke, på meget store planter som - hvis de får lov - og man ikke beskærer for meget, giver frugter i meget lang tid ind i efteråret.

Vintertomater
Disse sorter dyrkes om sommeren, men høstes let umodne og kan holde sig hele vinteren.

'Grøn Vinter'
Store meget faste tomater, også når de er modne, meget større end de andre spansk/Catalanske vintertomater. Holder helt frem til foråret uden problemer. Hæng klaserne op hver for sig. De kan spises i løbet af efteråret, og foråret. Meget store planter og stort udbytte.

'Piennolo'
Piennolo er en traditionel lille vintertomat fra Napoli, som høstes let umoden og hænges op til tørre et lunt og luftigt sted. I Danmark skal man ikke lave så tykke bundter, men hænge klaserne op hver for sig. De kan spises i løbet af efteråret og til jul.

'Mallorqui'
Faste orange små tomater, god sødme i frugtkødet, perfekt til tomatsauce og semitørring. Catalansk arvesort. Høstes let umoden og hænges op til tørre et lunt og luftigt sted. De kan spises i løbet af efteråret og til jul. Meget store planter og stort udbytte.

'Mas Calceran'
Catalansk vinter tomat, rund, lidt større end de andre spanske tomater, rund, meget holdbar og god sødme som moden.

'Can Burgunya'
Lidt større end de mindste som petit de ramallet, meget syre, hvad der gør den holdbar, og dejlig når den er moden.

'Petit de Remallet'
Lille tomat 25 g. med tyk skal og ekstrem holdbarhed, god sødme når den er moden, og holdbar til sidst på foråret.

Du kan se alle tomaterne og bestille her:
http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/froe/tomater/